1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Приватни градинки

Дискусија во 'Дете' започната од Lady*Bug, 14 јануари 2018.

1. KateKaterina

KateKaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    14
    Здраво мамички
    Син ми во Декември ке полни 2години и сакам да го пуштам во Колорес,ама некако со ситуацијава моментална се мислам што да правам.Имам понуда за работа,ама повеке ми е за него,претерано е приврзан за мене.Сите ми викаат мајка градинка само за него.Не сака со друг да биде
    24/7 сме заедно.Татко му е на терен повеке и сме сами.Уште не зборува,освен мама по потреба и чао и чај а како помал кажуваше некои зборчиња а сега и тоа батали,и не сака да си игра со други деца.Игра сам или со мене.Сакав да видам дали други имаат сличен проблем.И да не заборам да кажам дека мобилен никако не сум му давала и сега ако види одма го фрла на земја телефонот.Цртани гледа само на тв.Извинете за долгиот пост

2. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Tvoeto dete pak arno crtani saka mojata kerka ni toa ne go saka a na 29 noemvri ke polne dve godinki I osven mamá tati dede baba I na I ma I bm I da I ne I nane drugo nisto ne kazyva a I tamu vika I taa I tolku na gradinka sega zasega ne ja nosam to jas ostanav bez rab

3. KateKaterina

KateKaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    14
    Meckicja malata dosega ne ti bila vo gradinka kolku shto razbrav taka?
    A kazi mi dali koga ja vikash ti ili nekoj drug po ime dali reagira?Jas moze i deset pati da viknam Vojdan a toj ne se vrti osven ako ne mu e od interes.Isto i drug koga go vika ne reagira a do edna godinka ideshe vo site im se smeeshe na site i se vrteshe koga ke go povikne nekoj.Mi se smeni koga beshe karantinot i od togash mi e kako drugo dete.A koga ke go slushne omileniot crtan BLAZE odma trcha pred tv.i toa mnogu me iritira.Mi se vrti od prva samo koga nekoj drug ke saka da go drzi za da odma dojde kaj mene.Stalno nekoj ke mi kaze nosi go na ushno.I kako da im objasnam deka deteto slusha nishto ne mu fali na sluhot
    I zatoa se chudam dali sega da go pisham vo gradinka

4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Da reagira na toa da na ime koga i vikaat I da ne e nosena na gradinka dosega ama celo leto go pomina vo igrotekite sega ne ja nosam oti ima mnogu zaboleni od korona I vo strumica letoto nemase tolku

5. baby bug

baby bug Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    13
    Moeto dete odi vo Little Me
    Prezadovolni sme.
    Deteto srekjno, nie uste posrekjni.
    So pesna odime vo gradinka

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.560
    Допаѓања:
    76.789
    Да го пуштиш во градинка и да не се секираш многу. Нека се социјализира дете, нема дете кое не се адаптирало во градинка. Убаво е во градинка, нема шанса да не се навикне :) А за слушање, како сите деца така и тој, имаат ред таму и нема попуштање како дома, дома сме меки ние мајките со нив и попуштаме за се... Во градинка е друго, на своја територија е друго. Нека оди мој совет.

На mybabymio му/ѝ се допаѓа ова.
  7. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.656
    Како во игротеки,нели беа затворени сега до пред некој ден?

8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ne bea zatvoreni igrotekite

9. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Od gradinka nema poubavo sin mi odi od godina ipol otkako trgna tamu e kako drugo dete. Se socijalizira si igra so decinja i postojano zboruva sekoj den se pogolem vokabular. I sega koga bi trebala da se odlucam pak bi go napravila istoto.
    Edna godina bese vo privatna sega e vo drzavna pristapot im e porazlicen no dobro ja prifati i drzavnata.

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.726
    Допаѓања:
    202.469
    Во иста држава живееме? Затворени беа, уште во март. Не работеа до скоро, сега со протоколи ги отворија.

На KuklickaSk, mybabymio, Ѕвездички и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Nez kaj nas rabotea bukvalno site igroteki ama se se so picerii ne se samo igroteki

12. derjus

derjus Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2018
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    469
    дали има некој искуство со колорес проватна градинка? дали се разболуваат нон стоп како во државна?

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.726
    Допаѓања:
    202.469
    Разболувањето не зависи од тоа дали градинката е приватна или државна, зависи од имунитетот на детето. Разболувањата кои се случуваат како последица на вклучувањето во колективот мора да се поминат, со мешањето со други деца се јакне имунитетот.

На KuklickaSk, trouble, mybabymio и 6 други им се допаѓа ова.
  14. derjus

derjus Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2018
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    469
    да знам , дека се помалку деца затоа мислев многу ми плачи неможе да се адаптира и одма се разболи.. дали би било подобро во приватна да го префрлам ...

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.726
    Допаѓања:
    202.469
    Сите плачат. Не значи дека во приватна нема да плаче оти се помалку деца, само дека можат воспитувачките да му обрнат повеќе внимание. Исто така, не значи дека во државна градинка не му обрнуваат внимание. Едноставно, такво е детето. Моиве две тотално различни, големиот цела година плачеше на секое одење во градинка, се тегневме, не сакаше, малово со песна одеше. Така што мислам дека е до детето, а не до градинката.

На KuklickaSk, mariz, koritsaki и 5 други им се допаѓа ова.
  16. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Нашето искуство: децата не сакаа да одат во приватна градинка со образложение дека не им било забавно. Со плачка на носот и натажени одеа секој ден, иако беа заедно во иста група. Откако ги префрлив во државна не направија проблем. Ептен ретко, само кога им се спиело на сабајле, ама брзо поминувало.
    Секаде исто се разболувале.
    Нема правила тука.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. EVlala

EVlala Нов член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Здраво. Какви искуства имате со градинките Green house и Светот на колорес во Аеродром, се мислиме меѓу тие две градинки. Ви благодарам

18. mybabymio

mybabymio Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    85
    Здраво. Моето дете оди во Светот на Колорес Карпош. Вчера имав прашања/одговори на story на нашиот профил на инстаграм и баш прашуваа околу градинката да споделиме искуство и впечатоци. Можам да ти кажам дека впечатоците од родителите и од Аеродром и Карпош се исти, односно сме презадоволни! Објавувам често што работат во градинка па можеш во highlights да погледнеш :) @my_baby_mio PhotoCollage_20201120_214500134.jpg PhotoCollage_20201122_153927103.jpg

На trouble, srekice, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.405
    Допаѓања:
    138.120
    Колорес имаат се што може да се побара од градинка.
    Секој ден дезинфекција на се, од секогаш, цели денови надвор, јадење од Палас, логопед, јога, англиски, пешачење до Водно, посебна соба за болно дете со постојано негователка до него, работа во две смени... Се е одлично

На mybabymio, KuklickaSk, trouble и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. martina30

martina30 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    16
    I moeto iskustvo e Kolores. Gradinka kako od sonistata, bukvalno najdobroto za moeto dete

На mybabymio, trouble и cresa-jagoda им се допаѓа ова.