Приватни градинки

Дискусија во 'Дете' започната од Lady*Bug, 14 јануари 2018.

1. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Приватна е, цената е околу 8000 денари и е за деца над 3 години. Ама некако многу unknown ми е.

На Autumn_ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Баш ме изненади дека е приватна, имам многу убави работи слушнато за неа, ама пред некоја година беше тоа а тогаш не ми беше од интерес

3. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    286
    Мислења за колорес аеродром?

4. eni_meni

eni_meni Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    16
    Па јас досега бев презадоволна, меѓутоа откако го прочитав новиот договор, сериозно размислувам да барам некоја друга опција. Според новиот договор, треба 2 месеци однапред да ги известиш доколку сакаш да го отпишеш детето, а дури 3 месеци ако сакаш да ти го вратат депозитот. Значи ако нешто се случи, ако веќе не сум задоволна од услугата, мора уште 3 месеци да им плаќам?! Некако ми е многу дрско. А што се однесува до тоа како ги чуваат децата, никакви замерки, секој ден се надвор, постојано некакви активности, моето дете уживаше таму.

На Bupalu, kukla21 и Packka им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.398
    Допаѓања:
    138.039
    А зошто нов договор? Ние сме со стариот. Не ни понудија нов, а стариот нема времетраење.

6. eni_meni

eni_meni Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    16
    Затоа што не идевме летово, направивме пауза и сега сакав од септември пак да ја запишам. Очигледно баш добро им иде штом може вака да се силат.

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.933
    Допаѓања:
    106.056
    А зошто сте го раскинале договорот? Не може да ви стојат со исти услови наспроти оние кои идат редовно и плаќаат и кога не одат децата. Знам дека и пријателка има кажано дека и кажале дека ако се отпишат потпишуваат нов договор, други услови. Им се може, една од подобрите приватни градинки се кај нас.

8. eni_meni

eni_meni Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    16
    Без разлика, јас само кажав каков е новиот договор. Три месеци однапред да најавиш дека сакаш да го отпишеш детето? Мене ми е тоа бесмислено, подобро нека ја поскапат цената повеќе, отколку на ваков начин да пробуваат да заработат екстра. Значи ако моето дете му се случи нешто, или ја променат учителката, па од новата не сме задоволни, мора уште три месеци да идеме???
    На кој му одговара, нека оди. Како што кажав, очигледно им се може.

9. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    971
    @eni_meni Ako dobro ve razbrav toa bi znacelo deka ako vi izleze pr.nesto nepredvideno i se otpisete 2 naredni meseci sekako plakate poln iznos???? A za kakov depozit stanuva zbor?

10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.398
    Допаѓања:
    138.039
    Не се плаќа цел износ. Мојата 3 месеци не одеше и плаќавме 20%.

На stefanija70 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.047
    Искуство за приватна градинка во Битола.

12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.440
    Допаѓања:
    287.518
    Тоа е нормална пракса во западна европа, три месеци унапред да ја откажеш градинката. Не дека измислиле нешто за екстра да печалат, едноставно следат други, западноевропски, принцип. Според мене и сосема исправно.

13. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Како сте задоволни од Градинка Црвенкапа во Аеродром, и градинка Светот на колорес исто во аеродром?
    За јасли прашувам

14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.290
    Допаѓања:
    89.692
    Па и нема нешто логика на применување овој западноевропски принцип,освен пари.
    Тука се работи за приватна градинка каде има место во секое време од годината,не е дека нема место па ради тоа е.
    Во право е жената.
    Башка според мене кај нас не вреди да се плаќаат приватните градинки,освен ако нема место во државни.

На Bridget и SummerGirl им се допаѓа ова.
  15. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    се сложувам, кое глупо правило е тоа.ццццц

16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Дани, ова во македонија е :) Ставиле 3 месеци за да имаат поголема стабилност на приходот. Не дека ред чекаат за таму, па некој да е оштетен.

17. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Претпоставувам дека сметаат дека нема да имаат загуба на клиенти, а ќе ја постигнат стабилноста на приходот. Дали е тоа корекно или не, не знам, на крај на краиштата многу малку од договорите со било кој субјект (банки, телекоми, агенции за недвижнини) се комплетно фер кон крајниот корисник.
    Јас летоска кога правевме месец пауза платив 20% и не ми дадоа нов договор, а на родителска уште одамна ни имаат кажано дека ако се отпишеме за некој период, после ќе потпишеме тековно важечки договор и услови, а не она што било претходно.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    971
    Abe vidi ova duri i fer mi izgleda so 20%, zasto dobar del od privatnite gradinki odel ne odel baraat (dokolku ne e raskinat dogovorot) mnogu poveke, od tie sto jas gi znam najmalku baraat 50% od sumata, a nekoi i cela suma. Normalno e da se stitat za letnite meseci koga teoretski site mozat da gi otpisat decata a za ucitelkite sekako plata treba da se obezbedi. No, ona so 2 ili 3 meseci odnapred otkazuvanje mi e kompletno nefer, zasto kako prvo zivotot e nepredvidliv, moze da se smeni i da od utre ne mozam da platam trosok za privatna gradinka. Nekogas ednostavno ne mozes da gledas tolku odnapred. A ne e ova drzavna gradinka so pausal 500 den idel ne idel.

19. ruruk

ruruk Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    336
    Zdravo dali znae nekoj vo Gostivar dali ima privatna gradinka ?

20. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    286
    Мислам, т. Е. Сигурна сум дека не го преоблекуваат малиот за спиење во градинка во пижами. Денес ми го даваат ранчето пижамите у истата состојба како што сум ги ставила. Првите две недели како почна си мислев дека ми се причинува сега сум сигурна.
    Многу сум бесна и лута
    Вака се ок задоволни сме ама ова ептен ме изнервира