Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Престанок на доењето - одбивање

Дискусија во 'Бебе' започната од ivanceto1984, 9 декември 2010.

1. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.613
    Допаѓања:
    1.137
    @crazylady Јас почнав откако го одбив бидејќи во период на доење и бременост не се пие. Така пишува на упатството

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Успеав да прекинам денски подои, успеав да го заспивам во креветче, му давам нешто да јаде баш пред спиење и одма го легнувам, така не бара цице. Ама се буди 2 пати во ноќта и тогаш ми е жал и му давам да цица. Како тоа да прекине уште една борба. А вади пустиот заби, 4 одеднаш му никнуваат ;(

На gjoker4e и crazylady им се допаѓа ова.
  3. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.203
    Допаѓања:
    8.431
    Да и мојот се буди среде ноќ; 2 или 3 пати и полесно ми е цела успана да му дадам да цица ама и преку ноќ ако мачкаш нешто нема да бара да цица ама почекај штом вади заби греота е. .

На eli.karameli и elimkd им се допаѓа ова.
  4. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.030
    Допаѓања:
    1.415
    Здраво. Ме интересира искуство од мајки кои ги одбиле своите деца од доење. Колку време по одбивањето сеуште на стискање потекува млеко? Јас малиот го одбив пред околу 7 месеци,сеуште кога ќе стиснам излегува млеко од негде бело од негде жолтеникаво. Проблемот е поаледниве 2 месеци отприлика пред добивање чувствувам пецкање и чешање на градите (нешто слично како додека доев кога ќе надоаѓа млеко но не толку интензивно,но сепак чувствувам нешто во градите). Дали е нормално или треба да си посетам гинеколог што поскоро?

5. LoLa♡

LoLa♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2021
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    191

Мојот син цицаше цели 23м и го одбив од цицање, јас не пиев апчиња него само престанав и немав никаков проблем.
    Пред година дена осетив као болка во градите и отидов на ехо на дојка во Систина кај Чапова,фала богу се беше во ред и она ми кажа бидејки не сум пиела апчиња нормално било до 5год од престанок со доење да имаш млеко.

На crazylady и hristinan12 им се допаѓа ова.
  6. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.030
    Допаѓања:
    1.415
    Леле ме утеши малце ,ама утре обавезно ќе се јавам кај матичниот да ме прегледа 3000 филмови си направив,се надевам не е нешто страшно.

7. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Доколку при одбивање настане проблем, болка во градите кај каков доктор се оди на преглед? Кај матичен гинеколог?

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    шо да ти кажам цица бетер од новороденче, спие на цицка цела вечер, преку цело денонокие, пауза прави само кога сум на еабота. Ми се полнат со млеко градите. Као чекам да гинисорима вакцините па да ја одбијам ама ако не намалам подои исто ќе биде, гради полни и грутки.

На spasovskam и mal.ecka им се допаѓа ова.
  9. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Да

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  10. CeciLeR

CeciLeR Нов член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Decki, kolku vreme trae ova so odbivanjevo?? Denes tocno 10 dena kaj sto ne cica, pijam dostinex, deneska poslednoto cetvrtoto, ama ima uste se punat, grutki se pravat, pa i bolat od vreme na vreme... sekoja vecer se masiram pod topol tus , drzam topli krpi, se odmolzuvam, zelki stavam, ... aman , nekako ko da nema kraj..

11. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.613
    Допаѓања:
    1.137
    Консултирај се со гинеколог. Јас исто имав многу млеко и грутки но не се измолзувај и не се стегај така ми рече гинекологот, зелки ставав за да ми држи ладно да не кренам температура.. испив прво две таблетки достинех значи пола сабајле пола таблетка навечер од 0,5мг но не ми прекина млекото и после 4-5 ддна бидејќи многу ме болеа и треска имав докторката ми даде уште 4 дена да пијам исто по 2 пати на ден по пола таблетка и ми се смири болката и ми прекина млекото. Ама сепак консултирај си се со гинекологот.

12. CeciLeR

CeciLeR Нов член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Da, ke se javam utre, prestanav da se odmolzuvam, zelki stavam uste i se masiram samo pod tus, da ne se napravat grutki.. fala ti sepak @malecko5

На malecko5 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.613
    Допаѓања:
    1.137
    Нема на што.. ако можеш исто пиј и чај од жалфија по 2-3 шолји дневно

14. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.203
    Допаѓања:
    8.431
    Како да го одбијам ни остана само цицањето на сред ноќ кога се буди и не знам како млеко не сака да пие ????
    Дали да мачкам нешто ; совет?

15. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.203
    Допаѓања:
    8.431
    Што направи дали го одби скроз?

16. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    како го заспиваш?

17. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.203
    Допаѓања:
    8.431
    Со цртани сам си заспива.

18. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.203
    Допаѓања:
    8.431
    Моето почна да ја преспива ноќта и самиот од себе се одби; преку ноќ се смени. Понекогаш иди си легнува на мене и така си спиеме..

Совет од поискусните пијам чај од жалфија еве 4 или 5 дена но уште имам млеко а сакам да избегнам апчиња..
    Гинекологот ми рече само апчиња ако сакаш да ти препишам друго не знаела...

19. Ilda23

Ilda23 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2021
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    32
    Zdravo zenski pred 8 meseci go odbiv deteto od doejne no scusate imam mleko koce ja pritisnam levava dojka da napomenam Samo na leva dojka go doef no sega imam kako pecejne ve molam za iskustvo

20. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Заврши нашата доенечка приказна со синко. На годинка и некоја недела почнаа вториот кец и двојка горни истовремено да му растат и што од болка што од што почнавме со поцврста храна и џвакање веќе, он мене ме одби. Заспива во раце како за доење па го префрлам во кревет. Ми фали ама не се осеќам депресивно, ете меланхолично на моменти. Градата една само еднаш ја измолзив малце дека ме здоболи а другата е ок. Не ги чуствувам полни и не сум пиела ништо. По некоја логика решив да не ги чепкам и проверувам ако нема стимулации ќе нема и грутки и полнење. Засега скоро една недела мина дали треба да проверам или да си тераме така?

На crazylady, Bravenewmama, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.