Pikolini cenata e 15900 za jasli grupata, i mene toa me mislese mnogu ama nekako maliot princ e mn intimna i za jasli bebinja mozebi e i podobra spored mene no zatoa baram vase mislenje koj ima noseno deci ja da mi pomogne da se odlucam
I mene toa me misli ama za jasli i za ovoj period od godina nekako mislam deka ke mu bide ok maliot princ pa jas posle gradinka ke si go setam, cena 15000
И мене ми се доапаѓа повеќе помала и поинтимна градинка. Плус не знам дали се сеќавате во короната имаше по вести Пиколини отворија и примаа деца недозволено. Па никад дете не би ставила таму, нестабилно и несериозно е. Па каков сака нека е дворот или градинката.
Ќе Ве замолам за препораки за приватна градинка за јасли околина на Карпош, Козле, Влае? Деновиве бев во Колорес Симпо па не се воодушевив со оглед на тоа што е поткровје делот за бебиња. Поздрав
Еј ти дозволија да влезеш внатре да видиш? Може да споделиш друго што ти кажаа менија оброци? Јас разбрав дека се е во една просторија спиењемиграње за таа цена малце и јас повеќе очекував
Со триста молења влегов на финта Децата се по 6-7 со 2 негувателки, горе на поткровје во една просторија се јаде спие игра (скоро во сите градинки е така). Другите простории на приземје и прв кат беа супер, ама место имаше само за на поткровје па не ми се бендиса искрено. За мени според тоа што имало детето пробано. Однос кон деца и возрасните што ги земаа одличен , темелно објаснуваат, хигиена супер.Тоа накратко. Поминав многу градинки и за цени од 15.000-18.000 очекував многу многу повеќе. На крај ќе испадне како во државните
Па за цена од 15-18000 треба на децата да им биде к'о дома со мајките. Ѕреба да имаат многууу подобри услови од државните. Ако му доаѓа к'о во државните исто зошто да плаќаме толкави цени..
не, не треба да биде како со мајките. Треба да се социјализираат и да учат од професинален кадар, заедно да ги решаваме со таа институција сите дилеми за моето дете. Во државна работи секој што е политички ориентиран, пушат на прозор и приказна ќе прочитаат завршил денот ( со чест на исклучоци) И на времето имам дискутирано на темава, ми стигаат нотификсии па одговарам. Иначе секој како што си милува и очекува си бира.
Па очекував барем да не се на поткровје без светло и цел ден на лето под клима бебиња од 3 месеци па нагоре
Да и мене не ме бендисува што е на потровје јаслито а во но иог локал кај педагошка ми кажа немаат дека д за поголеми тоа, иначе за хигиена и храна супер било вака што ми споделиле до сега само просторчето да…
Нема ни да биде подобро во приватна се додека по државните нема место. Условите се скоро исти како во државните затоа што имаат муштерии од зорт кои не можеле децата да си ги запишат во државна. Да требаше да бркаат муштерии ќе имаше подобра понуда и услови. Далеку се многу од тоа што треба да го понудат за цената што ја бараат. Единствена предност може да е само помалиот број на деца за јасли, друго ништо.
И за државните трошокот е тој, само плаќа државата. Извади плати, храна, чистење, ништо не останува од парите за да подобрат услови
Да им биде к'о со мајките од аспект да ги чуваат ко свои деца . Ти дома не седиш со цигарата и чекаш ден да помине. Барем јас гледам секој ден да научиме нешто ново . А многу нормално дека ги праќаме да се социјализираат.