Престанок на доењето - одбивање

Discussion in 'Бебе' started by ivanceto1984, Dec 9, 2010.

1. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Градиве ми се меки ама мнооооогу болни на допир.
    Уствари не баш маки, на моменти се потврди на некои места
    Ама боли ко да сум се удрила во нешто.
    Вчера се измолзив малку, ама бетер сум денес.
    Да ги стегам ли?
    Една недела како не цица.

2. Kaetana

Kaetana Популарен член

Тесен градник, чај од жалфија, одмолзувај само колку да ти олесни затоа што секој допир е стимулација. Ладни облоги или листови од зелка со сукало исправени.

3. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Чај од жалфија никаде не можам да најдам,нема по аптекиве.
    Вода едвај пијам по две чаши на ден.
    Зелка зошто мислам дека поголем проблем прави, мислам @Annath ја имав така нешто читано.
    Носам тесен градник стегнат, вчера после одмолзувањето ми беше супер сега боли ептен.
    Ладни облоги од што,какви? Крпи со ладна вода?

4. BabyT*

BabyT* Популарен член

Со Борова вода. И мене така ми беше, потоа наеднаш спласнаа.

Chanell* likes this.
  5. Kaetana

Kaetana Популарен член

После одмолзување ладни облоги или зелка. Немам податоци дека зелката би била проблем, ама чекам да видам @Annath што ќе каже.

Ладни облоги од било што. Што ти се наоѓа. Идејата е да се затворат каналите за да не се собира млеко.

Chanell* likes this.
  6. bella12

bella12 Популарен член

Кога ја одбивав мојата од што ми беа полни со млеко, докторот ми рече да се измолзам и со некоја крпа, марама да ги стегнам за да неможе да се полнат. И секој ден по многу малку се измолзував колку да ми олесни, е сега јас пиев и бромергон апчиња, тие се за престанок на млекото но ми беа дадени од доктор, ми беше кажано со течности и млечни плечни производи да намалам 10 тиот ден ептен спласнуваат и не се лачи млеко.

PoisonGirl and Chanell* like this.
  7. АнеАце

АнеАце Истакнат член

Колку време пиеше бромергом?

8. bella12

bella12 Популарен член

Цел месец, во една тегличка има 30 апчиња. Првите десет дена едно апче го Делев на половина и го пиев сабајле и навечер, бидејќи имаат негативно дејство од што се јаки, те тера на спиење, лошење, ти паќа притисокот. Така ми беше кажано од докторот, после десеттиот ден почнав по цело апче наутро но веќе организмот ми беше навикнат не ми се лошење како првите денови. И се пијат на најадено.

9. АнеАце

АнеАце Истакнат член

Јас го одбив пред два дена ама имам млеко и многу грутки и мене ми препиша бромергон. Една половона ја испив пред два часа и засега не осеќам ништо се надевам така ке остане.

10. bella12

bella12 Популарен член

Се зависи и од организмот. Наутро кога го пиев имав вртоглавици и ми се спиеше многу, а навечер пред да си легнам го пиев и не осеќав ништо. Можеш да пробаш некаде после десеттиот ден цело апче да го пиеш ако немаш проблем и тогаш подобро е цело апче. Јас пиев бромергон и плус десет дена вибрамицин, но моите беа страшно отечени, многу болни на допир. За грутките само туширање со топла вода, т.е масажа ќе правиш на тоа место каде што се грутките. Ќе ја дигнеш раката во вис а со другата ќе масираш и ќе се изгубат грутките, после тоа градите да ги врзиш со нешто или некој тесен градник за да бидат стегнати да не се полнат со млеко. Како ќе минуваат деновите се помалку ќе се полнат и ќе болат.

PoisonGirl and АнеАце like this.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Зелката ми ги преполни градите, гинеколог ми кажа дека го влече млекото затоа е подобар избор за почеток на доење, отколку кога прекинуваш. Јас се наредив со зелка кога прекинав да го дојам малото, градите буквално ми се преполнија со млеко, се згрутчија и ме болеа многу. Се измолзив целосно, се стегнав, а пиев и Бромергон.

Kaetana likes this.
  12. Melinda23

Melinda23 Активен член

Zenicki moj sovet je da si posetite lekar i da vi dadat inekcija ili tabletki za prestanok na mleko posto jas mn jako go okrkav .. so lisjava so zelka i so borovata voda mi se napraja gradite grutki i grutkute natre mi zarastija i morav incizija na zivo da pravam zatoa ne slusajte babi zabi ima lekari posetete ... Pred da vi bide poloso

13. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

@Chanell* земи чај од жалфија од билна аптека,сигурно имаат. Не сум од Ск,ама знам дека имаше таму некаде кај Собрание.

Chanell* likes this.
  14. Kaetana

Kaetana Популарен член

@Annath зелката нели има дренажна функција и затоа се препорачува и за отоци, третман за мастит и кај одбивање. Веројатно кај жени со хиперлактација или кај жени кои имаат повеќе млеко при одбивањето би направила ефект како кај тебе...

Инаку ако одбивањето е постепено (со намалување на подои) помага при нелагодност во комбинација со мало одмолзување колку да се олеснат градите.

@Melinda23 не мора секоја жена за одбивање да оди на доктор. Ако одбивањето се направи плански и постепено, и ако не е прерано (она што нашиот организам го смета за порано) тогаш нема никаква потреба од апчиња ниту инекции.

Јас со првото дете поминав без ништо. Ниту чај, ниту градник тесен, ниту апче... Буквално ништо.
    Ништо чудно млекото да се имаше драстично намалено (ако не и секнато) и пред да дојде денот на одбивање.

Ava.84, BabyT* and Annath like this.
  15. sanji4444

sanji4444 Истакнат член

Ќерка ми наполни 2 години пред месец и еве ја два дена не бара да цица,инаку цицаше еднаш или два пати на ден, незнам дали ако побара да цица смеам да и дадам, дали имам млеко и какво ќе е после 48 часа не доење.

16. Kaetana

Kaetana Популарен член

За смеење смееш во секое време да ѝ дадеш. Дали имаш млеко, не би знаела да ти одговорам, ама во секој случај не е расипано после 48 часа.

sanji4444 likes this.
  17. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Не сум ни јас од Ск, за еден чај не ми се исплати да одам :D
    Овде кај мене нема никаде чај, дефицитарен бил.
    Денес уште повеќе ме болат и ги осеќам тврди. Ќе го кркам подебелиот крај јас.
    Преосетливи ми се брадавиците не можам да допрам за да одмолзам ко што треба.

hello-kitty.90 likes this.
  18. BabyT*

BabyT* Популарен член

Осетливи ти се дополнително што си трудна. Да пробаш да ги испразниш скроз и да ги стегниш со дебел завој.

19. dunika

dunika Форумски идол

@Chanell* немој жалфија,мислам не во твојот случај,трудна си,знам дека влијае некако на хормоните и може да предизвика контракции:|
    Иначе по пазари треба да ја има кај билкарите.

20. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Од трудночата уште повејќе ти се осетливи. Не пијај чаеви него прашај гинеколог да ти дозира бромергон мислам смее.
    Јас само облеков мал градник спиев со тој тесен никаков два дена и ми олабавија. Ама тогаш не бев трудна:rofl:

PoisonGirl likes this.