Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Престанок на доењето - одбивање

Дискусија во 'Бебе' започната од ivanceto1984, 9 декември 2010.

1. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Кажи а како да лебдиш е првата чаша:D
    Многу јако чувство. Далеку ти е втора држи се до една неколку дена, па потоа допри до две оти нозете шпагети.
    Ама чувството дека имаш дете секогаш ќе те држи на ниво. Неописливо.

На paleska3, Bupalu, happygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Bupalu

Bupalu Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    375
    Јас само што се породив одм на стомак :) одвај чекав цел живот спијм на стомак и тоа ми беше најмачно во бременост

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    @FreeMind не ми помислив две да се напијам, ќе ми се свртеше цела соба :D. Среќа малата ми спие цела ноќ сега па така слатко си се наспав ^_^.

@Bupalu јас додека доев не помислува на стомак да легнам, и странично кога спиев некогаш ми се правеа грутки. Сега исто чекам да обвиснат па да се опуштам.

На Bupalu, FreeMind и BabyT* им се допаѓа ова.
  4. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    11.808
    Толку беше и од мене. Трети ден денес и до сега се е во ред. Не ми се верува дека попроблематичен беше подојот насабајле, отколку тој навечер. Навечер мислам еден месец веќе не цица.
    Затоа што госпоѓицата не прифати ни едно млеко, јаде кисело млеко во 7 сабајле. Се изнадававме пари за различни видови ад млека, пробав од секакви можни шишиња, чашки и лажички и не и не. Не сака да помириса. Само кисело млеко директно од канче.
    Денес ми тежат градиве, пецкаат, чудно ги чувствувам. Масирам под туш, не молзам, нема грутки, течности сведов на минимум, па се надевам добро ќе поминам. Ако направам мастит не знам како ќе издржам.
    Е си поплакав малку дента кога не и дадов да цица.
    Утре имам една собиранка, можеби ќе пивнам малку бело винце. Маж ми вика полека жити се, разреди со кисела вода, ќе те мавне. Скоро две години капка се немам напиено.

На Bupalu, happygirl, paleska3 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    @thinkerbell welcome in the club:d:
    Још @happygirl ја чекаме на шанкот;) (на автобуската што би рекле вие)

На Bupalu, thinkerbell, BabyT* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.446
    Допаѓања:
    22.876
    Си терам јас уште со подојот пред спиење. Демек чекам да заврши зимава па да го одбијам скроз.
    Всушност лесно ми е што заспива цицајќи, тоа е причината.

На mssuniquee, Bupalu, hello-kitty.90 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    @thinkerbell проба ли да и дадеш незгреено млеко. И мојата на почетокот одбиваше ад кога и го давав топло. Потоа еднаш и направив со вода што стое на собна тт и одма почна да го пие. Минатата недела ми поткашлуваше малку па си реков да и го стоплам за грлото, и пак ми го мавна шишето. Претпоставувам дека имаш се пробано, ама сакав да споделам искуство.

На Bupalu му/ѝ се допаѓа ова.
  8. thinkerbell

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    11.808
    Искрено немам така пробано. Нели се водам по логика мајчиното е на телесна температура, го сака, па и ова така и го правам.
    А директно во вода на собна температура го ставаш млекото? Не грееш ништо?

9. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Кај мене почна со краш експрес една лажичка, а млекото ад е од дм и ладно го давам по литро е како нашиве кравји млека за директно конзумирање. Пробај и така.

На thinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  10. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    @thinkerbell не греам ништо, ставам од прашокот и имам нејзина вода која што стои на собна тт, ја матам убаво да се соедини со него и одма давам. Кај мене така почна да пие. Плус и давав и со бискоти. Кога пробав со топло млеко не сакаше ниту една лажичка да проба. Сега со ладно го обожава тој оброк.

На thinkerbell и babydust им се допаѓа ова.
  11. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Мојата дури од фрижидер го сака :^) и јадење и се да е ладно..

На thinkerbell и paleska3 им се допаѓа ова.
  12. thinkerbell

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    11.808
    Не поминува ни ладно млеко. @FreeMind како се викаше млекото од дм што го купуваш? Го има и кај нас? Да купам, па ако не помине тоа е, ќе се зафркаваме со кисело млеко. Чудно дете е.

13. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035

https://www.dm.de/milupa-milupino-kindermilch-ab-1-jahr-p4008976091271.html?wt_mc=pdm.google.onlineshop.pla.BabyKind.BabynahrungGetraenke.Babymilch.Milupa.4008976091271&erid=EAIaIQobChMIiI7zzLCP6AIVjsjeCh2H1QHQEAQYASABEgIMdPD_BwE&hc_tid=10107518C4751PPC

П
    овели

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.570
    Допаѓања:
    201.777
    Добро си е детето, знае што сака и што треба. Подобро кисело млеко да јаде, отколку слатко млеко да пие. И го нема ова кај нас во ДМ што го дава Фри.

15. thinkerbell

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    11.808
    Обожава кисело млеко. Сигурно 300-350 грама во текот на денот јаде, некогаш и повеќе кога ќе и измешам со палента за вечера. Страв ми е да не и е многу еднолично, секој ден исто, или пак да не го одјаде.

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.570
    Допаѓања:
    201.777
    Самата ќе си направи пауза кога ќе и биде потребна. Не се секирај. Нека јаде детето. Со млекото станува поеднолично, а тоа и повеќе заситува и држи, помалку јадат.

На Presrekna и thinkerbell им се допаѓа ова.
  17. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    Знаев дека неможам толку лесно да поминам. 10 дена по одбивањето ми се направи како каналче полно со млеко, малку болно на допир. Се туширав со топла вода и нежно масирав, но уште е тука? И на другата града кога престана да цица имаше нешто слично, но беше помало и одма по престанувањето. Ова таман човек да се опушти и ајде проблем :|. @FreeMind како ти помина тебе?

18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Само од себе за три дена. Не го масирај само со млаз вода над него, чаеви зголеми пеперминт нане. Ќе помине. Ако имаш симптоми на мастит ги знаеш кој се веднаш на лекар.

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    Се надевам ќе помине за брзо. Немам некои други симптоми за мастит. Од денес ќе уклучам и чаеви од нане и пеперминт.

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bupalu

Bupalu Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    375
    Како се приметува мстит?
    Градите ми се и онака меки и кога имав млеко
    Моево цица многу малце попладне или навечер некогаш мислам и дека сме рипнале ден и кога цица тоа е минута можда две, иначе се успива со шише млеко и сабјле исто пие млеко..
    Сама некако престана не дека не и давав јас

Ме интересира и по колку мл им давате... Она е година и два месеци сабајле пие 180 и навечер 180..