Претседателски избори - Доналд Трамп е новиот претседател на САД

Дискусија во 'Политика и настани' започната од sjdgo, 19 февруари 2016.

1. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.200
    Shto mislite za kandidaturata, kje isturka li do kraj Trump spored vas ili..?

2. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Го обожавам човеков! инаку женаму е со потекло од Словенија и е многу убава :D

На Cinderfakinrella и sjdgo им се допаѓа ова.
  3. flavor

flavor Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    235
    Го обожавам Дони.
    Дај боже да ја победи Хилари...али тешко е.

На Cinderfakinrella и sjdgo им се допаѓа ова.
  4. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.200
    Da, Slovenka e Melanija.
    Mislam deka ja opleskuva so hejtot kon Latinoamerikancite. Tie se ogromno glasachko telo vo SAD, trebashe malku da namali i da se vozdrzhi od provokacii.
    No, nishto ne se znae, opciite za ishodot se se ushte otvoreni. Mene ovie izbori mi deluvaat prilichno pointeresno i poneizvesno od prethodnite ciklusi.

5. flavor

flavor Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    235
    Па некој мора да гласа против него, ама како и во секој бизнис сигурен сум дека го пресметал тој соодносот помеѓу вложеното+загубата при производството=зацртан(брејк ивен)добиток.:D

На rose60 и sjdgo им се допаѓа ова.
  6. ana-milo

ana-milo Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2016
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    203
    Кога ке видам луѓе со толку многу пари и богатство се прашувам, што ќе му се?
    Јас можам да живеам и да дишам и со 300 и со 500 еур:).
    Како и да е , на крај сите ќе го напуштиме овој минлив свет.

7. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.701
    que.jpg
    :rofl:

На Lella, Nausicaa, oblace1 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Хилари Клинтон има многу криминал направено и сите во Америка знаат за тоа. Доналд има многу големи шанси за победа затоа што Путин го турка.
    За нас никако нема да биде подобро ако дојде Доналд. Ќе си остане се исто. Ќе ги јачаат албанците и ќе продолжат да им создаваат нова Исламска држава на Балканот, како што направија Американците во Сирија.
    Едино лошо нешто ако победи, ќе бидат илегалните мигранти во САД. Нема да дозволи толку голема миграција во САД. И на муслимани потешко ќе дава виза.
    За воените тензии во светот не сум сигурен дали ќе се олабават по неговото доаѓање.

Како и да е, јас повеќе би сакал да победи Трамп отколку Тед Круз.

9. ana-milo

ana-milo Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2016
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    203
  10. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Се воодушевувате на пари или на тоа што би ги убивал муслиманите со куршуми од крв од свињи? Кои овации на темава, страшно човече...

На Ingvild, rose60, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  11. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.200
    • Хју Хјуит (водител на радио емисија, конзервативец) Значи разликата меѓу Хезболах и Хамас за вас сега е небитна, ама некогаш ќе биде, така?
    • Доналд Трамп: Ќе стане тоа битно кога ќе треба. Ќе знам за тоа повеќе отколку што ти знаеш, верувај ми, нема да ми треба многу време.
    • Хјуит: Ах, добро, ви верувам.
    • Доналд Трамп: Во овој момент, на вакви прашања никој од другите кандидат и нема да може да ви одговори. Некои од нив може се спремале ако очекувале вакви прашања, ама веруј ми, сè е тоа небитно. Ќе знам јас на оваа тема повеќе отколку што ти знаеш, и тоа 24 часа откако ќе ја добијам функцијата.
    :D

Jas sum pozitivno iznenadena od dosegashnata glasachka poddrshka za Trump, navivam za nego i se nadevam deka kje stane pretsedatel. So kakvi izjavi i da privlekuva vnimanie, chovekot ne e licemer i otvoreno kazhuva shto misli za razlika od mnogu negovi protivnici koi edno zboruvaat, a na delo gledame drug film. Btw, onie koi se obiduvaat da go ismejat i degradiraat, mozhat samo pod prozor da mu pluknat pri se shto uspeal da postigne vo svojot zhivot.

На blonde_supergirl и Cinderfakinrella им се допаѓа ова.
  12. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Или на тоа што со секоја изјава ги деградира жените? Со изјавите дека измолзувањето на млеко со цел хранење на дете е одвратно? Што навредува луѓе врз база на нивниот физички изглед?

На Ingvild, rose60, Someonespecial и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    Ова ми е како нешто како кога имаше статија дека Доналд кога играше во Home Alone го пуштил Кевин така, и воопшто не се загрижил за малото напуштено дете и имаше прашање: Зарем таков човек да ни биде претседател? :D
    Како прво, тоа за Першин е мит, а мит или не, очигледно Доналд го искористил како метафора за тоа дека треба да се има построга гранична политика. Или подобро е за еден претседател да рече дека ги прифаќа сите, а потоа да оди на Истокот па таму да ги убива? Мислам дека да. Народот си е баш створен за една таква лицемерна политика и лажен мир.
    Трамп барем е искрен. Нешто во стилот кажува на глас што сите други тајно го спроведуваат.

На Cinderfakinrella, SV1911 и sjdgo им се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.162
    Допаѓања:
    175.235
    Искрен или не ... мислам дека не му се наплаќа на искреност ако јавно изнесува вакви ставови.
    За Трамп, јас мислам дека е одличен бизнисмен. Ама не секој го бива за се. Дефинитивно не ми е омилен и се согласувам со неколку мислења погоре каде што кажуваат сите негови зборови и ете, лично јас да имав избор да гласам за него или за некој друг, без размислување ќе гласав за тој другиот.
    Си го нема косето видено :)

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.200
    Izgleda Trump kje bide kandidatot na Republikanskata partija. Mislam deka glasachkoto telo vo deneshna Amerika e takvo, shto shansite za pobeda na Republikancite se mali i deka Hillary kje tepa. Osven ako nema nekakov falsifikat, kako na vremeto so Bush. Ili ako ne i izleze na Clinton nekoj golem skandal vo megjuvreme.

16. Natasha2012

Natasha2012 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    417
    Ме засега и мене оваа прашање, се надевам дека Трамп нема да победе, ниту пак Хилари. Јас сум симпатизер на Круз, морален човек.

17. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    se nadevam deka nema da pobedi tramp,odvraten mi e,uste koga ke go slusnam kako zboruva i omalovazuva i navreduva a se pravi deka toj znae i moze se,mi se povraka.

18. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.701
    Мислам дека Хитлер е реинкарниран во Трамп... Само што сега испробува среќа со Американските жители. А, и многу заеднички работи имаат Хитлер и Трамп, највоочлива е фЉизурата, потоа можеме да ја забележиме целата омраза што се крие во нив, а по доволно сослушување ќе забележиме дека и двајцата имаат цел да „изретчат“ една група на луѓе.

На Ingvild, Dabria, Rose96 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.162
    Допаѓања:
    175.235

:l:

Омилено:
    :lol:

На blackwave, boomsleng, Someonespecial и 5 други им се допаѓа ова.
  20. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Hilary e prikrieno zlo nejzina pobeda znaci kraj kraj na svetot znaci pobeda za Amerika smrt za cel ostanat svet.Trump mozebi e dobar biznismen no kako lider pa i ne bash ne e sposoben da kreira vojni i terorizam ko sto hilary bi bila utre ako pobedi ....taka da za nasava drzava i ostatokot od svetot e bolje Trump da pobedi ....#ImwithHim :D

На iloveyou29, Orthophill, Sunnny и 4 други им се допаѓа ова.