Вев во Никулец, но тоа е едукатиен центар, во однос на професионалноста воопшто не е исто со градинка. Дали имате инфо како се со храна приватните градинки?
Jas imam iskustvo so Little me. Nie sme prezadovolni. Posle dva neuspeshni obidi za adaptiranje vo drugi gradinki, Little me bese spasot!! Odnosot na vrabotenite, priodot kon deteto, adaptacija prilagodena kon moeto dete, pre prezadovolni! Koga se zapisuvavme mi kazaa deka imaat uste po nekolku mesta vo sekoja grupa i poradi interes pobaraa potvrda za upis nekoe vreme odnapred. Jas toa go napraviv za moeto dete i za nas imase mesto. Nemam nikakva zabeleshka bukvalno za nishto, samo pozitivni zborovi! Jas imam iskustvo so Little me. Nie sme prezadovolni. Posle dva neuspeshni obidi za adaptiranje vo drugi gradinki, Little me bese spasot!! Odnosot na vrabotenite, priodot kon deteto, adaptacija prilagodena kon moeto dete, pre prezadovolni! Koga se zapisuvavme mi kazaa deka imaat uste po nekolku mesta vo sekoja grupa i poradi interes pobaraa potvrda za upis nekoe vreme odnapred. Jas toa go napraviv za moeto dete i za nas imase mesto. Nemam nikakva zabeleshka bukvalno za nishto, samo pozitivni zborovi! Pisete mi vo poraka ako nesto sakate podetalno da vi kazam Jas imam iskustvo so Little me. Nie sme prezadovolni. Posle dva neuspeshni obidi za adaptiranje vo drugi gradinki, Little me bese spasot!! Odnosot na vrabotenite, priodot kon deteto, adaptacija prilagodena kon moeto dete, pre prezadovolni! Koga se zapisuvavme mi kazaa deka imaat uste po nekolku mesta vo sekoja grupa i poradi interes pobaraa potvrda za upis nekoe vreme odnapred. Jas toa go napraviv za moeto dete i za nas imase mesto. Nemam nikakva zabeleshka bukvalno za nishto, samo pozitivni zborovi!
Јас уште се мислам меѓу ИПС и Колорес. Во Колорес се помалку дечиња (3 во група со 2 учителки), а во ИПС 10тина. Двете имаат програма со дечињата, спиење, шетање надвор. Ќе ја ранат на двете места иако не 3 исто со 3 и 10 деца. Ај ќе шетнам уште еднаш низ двете па ќе видам. Некој искуство со двете?
Јас само за Колорес можам да ти кажам, ама дури и таму за поголемите. ИПС ја фалат мои пријатели. За ИПС главна пречка ми беше англиската програма и крутоста на работното време. Толку мали бебуши 10 во група и мене многу ми звучи. ИПС е попространа секако, а за Колорес гарантирам дека навистина многу време се во двор.
Во поглед на работно време (и персонал) ме потсетуваат на државните градинки. Храната исто од таму е. @TeddyGrey колорес 14, а ипс 13.500 плус 2200 за храна.
моето одеше неколку дена во колорес аеродром.за толку краток временски период можам да најдам замерка што благо кажано едвај во ходник ме пуштаа при оставање и земање а и не ми го покажаа просторот за престој на детето. и тие неколку дена што одеше цело време иста храна му даваа..ок околу храната сиг немаше да остане така. најдобро е детето да тргне па да видиш како ќе е. јас во колорес пак не би, што не значи дека е лошо, на некои мајки им е супер читам, пр дарси.
Како не ти го покажаа? Мене ми рекоа кога сакам да одам ќе ме прошетаат. А за оставањето се согласувам. Не би требало да се расшетуваме низ просториите. Оставаш дете и тераш.
Мене после работно време ме прошетаа пред да го запишам. За храна секој ден имаме извештај, и одличен ми е изборот.
Колорес шетаат ама само после работно време. Не дозволуваат родители додека има деца. Храната е различна секој ден иако ни рекоа ако сакаме на почетокот ќе и даваат само тоа што и е омилено, ама ние не сакавме. Храната е од александар палас, сликаат кога има нова храна и пишуваат у група што дале за јадење. Многу често се во дворот децата. Јас ја одбрав пред другите заради тоа што е дадено предност во учење преку игра а не странски јазици. Во група од 2 до 3 год се 8 деца со 2 воспитувачки. Бебињата се по три у група на посебен спрат.
Кога прашував лани во февруари за јасли до 18 месеци беше 14 илјади, а после кога ќе премине во група 12 илјади, ако не смениле нешто во меѓувреме.
дали така се погоди или не знам што беше работата ете не ми го покажаа.прашав јас да го видам просторот а мали веќе идеше неколку дена и као може после раб.време.тоа што не ми се допадна најмногу - добив впечаток дека не можам блискост да створам не знаев ни воспитувачки кои му се, може да поодеше уште малку се ќе се средеше, може така се погоди.. јас немам ништо против колорес, ете мн членки се задоволни, но јас повторно таму не би, тоа е мој личен став субјективен.
@Cka кажи ми како е во Колорес кога детето не оди подолг период, пак се плаќа фул цена или одбиваат нешто?