Освен што се помалку деца, друга драматична разлика јас не гледам меѓу државна и приватна градинка. Ако учителките се нормални луѓе кои си ја вршат работата како што треба (не очекувам да ми го думкаат детето) и немаат 10 деца на една учителка (физички невозможно е тоа да се постаса), мислам дека едно дете сосема добро ќе пројде и во државна градинка.
Има разлики големи, не е само бројноста, но од неа произлегуваат и куп други. Мене најбитна ми е храната и бројот на деца
За Пиколони незнам, за Светот на Колорес имам пишувано погоре во однос на хигиената, за друго генерелно се ок. Имало работи што ми сметаат ама тоа е, веројатно не е совршено никаде
Здраво. Дали некој има искуство со градинката Црвенкапа во Аеродром, ако може да сподели искуство за јасли?
Здраво.... Моето е најпозитивно искуство! Екс ИКА пред 3 години Пиколини сега.. Јасли почна на 10 месеци, запазен режим на исхрана,спиење,хигиена... Навики од прв чекор фатени во од,насмеано дете пред градинка,насмеано после градинка.... Се на се позитивно искуство за почеток во социјален свет! Веќе 3 та година Пиколини ни е насмевка и знаење плус секој нов ден..
Јас еднаш прашував, (мислам во Црвенкапа Аеродром и ми рекоа не може а и каде и да сум прашала истиот одговор сум го добивала) не знам дали е сега сменето нешто, најубаво на тел да исконтактираш и да ги прашаш. Кога веќе не можеше за помош од 4-5ч. барав опција за едукативен центар но тие се за над 3-4 год мислам.
Мене не ми побараа и го примија без ммр на годинка. Образложение: добиле допис од министерството дека заради короната се толерира до 15 месеци.
Zdravo Dali nekoj ima informacija za nova gradinka sto navodno ke se otvarala do krajot na godinava nekade okolu Fon Univerzitet ?