Црвенкапа само во аеродорм ли има немам сретнаѕо по другиве населби прочитав дека сте задоволни доста од таму
Па само ти можеш твоето дете да си го чуваш како што сакаш, нели затоа си му мајка. И 50.000 плаќај, они се учителки само. Тоа со цигарата беше паралела приватна/државна, а не во твој контекст. Аха, е тоа е друго. Надвор треба и нив да ги носат.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100055401476090 Колку што знам јас само една градинка имаат, оваа во Аеродром.
Jas go nosam moeto bebe vo Maliot Princ i sum zadovolna pred se zaradi toa sto se gradinka so mal kapacitet, a za privatna gradinka toa e najbitno. Mene mi nema logika da plakjam tolku pari a vo celiot objekt da se 90 deca (koristat isti toaleti itn). Gradinkata raspolaga so dvor i sekogas koga e ubavo vremeto decinjata se vo dvor.
Здраво мајки, Сакаме да го запишеме детенцето во приватна градинка, па ја гледавме Црвенкапа и евентуално Колорес Аеродром. Дали може да споделите искуство за овие градинки? Малото ни е 13 месеци, досега дома бевме.
Здраво на сите, Ве молам доколку некој има искуство со приватни градинки во реонот на Кисела Вода да ми каже кои се поточно и како се движат цените во истите..
Јас денес дев во „потрага“ по градинка, Litle Me e 16500 ден. Во друга приватна во кисела вода не бев. Вев во Монтесори кај технолошки факултет, и бев во уште една во близина на парк, од страната на Трибека. Во план ми е да одам и во Cool kids во кисела вода, па ќе видам.
Син ми оди во Монтесори еднаш неделно и презадоволна сум. Истите учителки се и во групата деца што оди редовно секој ден. Психолог, дефектолог и педагог се со децата, примаат деца кои се одвикнати од пелени и храна мислам дека се носи од дома. Инклузивна градинка се, работат многу со децата со типичен и атипичен развој и кај син ми пример има многу напредок и само од еден ден неделно што оди. На пријатели малото почна по наша препорака само попладне, детето хиперактивно, одбива градинка, со трчање оди во Монтесори. Во едно полугодие добиваш извештај за се за детето и насоки на што да работите. Мислам дека целодневната градинка е 9000мкд. Јас зборам за Монтесори во Вера Циривири, не за Изворче.
Примаат и така само по една два дена во неделата да ги носиш не сум знаела баш како занимална? А Има некоја долна граница чим примаат без пелени и дали може инфо отприлика која цена е. Супер што и дефектолог имаат браво
Ke moze li nekoj da mi pise koi se privatni gradinki vo strumica oti se mislam mojata kerka dali da ja ispisam od drzavna gradinka oti ne sum zadovolna odtamu mnogu
Синко оди во Little Me во јасли. Искрено јас сум задоволна најаден, наспан, наигран. Ми се допаѓа што имаат и воспитувач и имаат многу сензорни активности и наменски активности. Е сега имаат и нов објект во Аеродром па малку со кадар направија ротации, а мислам и дека од поголемата група една од учителките даде отказ ама за ова не ме држи за збор. Се смена негователката во групата кај синко мене лично повеќе ми се допаѓаше старата негователка, новава не е лоша ама има сосема поинаков пристап. Не знам за која возраст прашуваш, во суштина не е лошо. Само не им се големи занималните тоа да знаеш исто.