Приватни градинки

Дискусија во 'Дете' започната од Lady*Bug, 14 јануари 2018.

1. madam puff

madam puff Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    14
    9000 денари месечно?

2. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    8.102
    Ај да се обидам уште еднаш, искуства од Црвенкапа во Аеродром?
    Бев на разговор, дворчето некако многу мало и се размислив дали и ако ги изнесуваат каде ги шетаат?
    Јас во јасли ќе ја носам ама пак..
    Друго дали примаат да влезеш да видиш како изгледаат просториите и да видам кој ќе ми го чува детето?
    3 жени ги чувале…
    Има ли некоја програма по која се водат?
    Овие работи ми се нејасни…
    Ќе ја прашам и директорката ама ми требаат и искуства и препораки за градинка во Аеродром?
    Фала.

3. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.188
    Допаѓања:
    5.742
    Јас сум задоволна од Колорес. Сега и помалото почна со адаптација таму.

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.614
    @kostovaivana Не знам колку е активна ама нејзиното мислам оди таму.

5. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    8.102
    По колку деца се во јасли?

6. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.188
    Допаѓања:
    5.742
    Пред година и пол беа 3, сега мислам дека е зголемен бројот на 5-6.

7. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    971
    Odamna bese koga bev na razgovot tamu, i ne se vrativ poveke :( Se nadevam nesto se smenilo od togas. Ne znam za dvorceto, ne ni dojdov da razmisluvam do toj del, dr nesto me frapirase. Direktorkata, t.e sopstvenickata bese tolku arogantna i bezobrazna da nemam zborovi. Navistina se nadevam deka nestata se smenile. Ona sto mene mi precese vo toj moment - ne moze da doagate koga vi tekne da razgovarate so vospituvac/neguvatel, sto vi treba SAMO preku mene. JAs ke ve izvestuvam kako napreduva deteto, kako se vklopilo itn itn, vospituvac vi kazuva dobro utro, go zema deteto i prijatno, vi go dava deteto. AKo sakate razgovor so nego ke mi se javite na mene da vidam koga bi mozela da vi zakazam termini razgovorot ke se odviva isklucivo vo moe prisustvo ?!?!? WTF????? I ko za belja zvoni tel i se slusa majka koja vika bukvalno deka ne znam prethodniot den nekoe dete go udrilo nejzinoto i saka da se vidi so vospituvac, ovaa isto taka arogatno i odgovara vo red ke zakazeme termini veruvale ili ne i dava nekoj termin posle nekolku dena vo skroz bez veze vreme, ne se sekavam ama pr. eve 10, koga e sred raboten den. Od tamu pak se slua vikanje, sledi odgovor, i nie sme na rabota, ne moze da ostanuvame za da ve cekame. AKo tolku mnogu sakate ke si najdete vreme, za vase dete se raboti!!! Pa vakov odnos ni vo drzavna gradinka nema be luge. Se poglednavme so soprugot i si zaminavme. Plus vo toa vreme so decata bese prisuten i profesor po angliski od sabajle do rucek koj im zboruvase isklucivo angliski, mene licno i toa mnogu mi preci, znam deka golem del tuka nema se soglasite so mene. Se na se ne dadov sansa na gradinkata posle ova, iako znam majki koi bea i poveke od zadovolni, mi vikaa ma batali ja direktorkata (cinam Aneta se vikase), deteto ke sedi so dr vospituvacki koi se prekrasni itn, no sepak prviot vpecatok bese odvraten. Moze imala los den zenata eve ne znam, ama za mene bese red line takviot odnos. Se nadevam deka rabotite se smenile. Sekoe dobro kako i da odberete, sega gi imate Kolores i Little me isto vo blizina, a sekogas e dobro koga ima izbor.

На kozuf, Meckicja и Doktor F им се допаѓа ова.
  8. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.614
    Јас имам пишувано од порано да не се повторувам ама од државна градинка сум 1000 пати позадоволна отколку од приватната кај што идеше, двете во Аеродром. Никогаш не би дала шанса пак на приватна.
    Дека имаш пишано ‘таков однос нема ни во државна’ точно, нема ни приближно. Секогаш насмеани сите, ред и дисциплина, детето среќно, чисто, најадено, секој ден рапорт што јадело, дали какало, што си играле. Од приватната само ми го предаваа детето со едно ливче напишани оброците и толку.

На merry.blues, Meckicja, KuklickaSk и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    8.102
    Во која државна оди?
    Леле тотална збунка сум.
    Еве сакаме да и го овозможиме најдоброто, како и сите родите нели, ама најдоброто моментално не знам што е… Освен да дадам отказ и да си седиме, ама тоа не е опција..
    Прво мислев жена, после викам од кај да знам таа жена како ќе ја чува, какви психијатриски случаи има ми е страв искрено, освен ако не ми е блиска, ама ми откажа блиска, така да тоа отпаѓа.
    Еве и приватна градинка не е проблем, која и тоа не знам… 100 луѓе/ 100 мислења.
    Државна не е проблем, ќе ја запишеме, чак што више најмногу ми одговара, пред зграда ми е, ама имам некаква аверзија со оглед на тоа како функционираат останатите државни установи, не очекувам подобро и од оваа…
    Ми чури главата!
    @stefanija70 Еве и ние бевме на разговор и се мислам дали збориме за истата жена..
    И подаваше играчки на мојава, ме праша да ја земе да ја подржи, си играше со неа, детално ми одговараше што ја прашував..
    Само заборавив да и кажам а и не знам дали дозволуваат да се видат просториите и сакав да ги запознаам воспитувачките.
    Прашав и дали имаат соодветно образование, ми рече да, сите се со високо образование и лиценци, со долгогодишно искуство и дека не се менувале често, туку сите биле со стаж над 8-9 години.

10. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.614
    Ако имаш можност да ја запишеш во државна, јас би ти рекла во државна. Конкретно јас сум задоволна од Срничка-Штркче или Чекорче во иста зграда се.
    Слободно пиши ми во порака ако нешто повеќе те интересира.

11. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    971
    Se nadevam deka nestata se smenile, osobeno otkako dobi konkurencija vo opstinata, ova ne e od sega, pisav i pogore.

12. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.193
    Допаѓања:
    27.687
    И јас тврдам дека Срничка Чекорче е подобра од било која приватна градинка.

На azelea и Skyler им се допаѓа ова.
  13. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    4.077
    1+ задоволна од државна градинка. Чим дете со ќејф си оди, поголем показател дека му е убаво од тоа нема.
    На истиот ум бев пред да го запишеме, реков ќе дадам шанса на државната ако ептен нешто не оди, приватните не бегаат.

На Cosmi, Doktor F и Meckicja им се допаѓа ова.
  14. madam puff

madam puff Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    14
    Ако се зборува за Чекорче до Ѓоргија Пулевски, да чуете само како им се дерат на децата.

И моето треба таму да почне и коса ми се крева од помислата колку пати сум прошла и сум слушнала неартикулирано дерење од учителки.

15. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Jas pak realno iako ziveam do gradinkata vo mojot grad derenje ne sum slusnala a i kerka mi veke 1 god odi vo taa drzavna gradinka i dali samo 2,3 pati sum cula vnatre koga ja zemam vikanje derenje

16. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.355
    Допаѓања:
    2.818
    9000 den.e cena za mesec?

17. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    монтесори центарот не е градинка. И тоа прави голема разлика

18. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Моето е таму полни 2месеци. Анета до сега коректно се понаша, што и да и пишам одма ми враќа, состанок од сабајле пример ај после ќе наминам нема проблем, воглавно достапна е цело време и е океј засега.
    Имаат 4 групи вкупно, 4 воспитачки и по 2 негувателки во група. Воспитачката е должна да го земе и предаде и да ти даде репорт, ако не може таа од негова група доаѓа друга ама сите се фини и што и да прашаш ти кажуваат. Немаме можност да ги видиме просториите за жал,такви им биле протоколите... 25м² е училната у секоја група. Моето е 15м и е во јасли. Е сега за бројот на деца, на почетокот ми рече дека се 5, ама не се колку што броевме со една мајка 8 се моментално.
    Друго што и да те интересира пиши ми

19. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.094
    Искуства од Никулец?

20. Tosh

Tosh Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Здраво, дали имате искуство со јасли во Little me, новата во Аеродром?