Мајки, дали и на каков начин добивате информации дали биле во тоалет, јаделе, спиеле, како се однесувале, какви активности имале, слики...?
А што е битно на кој начин важно да имаш убава соработка и доверба во учителките/градинката. По детето ќе осетиш дали му е убаво, дали се вклопил и сл. Сега со ситуацијата мислам кај сите е исто, не смеат многу на врата да се расприкажуваат. А така и е правилно. Ако сметам дека треба да разговарам за некоја посериозно работа си закажувам средба и состанок, сигирно нема да ги масирам на вибер како била расположена дента.
Kaj nas vo gradinka sekoj dnevno dobivame lista sto jadelo, kolku izelo, dali spielo, kolku spielo, a na FB postojano sekojdnevno gi sledime aktivnostite i mnogu cesto live gi pustaat da gi gledamd
Океј ти е некој друг детето да ти го гледа на снимка лајф? Мене ми е тоа ужасно. Дури мислам е законски забрането. Фотографии ок, ама јас да ги гледам од неа, не уште 20 родители + баби, стринки итн. Сум за комуникација што и како поминал денот секако, ама со осул околу снимки, лајф итн.
Јас тргнав да го запишам во Монтесрои Изворче и сабајлето пред да го однесам се јавив и ми кажаа дека се во изолација две недели. Па го онесов во Колорес карпош, одеше два дена и се разболе и дома сме 10 дена со антибиотик. Тука читав позитивни мислења за Колорес и затоа беше втора опција. Сеуште не знам дали го направив вистинскиот избор...
Да, секој ден ни даваат ливче, а на фб има група, во која само родителите се членови, и ставаат активности од денот, по 2-3 слики, еве пример, ги учеа деловите од телото, приказните Црвенкапа, волкот и седумте јариња, Снежана...
Се даваат такви информации секојдневно, но не смеат воспитувачите и негувателите да се задржуваат многу време на врата со родители (протокол поради короната). А инаку за јадено, спиено, активности, шетање надвор, однесувањето, обавезно се кажува. Само уште не ми е јасно зашто на родителите им е битно дали и колку биле децата во тоалет, зар да памтат на секое дете За малецките (јасли), се запишува, ама другиве нормално дека одат во тоалет, често им се нуди водичка на сите одеднаш и плус кога бараат сами...сигурно дека ќе одат во тоалет.
Од познаничка, преубаво. Многу се фали. Две деца таму. Едното е веќе прваче. Од другарка, дека директорката не ја бивало. Лично искуство немам. Ама кога бирав за малава дали приватна или државна, ок впечаток ми оставија.