Приватни градинки

Дискусија во 'Дете' започната од Lady*Bug, 14 јануари 2018.

1. Baby-hope*

Baby-hope* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2018
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    72
    Може да ми пишеш за која приватна градинка станува збор?

2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Колорес. Извини не напоменав затоа што го цитирав делот кај што прашуваш.

3. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Колку време од напред го запишавте или примаат одма?
    Колку плаќате месечно?

4. top4eј

top4eј Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2019
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    104
    Истото искуство го имам во Светот на Колорес, на муабет фини сите, некои од нив и лигави, ама третманот за кој плаќаме не вреди воопшто. Немам искуство со државна ама би го префрлила у прв даден момент. И таму не верувам дека ке ги тинтраат ама барем нема да плаќаме, и да ни биде криво. Колку пати со мрсули засушени ми го вратиле, СРАМОТА! Еднаш и тт имаше, никој ни да ми се јави да го земам, ни да ми кажат, нити му измериле веројатно. Катастрофа

На karak, KuklickaSk, Cka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Мене ми го враќаа цел размачкан со храна по лице, го забришувале веројатно ради реда со влажна марамица.

На Madrugada му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Madrugada

Madrugada Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2021
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    191
    Ова збориме за Колорес во Аеродром или Карпош? А и во државниве претпоставувам исто прават со недавањето вода, ако има некој искуство нека пише.

Моево е 11 месеци и сеуште цица, не знам како да го научам да пие млеко од шише, пие само по неколку голтки, а и вода не пие којзнае колку. Страв ми е дека во градинка ќе дехидрира без течности, или општо ќе биде ептен плачлив пошто кога не е цицан, нејќе ни да јаде ни да пие.

7. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Јас чекав да се ослободи место, немаше во групата најмала. Ама ми се јавија за некој ден и почна одма. 9900 е за едно дете, јас ги носам двете и за второто имам попуст, вкупно плаќам 18.300.
    Премногу е со оглед на тоа дека сум повеќе дома поради тоа што се постојано болни, ама за државна немаше шанса и се изнервирав на крај појдовме во приватна и сега не би да сменам.

На Bupalu и Oneo им се допаѓа ова.
  8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.240
    Допаѓања:
    19.022
    Внук ми се препиваше вода кога го земав од градинка т.е. тогаш шишето му го даваат. Роднина шти работи во градинка низ муабет ми вика ааа па не им даваат вода да не мочаат да треба пелени да менуваат.
    Ова за државните

На Bupalu и Magdalence им се допаѓа ова.
  9. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Little me international. Кај дом за слепи,позади тинексот .Ако не се запише во државна,догодина таму би ја пратила во приватна.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  10. baby bug

baby bug Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    13
    Little me e vo kisela voda. Moeto odi tamu, prezadovolni sme

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  11. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.314
    Допаѓања:
    33.652
    Каде поточно се наоѓа? Колку пари е месечно?
    Колку бебиња се во група? Како одат уписите, секој месец има уписи? Дали можам да го носам по неколку часа?

12. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.453
    И моето оди во Колорес, тоа со водата и нас ни се случи. Им праќам чиста чашка за да му ја наполнат со вода и ми ја вратија два дена по ред не чепната. Синко кога ќе се врати пие многу вода. претходната недела не беше така. Денес му реков на мм да им каже, ако се повторува ќе реагирам кај газдарицата директ.
    За недавање вода во државните знам и јас, ама за приватна сум изненадена. Посебно зашто се три во група тука. Инаку Литл ме во Кисела Вода се прекрасни, плус се плаќа помалце ако носиш твои пелени. Ама секое сабајле да палам кола и да возам до таму ми е нон сенс зашто Колорес ни е на 2минути од дома.

На Bupalu, azelea, Филотеа и 4 други им се допаѓа ова.
  13. top4eј

top4eј Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2019
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    104
    Јас за многу работи сум реагирала, па таа одговорната Светлана дури и како да се лути нешто ако и речеш, уште крив да се осетиш што се буниш во приватно за свое дете. Чудесија, тоа само кај нас може да се случува. И после реакциите ништо посебно не се сменило, по свое си тераат, и како што гледам нонстоп, за краток период се менуваат дечиња, веројатно заради незадоволни родители. Само сликањето и рекламата ко да им се важни, а услугата не. Во последен период повеќе слушам лоши коментари и искуства за нив, а порано ги фалеа.

На Bupalu, Cka и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  14. martina30

martina30 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    16
    Nie sme prezadovolni od gradinkata i nitu edna od ovie raboti mi se nema sluceno nikogas. Dve deca imam sekogas se e kako sto treba.
    Licno samo pizitivni komentari imam i sekogas ke gi preporacuvam .
    Nitu gladni, nitu zedni, sekogas veseli, raspolozeni, pozitivni, nauceni, sobleceni...
    Cita petka imaat od mene Kolores i sekogas taka ke ostane

15. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.126
    Допаѓања:
    40.342
    Па ова и во државна се добива истово.

16. martina30

martina30 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    16
    A sto treba da bide porazlicno koga stanuva zbor za deca?

17. top4eј

top4eј Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2019
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    104
    Супершто е така, жал ми е што јас истово неможам да го кажам, активностите им се супер, ама се друго не е на ниво на приватна градинка. Плаќаме 3000евра годишно, за НАШИТЕ ДЕЧИЊА, и неможам а да не искоментирам дека многу пати ми го вратиле со прљаво(искакано) боди, иако има резерва таму. Секоја од нас тоа би го искоментирала, а покрај ова имало и многу други работи.

18. martina30

martina30 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    16
    A sto treba da bide
    Koga ima nekoj problem treba da se r
    Neznam kolku vreme ste tamu, no na sekoe baranje tie izleguvaat vo presret. Jas ne sum imala povod da se pozalam, no koga i da pobaram nesto da se napravi za decata sekogas toa go pravele.
    Mozebi podobro e da porazgovarate od iskustvo zboruvam deka nema da ve ignorira nikoj, sigurno ke bide resen problemot :)

На top4eј му/ѝ се допаѓа ова.
  19. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.208
    Допаѓања:
    27.743
    Мојот одеше и во Колорес, сега оди во Срничка//Чекорче, градинката каде што е управата.
    Од колорес го земав исфлекан, од тука секогаш е чист. Чисто газе, чиста облека, преслечен. Ако се исфлека, ми се извинуваат дека се извалкал. Еднаш на земање се искака, го вратија назад да го преслечат.
    Храната е многу солидна и во Срничка, има објавено мени, и тука ја готват. Минимални разлики имс со менито на Колорес.

Има голема чашка за вода (околу 250 мл) и таа ја пие, а таму плус пие чај и сок.
    Освен тоа што летово му се сменија 3 учителки заради одмори, јас сум задоволна и чекам да видам сега конечно во поголемата група да почне со исти учителки цело време. Јаслито во Срничка има и медицинска сестра која ги пази. Од 4 учителки што се сменија само од една не бев задоволна. Ама барем знам која мј е учителка. Во колорес како партал на врата го оставав, не знаев кој го чува, иста жена сите деца ги земаше. Кога ќе прашаш кој го чува, само име ќе ти кажат без да видиш човек. И мислам дека многу често се менува кадар во колорес зошто дел од учителките не се пријавени.

На top4eј, azelea, nadenadia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Неблагодарно би било да се пожалам дека лошо поминал, една од учителките (која претпоставувам дека му беше) беше доста коректна и син ми ја гушкаше понекогаш на излез. Но, гледам дека повеќето се незадоволни и истите проблеми се спомнуваат. Стварно не разбирам од каде имиџот на најдобра градинка дури и награди зимаат за тоа. Баш затоа го запишав таму ама цената им е превисока за услугата. Од други градинки слушам само убави искуства. Најинтересно ми е што во инбокс добивав пораки од мајки кои што се незадоволни баш од нетранспарентноста, буквално е претешко да извлечеш информација за тоа како детето го поминува денот.

На top4eј и KuklickaSk им се допаѓа ова.