Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Престанок на доењето - одбивање

Дискусија во 'Бебе' започната од ivanceto1984, 9 декември 2010.

1. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    @FreeMind Да живееме сами двете во некоја планина би доела ко она што сака, цел ден.
    И не би се нервирала и не би мислела на прекинување.
    Ама.. на чичко и не му било згодно,на дедо и не му било згодно, на гостите не им било, уште на комшиката од карши што не и падна незгодно. Мислиш од нив цица.
    И што е незгодно,коа јас пред никој од нив не дојам.. туку сами двете во спална.
    Ама коа сум опкружена со проста раја, ќе менувам расположеЊе 7 пати во неделата и има да ме трпите и тешите :D

На TutiFuti, happygirl, babydust и 7 други им се допаѓа ова.
  2. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    2 ден како не цица преку денот, вчера имав проблем со едната града, само во таа има млеко, другата 2,3 капки. Ми се направи камен и пред спање и дадов да цица иако не побара. Сабајле цицаше многу малку од таа празната града и толку.
    Колку дена треба да не цица преку ден за да се среде? Буквално ми се вакви . (. ) , едната ја нема никаде, другата ќе пукне.
    Инаку не сум 100посто решена ама сум go with the flow, додека не бара не давам се надевам дека ќе успееме на мирен начин.

На happygirl, hello-kitty.90, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    12.915
    Ме изнасмеавте со муабетов.
    Да си имам на ум да го барам свекор ти за да ја одбиеМЕ и мојата кога ќе дојде ред. Хахаха. ..
    Мојот пак ќефој е што внукава цица. Тој цицал 4 години па на него била љубител на цицка.
    И јас не фермам никого. Вадам цицка и пред девер и свекор. Нека се срамат тие.
    Оф топик сум ќе ме преместат ама морав ова со свекорот ептен ме погоди

На happygirl, mal.ecka, Chanell* и 3 други им се допаѓа ова.
  4. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Хахаххахах

Јас за инат со цицката низ соба би шетала и пред куќа ќе ја дојам. На свекор ти му сметало хахаххахах не можам се помочав од свекор ти. Која ракета е ликов како на @srekice свекрва и.
    Три дена најмалку да се нормализира лактација. Намалувај подои. Ако си ја доела вчера два пати повтори три дена два пати, па три дена по еднаш, па иди една недела ако треба се додека градата не ја осетиш спремна.

На happygirl, BabyT*, Chanell* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.951
    Допаѓања:
    123.539
    Некои прават.Знам во промедика идат колешки кај приватната.
    Јас одам во ремедика кај Наде Петановска.

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.478
    Допаѓања:
    13.551
    Јас лично сум многу против доење долго време, ама ни на крај памет не ми било на некој да речам дека ми е незгодно што си го дои детето, иако мое мислење е дека на 2 години нема потреба да цица.
    Јас вакви коментари добивав од старт, генерално од мажите (татко, свекор, брат), и ич не ми беше гајле. Како што јас не се кријам кога јадам, нема потреба и бебето да се крие.
    Па и ако мајката решила да дои подолго време, што има на некој друг да му е незгодно, не го праќам детето од тебе да цица...
    Баш проста раја....
    Јас престанав да дојам зошто јас не сакав да дојам повеќе, а не зошто на некој таму не му се свиѓало.

На Chanell*, happygirl, thinkerbell и 3 други им се допаѓа ова.
  7. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    И јас не сакав да дојам долго, а доев подолго од што сакав.
    Никогаш не пронајдов убавина и блискост со тоа.
    Ме фаќаа нервози последните месеци кога ќе дојдеше време да цица за да заспие.
    Дури сега како расте и не цица, ја осеќам поблиска, се галиме, се гушкаме, веќе и разговараме по малце.
    5 месеци како не дојам и уште ме држи среќа и еуфорија што завршив со тоа.
    Второ дете ако имам нема да го дојам ексклузивно. Тоа ми е решено.

Апсолутно не ми смета да се дои пред мене, без разлика колкаво е детето. Ниту ќе коментирам, ниту ќе помислам нешто.
    Просто, се восхитувам кога ја читам @Chanell* .
    Жено, терај си како сакаш ти и само ти.
    И како сака ќерка ти.
    Нека не ти влијае ништо од страна.

Сакав да кажам дека секој треба да си прави како што сака и како му одговара.

На happygirl, mal.ecka, Chanell* и 4 други им се допаѓа ова.
  8. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Кај 19ч ептен ми се стврдна, малку одмолзив, пошто беше камен а требаше да излеваме и уште 3 часа така да биде.
    Таму и текна на кај 22:30 дека сака цицка, а залажав дур да си дојдиме не дадов. Пред пола час и дадов да цица.
    Фактички навечер и насабајле кризира и очајно бара да цица, преку ден ја заборава, кога и се прејадува само се подава ама давам оброк и толку.
    Сега ако почнам пак да давам денски мислам дека пак ќе се навикне. Значи само 1 во денот ја осеќам камен цврста со пецкања на кај 18,19часот.Да терам вака? Белким нема беља да направам со градата.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Да, чим ја осетиш таква давај да цица.

На happygirl и BabyT* им се допаѓа ова.
  10. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Точно 10 дена после престанок се разбудив со мала болка во лева града. Незнам сеа дали може лошо нешто сум спиела или има шанси да се собрало млеко дури сега. Грутки нема.
    Ме јаде тоа што кога бебе цицаше секогаш перферираше повеќе на лева и се мислам сеа да не се лачи таму повеќњ млеко па да испадне проблем.
    ќе видам како ќе биде во тек на ден. Али марфи, мора секогаш нешто да се комплицира за викенд :)

11. Imparkt

Imparkt Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    124
    Мајки дајте некој совет сакам да го одбијан син ми од цице но тешко ни оди, пробувам навечер кога ке се разбуди да го презаспијам со нишкање но никако не ми успева веднаш се расонува и нема спиење до сабајле, сум пробала и млеко од шише да дадам и пак исто осека дека не е цице и одма се расонува, тешко ни оди ве молам дајте некој совет што успеало кај вас во ваква ситуација

12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.084
    Не давај друго млеко ако го одбиваш, само проблем ќе си направиш, после и од тоа да го одвикнуваш. Нуди вода само и толку. Мојата три дена не презаспиваше, си игравме додека не и се приспиеше, па после ја нишав и така заспиваше. Ќе мора да го истрпиш и тоа додека се навикне дека нема така веќе.

На Imparkt му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.572
    Допаѓања:
    201.780
    Ќе плаче секако некое време, мора да го истрпиш плачењето. Ако си цврсто решена да го одбиваш, биди спремна на плачки неколку ноќи по ред. Немој да попушташ никако, ни шише да даваш, ни ништо, само вода нуди како замена. Ќе сфати дека нема веќе да цица, само ќе му треба време. Прашање е колку си ти спремна да го поминеш тоа.

На Imparkt и mal.ecka им се допаѓа ова.
  14. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Морам да пишам. Денеска тежок ден. Малата постојано бара се тегни еи плаче ама некако се воздржав и не и дадов да цица.
    Мислам дека ќе и направам хаос ако и дадам па пак не, вака се фативме на оро и ќе го играме. Вечерта цицаше пред спање и уште 2 пати.
    Градата моментално стабилна, другата скроз издиша.
    Почна да пие козјо млеко од шишенце. Има ли некоја количина дозволена или колку што сака?

На slavica999 и happygirl им се допаѓа ова.
  15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.618
    Не давај никако денски, мојов штом издржа ќе издржи секое бебе :) ќе се навикни, бараше неколку дена после тоа се навикна, ако почнеше да бара јас одма му одвлекував внимание, го играв, го шетав...

16. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    4та ден, вчера цела ден кризираше, на кај 20ч и дадов, кај 22 се успа без цицање, вечерта еднаш цицаше еднаш вода пиеше. Толку. Градите издишани скроз. Мислам дека ќе се одбие целосно. Вчера после долго време спиеше од 22 до 3.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    1.565
    Два ноќа без будење и цицање. Се надевам ќе продолжи вака а и ако се разбуди ќе го заспивам без цицање веќе. Бидејќи цицаше само по еднаш градите не ми се многу полни. Што да правам сега за да снемам млеко?

На BabyT* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Чај од минт пепермин пиј. И не ги масирај само под туш млаз ако има згрутчување.

На Watermelon96 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Ако добро паметам 400-600 мл макс на ден но сепак прашај педијатар

20. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Сега за сега пие максимално до 250мл.Сепак ќе разговарам со педијатар.