Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Престанок на доењето - одбивање

Дискусија во 'Бебе' започната од ivanceto1984, 9 декември 2010.

1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Прво, смири се.
    А од опцииве што сум ги читала, пробај со ханзапласт, кажи дека се расипало.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    едноставно кога ќе бара не и давај , издржи колку и да боле душа , ќе поплачи ќе се смире , сврти и одма внимание со друго , дади и нешто како награда оти е голема мома дека не треба да плаче , веќе не е бебе , само бебињата цицаат , татко и нека ја однесе во друга соба кога ќе почне да бара , потешко е поголема ама па и можете да а лажите лесно да и одвлечите внимание . Е ако не бива се тоа ќе пробуваш со другите методи , да се мачкаш нешто да лепиш итн. Веќе она треба да си јаде само цврста храна , тоа и е играчка на неа сега а тоа не е исправно .

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.446
    Допаѓања:
    38.471
    @TeddyGrey јас прво левата ја мачкав со ланолин пред него и му кажував дека ме боли. До душа и рана имав ме болеше и престана да дои од неа. За да не е наеднаш наредните месеци му зборував дека е голем, дека не е бебе повеќе, јаде се и цицето нема млеко повеќе. Сам се одби, една вечер не побара. Ама беше поголем доста и со зборување успеав.
    До денес уште бара да погали пред спиење, не знам кога ќе заборави. (facepalm) И ме тера да родам бебе за да цицало. :D
    Со лесно да ви е одбивањето. :hug:

На Sexybaby86, Sandrin4, Coco31 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Ама јас не сум спремна... џабе зборам... не сум спремна да ја одбијам. А сакам... ама и не сум сигурна дали сакам... уствари сакам ама не сум спремна...

На Lolipop23 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Ама јас не сум спремна... џабе зборам... не сум спремна да ја одбијам. А сакам... ама и не сум сигурна дали сакам... уствари сакам ама не сум спремна...

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Епа мораш прво ти да се средиш , се додека си вака , само ќе си правите повеќе стрес . Размисли што е подобро .

На gjoker4e и mal.ecka им се допаѓа ова.
  7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Подобро е да не цица повеќе, уште да пресечам. Пак и зборев вечерва и ме разбира и ми вика најн и се пика во цицињата... До 1ви мај ќе ја одбијам. По ново се научило но но но вика не знам од каде и последново зборење ми рече но но но, прави не со главата и ги гушка цицињата.

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Ајде ќе биди полека само без стрес , и издржи плачки два три дена и ќе забораве скрос

На mal.ecka и gjoker4e им се допаѓа ова.
  9. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Js vcera go odbiv moego since na 13 mesci, iako strastven cicac I nemozev damu namalam podoi ,naednas go odbiv. Vcera nis a denes me bolat gradi, mi nabregnuvaat, si stavam list od zelka? Soveti? Ginekologot mi prepisa tableti, zadolzitelni li se ili mozam sama nekako bidejki naednas bidna rabotava?

На mal.ecka и gjoker4e им се допаѓа ова.
  10. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Dali nekij piel tableti dostinex za prekjnuvanje na mlekoto I dali smee da se konsymira vino 48 casa posle konsymacijata?

11. Rozana

Rozana Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    61
    Здраво девојки.Син ми има 14 месеци и решив дека е време да го одбијам. По цел ден само ми бара цице и во последно време почна и да не јаде само за да цица. Преку ден почнав да му одвлекувам внимание и да го залажувам но за заспивање е маката. Не заспива никако без да цица и се дере на цел глас.Пробав со песнички,цртани,бел шум,цуцла лажалка и ништо не помага. Како ли да заспие без цице? Дали некој има совет или да сподели искуство.Поздрав до сите

12. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    66.752
    Мајки, помош многу ми е тешко .. почнавме со одбивање, денес цел ден немаше цицано, и си реков да не и давам веќе, има 2 ипол години и мислам дека поголрм цицач нема. Се намачкав малку сенф и ставив поголем ханзапласт. И реков дека има кака таму, и сега само ме проверува и вели тука кака и прави фаца ко да се гади. Ме бакнува по градите, ги гушка, мене солзи ми течат. Ќе видиме дали ке издржам вечерва да не и дадам, досега нема заспано без да цица. ;( Јас што да правам? Да се измолзувам по малце само? Да се стегам?

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  13. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    28.525
    И јас ја одбив цицлата моја пред 6 дена! Има 15 месеци и мислам доволно цицаше. Најпрвин намалив подои на 1 до 2 дневно, поточно само за заспивање и евентуално ако се разбуди преку вечерта а се буди еднаш или ниедаш (ова се надевам ќе трае). Цицањето уствари ни беше галење и заспивање. Ама толку се плашев дека како расти се потешко ќе биде да ја одбијам. Затоа одлучив само да пробам да не и дадам, па успешна беше пробата. Не дадов на денското заспивање, ноќе пак ја заспив со нишкање, преку ноќта не се разбуди, другиот ден исто... Супер, успеав без хистерии и плачење. Беба нит се тегне по цицето, не плаче, некогаш прифаќа вода да се напие додека ја заспивам, ама не секогаш прифаќа шише. Така да си се нишкаме малце подолго од претходно кога цицаше. Кога цицаше лиглето мамино се заспиваше на града ама плус ја нишкав после цицањето да зацврсти сон.
    Инаку, среќна сум што вака лесно мина, од друга страна пак малце и жал ми е!

Градите ми се засега добри, нема грутчиња, ама млекце има! И првата ќерка кога ја одбив не пиев ништо за престанок на млекото, па се надевам и овојпат лесно да минам. Затоа свесно ги намалив подоите на 1-2 дневно, млекото си се намали!

На Малечка Маша, emkaemka, Chanell* и 5 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Се спремам и јас :( Достинекс имам. Уште да пресечам кога.
    А мојава како зависник е. Се нервира ептен кога не и давам да цица.
    Ко наркоманче е :(

На emkaemka, Kitten, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  15. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    66.752
    Мајки денес ни беше 2 ден без цице. Градите мислам ќе ми експлодираат, ставам ладни облоги и лист зелка, пробав да се измолзам малце под туш ама ништо не излезе. Вака не ме болат, само на допир. Колку време трае ова? Ми е страв да не морам да одам на лекар по апчиња. Совети?

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.790
    Немој зелка, ќе ти ги наполни уште повеќе, го влече млекото. Измолзи ги целосно ако можеш, значи испразни ги, и стегни ги. Намали течности, евентуално чај од жалфија да пиеш. Ќе секне брзо.

На SofiMar_ и mal.ecka им се допаѓа ова.
  17. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    И јас пред неколку недели престанав со доење, и бидејќи веќе имав поминато еден мастит на почетокот на доењето, си спремив цела стратегија базирана на претходното искуство. Секое сабајле и секоја вечер се туширав со многу топла вода и се масирав, особено таму каде имав грутчиња за да се разбијат и стопат, и тек на крај на туширање малку измолзував. Во текот на денот масирав и држев пластични шишиња со топла вода на градите (резултат- многу мокри маици :D). Топлото стимулира производство на млеко, па малку подолго ми траеше процесот на престанување, ама на сметка на тоа ги избегнав сите други проблеми.

На SofiMar_ и mal.ecka им се допаѓа ова.
  18. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.761
    Допаѓања:
    34.021
    Матичен ти ги препиша Достинекс или од клиника?:?:
    Мојот матичен ми рече на клиника само можеле да ги препишуваат тие па ми ги даде онир другите (јас и името не им го знам) хахахха :!: ќе пробам прво без лекови да прекине млекото. Од после велигден дефинитивно ќе се одбиеме на лето 3г ќе е .

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Сама си ги купив од Грција и консултирав гинеколог за дозирање.
    Мојава почна едвај еднаш да ае буди и осеќам дека ми се потешки градите. Ама па оди во прилог на откажување. Полека, полека ќе биде :)

20. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.761
    Допаѓања:
    34.021
    Која се цена во Гр?