1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Префрлување во друго средно училиште

Дискусија во 'Образование' започната од lovelygirl1, 14 февруари 2011.

1. snowflake123

snowflake123 Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11
    IB програма- Јосип Броз Тито

Здраво девојки, учам во гимназијата Орце Николов во Скопје, но сакам во трета година да се префрлам во Јосип Броз поради програмата за меѓународна матура, тоа ми е желба уште од прва година. Е сега од оваа година не се плаќа партиципација, и затоа има мноооогу што се пријавени и ме фаќа паника.

Ако има некој кој учел во меѓународна ќе може ли да ми каже како иде процесот на селекција? Има тест по хемија и математика што е ок, ќе го повторам материјалот од годинава и лани, но има и 2 есеја и интервју и на англиски и на македонски. За што прашуваат на интервјуто и какви се темите за есеие?

2. lions

lions Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    7
    Епа вака сега сум прва година средно од × причини сакам да се префрлам во друго средно училиште од тој клас каде што сум нема ништо да ми недостига немам некое друштво тука сакам да се префрлам во спртска гимназијата или каде било во техничко училиште. Но малку можеби е и доцна за да се здружам таму. Дали би ми дозволиле сега да се префрлам

3. BlackBarbie

BlackBarbie Нов член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Во моментот сум, во постапка на префрлање од средно стручно во гимназијата Панче Арсовски. Дали некој знае колку дифернцијални предмети ќе имам да полагам за 1 и 2 година? И кои се шансите да ги положам?

4. Anmk

Anmk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Ako moze nekoj da mi kaze dali kje mozam da se premestam od gimnazija sto sum ucel 2 godini sega treta vo medicina da pocnam od septemvri koi se uslovite dali treba da polagam nesto i koga se polaga ?

5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.963
    Допаѓања:
    134.825
    стручните предмети од прва и втора ке си ги полагаш, а кога нз, ке ти кажат во училиштето.

6. IvanovaAnce

IvanovaAnce Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    154
    Здраво дечки!
    Дали сте се запишале во некое средно во другите градови или во Скопје,а сакате да се префлите во СМУГС "Панче Караѓозов" во Скопје?
    Доколку има некои таков нека ми пише.
    Еве јас да кажам за мене запишана сум средно медицинско "Јован Калаузи" во Битола,но сакам да се префлам во Скопје.
    Или пак, кажете ми искуство оние кои што сте се префлале во Скопје.

7. Kristijan2209

Kristijan2209 Нов член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, јас сум ученик 2-ра година и учам информатика. Ја направив мојата животна грешка што не се запишав медицина. Сакам да се префрлам медицинско во 3-та но незнам дали е воопшто возможно и колку предмети треба да се полагаат. Ако може некои од вас што учите медицинско?

8. Животна грска

Животна грска Нов член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    ја сум 2-ра година туризам 3-та година сакам да се префрлам опста кои се процедури и дали е возможно префрлањето

9. Sweetgirl200

Sweetgirl200 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2017
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    25
    Дечки дали може да ми кажете искуство од префлање во Панче Караѓозов,медицинска сестра во август?
    Благодарам однапред.

10. Животна грска

Животна грска Нов член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    која година си?

11. Sweetgirl200

Sweetgirl200 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2017
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    25
    Завршив прва сега втора ќе бидам.

12. Животна грска

Животна грска Нов член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    сега сум за 3та
    сакав да се запишам 3та година општа гимназиа ама ништо не напраив
    а сеа пак учам туризам

13. NULTIX

NULTIX Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2019
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Здраво
    Јас учам сообракајна струка бо Богданци. Сакам да одам информатика во Велес но сега не било возможно. Дали можам да се префрлам второ полугпдие или втора година?. Како оди тоа? И дали треба да полагам некој испити.

Пс. Учењето не ми е проблем

14. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.314
    Кај нас у 1ва едно девојче од ист смер само од друго школо уште во ноември се префрли. :?:
    Додека уште немаат оценки треба да си прашаш одма да се префрлиш, не чекај многу многу ако си сигурен дека тоа сакаш да учиш.

На MrenaRiba му/ѝ се допаѓа ова.