1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Приватни градинки

Дискусија во 'Дете' започната од Lady*Bug, 14 јануари 2018.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.114
    Допаѓања:
    124.384
    Да ми е близу, таму би го носела.
    Наш пријател има две деца таму, ептен се фали.
    А и преубав двор имаат, никој нема таков мислам :)

На Ivonan@ и kukla21 им се допаѓа ова.
  2. new-mom

new-mom Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2020
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    47
    Дали во реонот на градски парк Green House е единствената приватна градинка? мислам дека имаше исто од задната страна на парк, кај александар палас уште една ама не ми текнува на името, ако некој знае да сподели..

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    International kids academy

На new-mom му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.826
    Има убав и Green House :) Со плус градина со овошје и зеленчук, mud kitchen. Плус огромен простор, со неколку игралишта и лулашки, многу зеленило. Плус од самиот двор има директ влез во градски парк :)

На Ivonan@ и eli25 им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да не работиш таму? :)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.288
    Допаѓања:
    2.607
    Колку е месечно?

7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.114
    Допаѓања:
    124.384
    Да ама некако раштркано ми е таму:) Бев на разговор , видов све , ок е , ама дворчето онаму ми е поубаво ...

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.826
    Е да, едно е лево, едно десно. Но океј е, таман за дистанца супер. Секоја група си е на посебно игралиште :D

На Ivonan@ и eli25 им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.826
    18.000

На Ivonan@ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    2.236
    Мамички како одат уписите во приватниве градинки. Се чека ли многу време од упис до почнување? Некој да препорача градинка во околина на Аеродром, како се со цени отприлика и од која возраст примаат деца?
    Со целава ситуација со градинкиве мора да ги разгледаме сите опции.
    Благодарам однапред

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.826
    Не е како државните да се чека. Дури и да не го запишеш, можеш да пробаш како ке му оди, ден, два и после да го запишеш и да си продолжи.

На nadenadia му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Која градинка во Центар и околината би ми ја препорачале за од година да го носам? По колку деца се во група, исхрана, активности и други детали?

13. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    34.875
    Центар и околината ти е широк поим.
    Кој дел од околината и е битен.
    Има општини блиску до Центар како Карпош на пример кои се држат строго до реонизација (деловите што се граничат со Центар) и каде што не примаат деца што не се со адреса од реонот, за да немаат притисоци и фаќање врски. Јас моето го носам во таква градинка и сум презадоволна.
    Во Центар примаат и деца од други општини и имаат скала со бодови (и ако не си од Центар губиш поени). Заради притисок врз градинките често доаѓа до фаќање врски.
    Кисела Вода не знам како е и Аеродром и Гази Баба не знам како е, пошто и тие ти се околина општина Центар.

Инаку во сам Центар имаш неколку градинки. Едната е Кочо Рацин со клон кај Зебра (ај да речеме блиску до строг Центар) и има и клон во ГТЦ (баш строг Центар). Имаш клон на 13 Ноември кај полициска Беко (главната зграда е кај Песталоци па и тоа е блиску до строг Центар) и на Кукушка и кај Кругче. Сите од 13 Ноември се блиску до Центар. Од луѓе што носта деца во таа градинка знам дека имаат ОК услови и дел од кадарот е супер. Има и од Корчагин клон позади Уставен Суд (и тоа е некако строг Центар).

Храната е иста во градинките во една општина. На општинско ниво се решава тоа прашање. Од искуство Карпош и Центар имаат многу слично мени.

14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Пишав околина зашто не знам дали и колку градинки има во Центар, тука се пишува само за Карпош и Аеродром. Сигурно не мислев на Карпош 4.

Ако има некоја искуство кај Зебра, гтц или Беко нека ми пише. Само едно прашање, таа кај Беко не е државна?

15. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    34.875
    Да сега сфатив дека ти приватни бараш.
    Во Центар баш и нема многу приватни. Имаш една горе на Водно: Лилипут за која јас знам. Потоа во Карпош ама блиску до Центар (на сама улица Васил Ѓоргов на 50 метри после Рзувелтова што ги дели Центар и Карпош) е British Children Academy. И блиску до Центар на Партизанска е Светот на Колорес (исто стотина метри после Рузвелтова). Други барем јас не знам.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Претпоставував, гледам воопшто Центар не се спомнува, а сабајле низ гужвите не би возела подалеку. Ми треба некаде близу за пешки да го носам. Фала ти на одговорот, може некоја мајка ќе сподели искуство, секако имам време.

17. new-mom

new-mom Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2020
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    47
    Green house само ќе ја додадам, малку поскапа од другите ама од тоа што имам слушнато вреди за парите

На Ivonan@ и Jana06 им се допаѓа ова.
  18. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    34.875
    Ама таа не е блиску до Центар. И за неа јас знам дека не е ништо посебно иам само убав двор. И тоа од вработена таму.

Ако гледаме тој реон и поскапа јас би гласала за Изворче Монтесори. Само таа градинка во земјава има различна програма од сите други односно има лиценца за Монтесори метод. Другите ниту една нема лиценцирана програма.

19. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.433
    Дали има приватна градинка во Ново Лисиче? Ако нема, која би била најблиску до Н. Лисиче?

20. NEA

NEA Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    531
    Предлог градинка за реон центар? Се мислам за Спирит - слушам и позитивни и негативни ком.

На Ivonan@ му/ѝ се допаѓа ова.