Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Престанок на доењето - одбивање

Дискусија во 'Бебе' започната од ivanceto1984, 9 декември 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.794
    Па имаш време, сега нека ужива дете. Ќе си намали самото.

На Dalia93 и sofi2107 им се допаѓа ова.
  2. .. Babushka ..

.. Babushka .. Нов член

Се зачлени на:
    17 јуни 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Мајки за што се пие Оспен, при престанок на доењето ?

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.794
    Оспен е антибиотик. Даден е за некаква инфекција. Инаку не е пречка да се пие при доење, освен ако не постои докажана алергија на пеницилин кај бебето или кај родителите.

На .. Babushka .. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. .. Babushka ..

.. Babushka .. Нов член

Се зачлени на:
    17 јуни 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Мајки да прашам какви ладни облоги ставате на градите ?

5. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    170
    Почнавме со одбивање веќе четврт ден како не цица ама имам грутки во градата. Испив само едно бромергон и многу ми беше лошо после тоа и затоа не продолжив дали вака со груткиве ќе си создадам поголем проблем или ќе ми помине само од себе? Дали да се одмолзувам заради грутките или не нели така би стимулирала пак да се создава млекото? Знам дека цела тема е за ова ама верувајте немам време да читам ќе бидам благодарна да ми одговори некој како да направам. Инаку само на едната града цицаше и само таму имам проблем а намалував со доење последниот месец до еднаш дневно стигнавме значи дека не се создавало којзне колку млеко. И дали да ставам зелка дали вистина помага или не

Последна измена: 21 јуни 2018
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.794
    Зелка само ќе ти го извлече млекото. Измолзи се целосно, со масажа да ги разбиеш грутките, стегни ги градите и течности колку можеш помалку. Јас само по голтка на час пиев, колку да ја навлажнам устата.

7. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    2.022
    Majki kako pocnavte so odbivanje na malite.Nie sme za nekoj den 15 meseci I planiram za nekoe vreme da ja odbivam ama mn se plasam kako ke pomineme so ova.Kako raste se poveke saka da cica od toa cice ne se deli.Noke stanuva po sto pati.Kako pocnavte so odbivanje.Mleko drugo nesaka voopsto nitu sok, ne saka cuce, pie vodicka.zaspiva isklucivo na cice.

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.794
    Залепив фластери на градите и престанав да му давам. Така, наеднаш, иако планирав да оди постепено со намалување на подои. Плачеше, т.е повеќе кенкаше, ама му помина. Јас повеќе имав мака.

На mal.ecka и LanaDelR им се допаѓа ова.
  9. eheFrau

eheFrau Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    18
    Malata ja odbiv od cicanje vekje 4 dena.Ali jas imam malce problem imam cvorce vo gradata.Piev caj od Zalfija,o
    I oblogi stavav od sveza zelka..Cvorceto bese pogolemo ama se izmolzev racno pa e pomalo..nemam bolki.Neznam dali da zema tableti za stopiranje na mleko ili vaka da prodolzam...pisete iskustva ..

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.794
    Зелка не, само ќе ти ги наполни градите. Продолжи со чајот. Разбиј ја грутката целосно и стегни ги градите. Штом немаш болки, би требало да е доволно.

11. eheFrau

eheFrau Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    18
    Vcera bev pod topol tus i cvorot go namaliv recisi na 1/3.Bolki srekja nemam .Samo vcera ispiv vo mala caska jogurt edno cesne Luk.I preku nokjta navistina ne mi se napolnija gradite.Ne sakav tableti zaradi nivnoto dejstvo posto kje me legne na postela i onaka imam Sinuzitis.Se nadevam na dobro.Pocnav antibiotik zaradi sinuzitisov,pa ete i za gradive za sekoj slucaj kje bidam pokriena...

12. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    ми треба совет ...4 месеци се молзев но немав доволно млеко бевме пола пола со ад, последниве 10 дена едвај по 10,20мл измолзувам и чаеви и се ништо не ми помогна веке 3 -4 дена не се измолзувам денес приметив малце ми се потврди градите... дали да пробам пак да почнам да се измолзувам или ...? каков е процесот за откажување ... да не си направам проблем...

13. eheFrau

eheFrau Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    18
    Probaj ako imas cvorcinja pod topol tush da gi razbies.Eve jas doev 15 meseci maka imav prvite 3,4 dena.Eve da kazam najmnogu mi go presece mlekoto Lukot.Stavav se i zelka,i caj od zalfija(ne bese nesto wow),ali kako ispiv tri pati cesne luk(go stavav seckan vo malce jogurt),mi go prekina mlekoto.

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Fala ne znaev deka lukot ima takov efekt

15. eheFrau

eheFrau Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    18
    Da jas imav slusnato,ama ne probav vednas.I vekje koga neznaev sto da pravam preku se ,resiv i so lukot da probam.Mene mi pomogna.Ostanatite cvorcinja gi izmolzev paralelno luk i zapre navistina..

16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Има ли некој пресуден момент кога да се одбие детето од цицање? На тв слушав кога ќе се примети дека цицката повеќе му служи како играчка отколку како храна. Ние како да сме пола пола па ќе си причекам но сакав да знам како да знам кога да ставам крај? Па и ептен емотивно го доживувам престанокот на доењето како да му правам лошо на детето, како да му скратувам едно задоволство па потајно се надевам дека само ќе се одбие. А и некако големо ми изгледа за доење. Срам ми е веќе да дојам во јавност. Кога беше бебе не ми беше, веќе ми е.
    Си имав речено до крај на август ќе го одбијам демек ама ај времето ќе покаже.
    Битно си ја кажав мислава тука. Ама ете џабе прашувам кога времето ќе покаже само.

На Ava.84, emkaemka, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  17. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.478
    Допаѓања:
    17.137
    Емотивниот дел мораш да го поминеш,верувам игра улога и колку мајката е емотивна нели има разлика од карактер до карактер.На пример јас повеќе плачев него син ми ама после ден два три видов дека него и не му е толку тешко па полека и јас почнав да се прилагодувам.Инаку како процес нормално не е лесен,кај него немаше толку плачки колку што почна да ме гриза покажува агресија спрема мене,татко му помалку.И тоа траеше па можеби добри 3/4 месеци.Мора да помине кога ќе дојде,со лесно

На emkaemka, gjoker4e и mal.ecka им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.794
    Немој сега да го одбиваш, на есен пробај, ако сакаш. Инаку тешко е. Ретки се тие што сами се одбиле, а најголем дел поминуваат по потешкиот пат. На мајката секогаш и е потешко, децата после два три дена забораваат, како да не цицале никогаш. Барем така беше со моиве. Ама мене ми беше тешко. Не само поради тоа што имав проблем со градите, туку многу повеќе психичкиот момент, многу ми фали блискоста што ја имав во тие моменти. Ама растат, нема вечно да бидат бебиња...

На Ano, Selest, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  19. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.435
    Допаѓања:
    5.393
    I jas kako @Annath deteto za dva dena se odvikna ne mu faleshe citanjeto ama jas sto solzi proleav decata se pospremni od nas. Mene mi faleshe momentot pa vremeto za doenje ama se se toa hormoni koj za kratko ke pominat i mislam deka e normalno

На Selest, mal.ecka, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Јас сум случај кај што малата сама се одби, за жал. Тоа беа плачки невидени, да не види цицка :( Влече и плаче, само тоа беше дење ноќе. Јас плачев со неа, многу ми беше тешко и уште ми е, само на тоа мислам и не можам да се помирам. Бебе си пие ад сега задоволно, а јас млеко воопшто немам. Можеби сум снемала или не било доволно, па затоа плачела. Се будеше ноќе на секој саат, сега сфаќам дека гладна била и ќе си пукнам! Откако пие ад си спие мирно до сабајле. Тоа е. Јас емотивно и психички сум хаос, сакав барем до 9 месеци да терам ако не до година, ама ете, до 6 било пишано. Тазе сме одбиени, недела дена има, градиве ми се како суви сливи, празни:( и немам никаква мака со нив. Ми фали блискоста со бебе, не можам дури да спијам навечер од тага, мака и жал, но што е тука е. Најбитно бебе не е гладно и е подмирено и задоволно, а јас со моите емоции ќе се помирам со време, нема друго. Тука е и стравот од болести и инфекции, нели, не прима веќе антитела преку млекото да ја заштитат и тој момент најмногу ме плаши, ама тоа е...

На NarCis@, Dalia93, Selest и 4 други им се допаѓа ова.