Jas mislam na toa oti preteraa so cenite toa sakav da go kazam a inace koga se nema izbor toa e 16000 golem del od rabotnicite ne zemaat ni plata tolku
Па приватните градинки се "луксуз" секаде низ светов. Затоа има државни градинки. Кога ќе се опнете со коментари да водите сметка колку е што.. јасна е темава. Приватни градинки. Прашање на личен избор.
Ние пак сме во потрага по градинка. Ми препорачаа дека најдобро е пролет го вакциниравме ммр и спремни за старт. Но проблем. Во кул кидс нема место! Се стаписав. Живееме во кисела вода и на почеток би го носеле баби дедовци што значи не одговара подалеку. Пријателка моја била на разговор во литтле ме за нејзиното и ми покажа мени. Се стаписав. Ужас. Секое утро леб со нешто а најчесто зденка павлака компот бисквити пудинзи макарони. Па ако давам 200 евра не сакам да ми го хранат детето со бисквити и торти. Пријателкава се замисли исто и иако решена да почне во литтле ме мисли да бара друга градинка. А и јас Само каде? Колорес аеродром искуства? Ма да ми е далеку
Има една во расадник кај тинексот. Зелена е знам на ќош од зградата позади тинексот а како се вика не знам. Колешка го носи детето (3 годинки има малото) плаќа 11 000 мислам.
Little Me се вика. Една мајка во паркче ми кажа дека и барале прво мрп вакцина и ако бебето и било 8 месеци. Без вакцина не го примале и било 12 илјади.
И во ИПС не дозволуваат невакцинирани. Инаку за инфо на некој ако му значи е 13,500 денари. Дали знае некој како е во Интернационална детска академија и далитаму дозволуваат невакцинирани во јасли?
Градинката е на ѓорѓи димитров, послле слепите дп крај на улицата од лева страна. Пред неа има трафика Јас ни таму ни во кул кидс не би запишала. Зар само да се рече дека е во приватна. Децава ми се во државна и имаат супер мени П.с се знаеме ма?
Аии сериозно? Јас па целото си го викам расадник од раскрсницата мечкаров наваму. Кај христо живеам иначе
Комшики сме? Кажи боја на зграда ако си во новите Од виџење те знам бидејки те имам видено и тебе и либето мислам дека сте деца од страна на дуња,може и се лажам незнам ама ве имам видено
Од ИПС не ми се допаѓа работното време. Од 8-16ч и еден час да седи дете со дежурен човек. Кога повеќето работиме до 4.30 кој може да стаса до 4?! Некако не се прилагодиле на работното време на повеќето. Дворот е убав, простран. Просторот прилично широк. Таков и го очекував бидејќи секако користат простор на државна градинка. За нив може се да кажеме, ама просторот дефинитивно им е соодветно испланиран и имаат убави дворчиња за трчкање. Ај до петок ќе решам, па бебе здравје ќе појде