1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Приватни градинки

Дискусија во 'Дете' започната од Lady*Bug, 14 јануари 2018.

1. Mamy.

Mamy. Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    98
    Моето дете настинува да носе течење но балтерија немал до сега фатено никогаш

На Lisandra и eta им се допаѓа ова.
  2. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    5.794
    Се разболуваат. Нема врска државна, приватна. Секаде има бактерии и вируси.

На madam puff, Meckicja, lovely91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.381
    Значи скоро исто е.
    Можеби повеќе внимание обрнуваат на хигиената во приватните, ама конкретно за мојот град, една приватна е, една група и јасли, сите возрасти заедно.
    Плус има и од други држави, што им работат родителите тука, па им збираат и англиски.
    Државната некако во тој поглед ми е подобра, а и воспитачките и се ептен погодени.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.323
    Допаѓања:
    15.572
    Во приватната кога почна се разболи за 3 дена адаптација, во државната после 2ипол месеца. Нема врска дали е приватна или државна, најмногу е до самото дете дали е болежливо, која возраст е, колку деца се во група. Ама бактерии и вируси ќе има во секоја градинка, неизбежно е.
    Имам познаничка што малиот го запиша на 8мес во приватна градинка во група со 3 деца вкупно, па нон стоп беше болен.

На daniangel, Anaroz1, eta и 3 други им се допаѓа ова.
  5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Џабе е хигиена кога децата ги префаќаат истите играчки се гушкат и слично. Тоа не бира приватно или државно, исто е

На daniangel, duffi, Anaroz1 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.200
    Допаѓања:
    3.529
    За колку време се адаптираше, по колку часа го носевте, дали плачи кога оди, мојов е лепенка за нас мислам дека многу ќе плачи, дали имаше опција за пола ден да го носиш, за доручек и ручек шо му даваат и во колку часот се?

7. Lizi

Lizi Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.406
    Скоро искуство со син ми, адаптација почнавме во приватна, одеше 3 месеци, дали три недели ни се фатија вкупно, три дена таму 3 недели дома ( зборот е, пречесто), паузиравме последниот месец ( кој што го плативме пола), и го отпишавме.

Не знам од што беше, ќерка ми исто одеше во приватна, презадоволна бев за неа, одеше дур не се затворивме за време на пандемијата, се разболуваше да, ама врзуваше 2-3 недели идење непрекинато.

Сега и двајцата ми се во државна, се разболуваат ама не е пречесто, дали до имунитетот или што е не знам.

Би додала инфо, кај приватната на син ми, кога отсуствувавме, кога се враќавме, никој ништо не нè прашуваше, еднаш пријавив бактерија, хемофилус инфлуензае (нешто вака се викаше), 'важи ќе кажеме' и ништо не направија...

Во државната градинка кај што одат, нема шанси да отсуствуваат повеќе од 3 дена без да ни побараат лекарска потврда, што е момент кој што лично многу ми значи онака да се тапшам дека не згрешив со одлукава.

На eta, sani99 и lovely91 им се допаѓа ова.
  8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Isto e I kaj nas vo privatnite gradinki I jas od taa pricina ja zapisav kerka mi vo drzavna gradinka a za razboluvanje jas cel zivot sum bolesnikava sega ne odam I na rab I pak sum cela esen bolna a kerka mi tie 2.3 meseci kolku sto ode na gradinka samo ednas se razbole na pocetokot I tolku retko se razboluva ona

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mamy.

Mamy. Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    98
    Се адаптира многу брзо околу 2 недели и немаше проблем никаков, плачеше можеби 1 недела дури влези и за 5 мин на слики детето пресреќно. Го носевме по 4 часа бидејќи првиот месец кога отворија така работеше градинката. За јадење имсм месечно мени кое што е направено од нутриционисти е преубаво, јадењето мислам дека доручек е во 9 часот, ручек околу 12:30 па спиење и околу 15 часот ужинка

На Lisandra му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.208
    Допаѓања:
    7.410
    не верувам дека ќе биде различно, до детето е, мојата тргна на 5 ти септември во државна градинка, значи оди 2 месеци цели, не отсуствувала ниеден ден, освен носот што и тече и поткашлува ништо не фати, 10 пати ја однесов до козле и до матичната да ја слушнат, ништо не и е, брисеви правевме за секој случај чисти беа, ама јас за тоа се фатив , откако тргна она ја цело време сум болна и со температура, дури и коксаки фатив, она не фати, само ми го донесе дома :?: дај боже вака да остане и ја мн се плашев од тие разболувања

На Mucika, eta, unearthlysarah и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Monche24

Monche24 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    44
    Мајка, од разболување, глава не кренавме. За 3 месеци 10 дена дали бил во градинка вкупно. Вчера го пуштив прв ден( вкупно 4 часа беше таму рано го земавме) после 3 недели дома седење,денес е полн мрсули, еве го спие, чекам секој момент и температура да качи. Веќе и сирупи не пие, ги повраќа со чепчиња намалувам температура..ќе си пукнам, се изнамачи дете..

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.230
    Допаѓања:
    78.462
    Што и да е, фатено ви е пред 2, 3 дена, а не вчера. Ништо не манифестира за неполн еден ден.

13. Monche24

Monche24 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    44
    До вчера, поточно три недели наназад, детето како и секогаш живее со родители што работат од дома и со двајца пензионери што се во целосна изолација заради корона. Така што верувај, нема од каде да фатило што и да е 2-3 дена наназад затоа што не било во контакт со никој друг.

14. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    302
    Се разболуваат ама поретко и полесно. Вируси да, бактерии не
    Сепак се помалку деца и со поголема хигиена

15. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    302
    Па.... Убаво распрашајте се дали се 3

16. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    5.794
    Колку се? :?:
    Моето кога беше во јасли, беа тој и уште едно детенце.

17. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.331
    Допаѓања:
    5.462
    Некој да сподели искуство со Црвенкапа во Аеродром?

18. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.410
    Допаѓања:
    5.251
    @kostovaivana мислам таму ја нои малата.

На kostovaivana и unearthlysarah им се допаѓа ова.
  19. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    1.051
    Јас сум презадоволна. И во однос на нега, активности, разболувања, многу подобро искуство во однос на периодот кога одеше во Колорес.

На Skyler и unearthlysarah им се допаѓа ова.
  20. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.331
    Допаѓања:
    5.462
    Се мислам помеѓу црвенкапа и колорес јас, утре ќе одам на двете места на разговор. Фала ти.
    Колкаво е твоето? Брзо се адаптираше?