Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Престанок на доењето - одбивање

Дискусија во 'Бебе' започната од ivanceto1984, 9 декември 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.797
    И јас ќе пробам со фластерите. Нема друго чаре, второво ќе ми е потешко да го одбијам од првото. Со првото немав толку мака за скратување на денски подои, одма ги прекинав, не ни бараше, ама ноќе надокнадуваше. А малово, а ме види дома, ми се беси и не ме пушта. Не дека цица цело време, ама не ни пушта. Само ме дрпа за блузата каде и да сме. Ај деновиве е преладен, има некој вирус, па ќе чекам да помине и ќе почнеме со одбивање.
    Мене ми е страв дека ќе имам мака со градите. Со првото морав да пијам Бромергон, оти малку фалеше мастит да добијам. А не цицаше толку многу колку второво.

На M&M, Lolipop23 и simonka93 им се допаѓа ова.
  2. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    @simonka93
    @Annath
    Пробајте со кармин темен, кога ќе види цела града исцртана нема да сака. Потсетувајте од време на време дека цицето е болно и полесно ќе прифатат.

На M&M, simonka93 и Annath им се допаѓа ова.
  3. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.478
    Допаѓања:
    17.138
    Пробај си јас најискрено не очекував дека така лесно ќе се откаже зошто беше огромен цицач,значи цицаше стоејќи,седејки,уз пролаз наопачки свртен секако.До сега немам сретнато дете што волку сака да цица,ама еве лесно минува.

На M&M, simonka93 и Annath им се допаѓа ова.
  4. Figit

Figit Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    63
    ајде мајки ве молам за совет многу ми е битно. имам 8 и пол месечна ќерка и сум 5недели бремена е сега сме на доење за малата не е проблем се навикна со шипенце не ме бара за доење е сега мене ме фаќа страв со градата да не си имам мака со едната веќе не е проблем се е во ред со другата каде што имам повеќе млеко. ајде за совет ве молам кој имал слично искуство

5. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    Ане, на своја рака смеам да земам Бромергон? И последици ако можеш да ми кажеш

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.797
    Јас ги зедов по препорака од гинеколог, третиот ден откако престанав да го дојам, оти не можев да издржам од болка во градите. Инаку последици нема, само нуспојави. Навечер пред спиење по едно се пијат, ама предизвикуваат ужасни вртоглавици и нагони за повраќање. Одвај стоев на нозе, а успивав дете во раце, не знам како издржав. Сега ако треба да пијам, ќе видам со Достинекс, велат дека полесно се поднесуваат.
    Инаку ми велеа дека поради тоа што пијам Бромергон, немало да имам млеко после втората и секоја следна бременост, што нема врска. Со втората бременост имав млеко уште пред да се породам.

На M&M и simonka93 им се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.043
    Допаѓања:
    40.388
    @simonka93 бромергон никако на своја рака. Го регулира пролактинот и ако е несоодветна доза проблем можеш да си направиш. И да знае да даде реакција како вртоглавици и нагони за повраќање. Јас затоа навечер го пиев.

@Annath мислам дека нема врска со млеко во наредни бремености. Јас го пиев пред бременост и до 10 недела во бременост ако добро се сеќавам па проблем со млеко немав/м. Инаку точно многу жени имаат такви симптоми, ама бидејќи не е препорачлив достинекс во бременост морав со него да терам. Инаку достинекс многу е полесен за прифаќање од аспект на нус појави.

На simonka93 и emkaemka им се допаѓа ова.
  8. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Мајки, совет ќе ве молам. Се одбивме пред две недели. Млекото се уште го има? Не е многу но има? Не сакам да пијам апчиња. Искуство како го снема кај вас другите по одбивање?

9. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.478
    Допаѓања:
    17.138
    Јас како што знам млеко може да имаш подолг период некои жени и после година дена да се стиснат имаат по некоја капка ќе си пресуши само од себе јас воопшто не се стискам а верувам имам уште

На џунџуле му/ѝ се допаѓа ова.
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.094
    Ако немаш мака со градите, тешки и тврди, тогаш не е ништо страшно, не се чепкај и стискај, нормално е да се има млеко, краток период се две недели. :)

11. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    И јас ги чувствував полни и тешки градите скоро месец дена откако прекинав со доењето. Еве откако помина месец не чувствувам ништо.Дури и намерно се стегам, веќе не ни капе, а капеше на почетокот кога го одбив. ЌЕ помине само од себе, се додека немаш проблем со болка во градите или скраја да е да осетиш мастит и температура, тогаш се е нормално и ќе помине само од себе. Како што викаат старите, „како дошло- така ќе замине“. :)

На TutiFuti и џунџуле им се допаѓа ова.
  12. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    @kikin @RainBow @simona_baby
    Ви благодарам на одговорите. Ги чуствувам уште работат. Вчера се измасирав малку, чуствувам дека се полни. Од едната баш имаше причилно млеко. Па ме зачуди како ќе го снема тоа. Инаку до сега два три пати се имам стиснато колку притисок да олабавам.

13. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.478
    Допаѓања:
    17.138
    Незнам дали си ставала нешто на градите на пример листови од зелка.Јас немав толку млеко како ти ама ми се ствараа големи грутки низ градите и шетаа како да објаснам сега на десна страна утредента на лева,искрено премногу ми помогна зелката.Јас постојано ставав со неа шетав низ град :)

14. orhidea242

orhidea242 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    179
    Дали смеам бидејки ми надојде млеко после 5 дена да продолжам да дојам

15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.726
    Допаѓања:
    149.738
    Мене ми се направи мастит 2 недели откако престанав да дојам а мислев супер сум поминала, и на крај со т со грозници ужас. Да ме утепаш не се сеќавам дал бромергон или достинекс пиев, мослам бромергон, достинекс не можев да најдам. Како и да е сакав да кажам дека од апчињата имав симптоми како на почеток ма бременост, со гадење.
    @Annath и јас со фластери поминав супер, со приказна дека сум била ма лекар и дека ми кажал болни се цицињата :), може смешно ама лесно поминав плус со оглед на тоа дека беше големка 27м и разбираше доста

На Annath, Ano, simonka93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Како мислиш мајка, не разбрав, пред 5 дена си породена и сега ти надојде млеко? Нормално е тоа, слободно дој си го бебето.

17. orhidea242

orhidea242 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    179
    Бебето е 4месеци лошо се изразив.

18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    А како ти надојде млеко по 5 дена. Објасни убаво.

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. orhidea242

orhidea242 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    179
    Прашањето е дали е ок медицински не побарав да се навлезе прашањето беше јасно.

20. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Izvini i jas nisto ne razbrav i zatoa i ne ti odgovoriv. Ako sakas sovet treba podetalno da objasnis.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.