Приватни градинки

Дискусија во 'Дете' започната од Lady*Bug, 14 јануари 2018.

1. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    5.452
    Моето оди две недели веќе, препрезадоволна сум.

На Tosh му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    2.516
    Моето одеше во Кисела Вода во јасли истата негователка е сега во Аеродром. Презадоволна од се од пристап од храна, активности немам збор. За една недела го адаптираа. Не знам кој воспитувач е, за неговстелката со две раце потпишувам. Плус и сопствениците се многу приступачни за се. Само убави зборови за градинката.

3. Мишел*

Мишел* Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    536
    Поздрав, на сто ума сме па би сакала и ваше мислење, а ако некој има искуства, уште поубаво :) дали би било тешко да се носи дете од аеродром до карпош секој ден.. ни се бендисуваат градинките во карпош, но ме плаши секојдневното патување, посебно сега кога и мостот близнак не е во функција, па следат ладни периоди, па магли, па темници итн. Фала. Ве гушкам :)

4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.090
    Допаѓања:
    40.458
    Искрено освен ако работите на таа страна на градот и нема кој да го зема од логистички причини би носела. Инаку не.
    Прво премногу време дете ќе поминува во автомобил.
    Второ и многу битно (јас ја направив таа грешка), нема да има дечиња кои после би оделе со него во училиште.

На Doktor F, Мишел* и Skyler им се допаѓа ова.
  5. Мишел*

Мишел* Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    536
    Фала ти на мислењето, но за децата во школо, истото би било и со другиве приватни градинки во аеродром. Може повеќето деца се аеродромци, но од различни краеви, а и не знам каде ќе оди школо.. Пробувам да се сетам колку ми било мене тоа важно (оти и мене ме носеа далеку од дома, ради целодневна, значи не сум знаела никој) и не можам да се присетам што ми значело тоа само знам дека ми беше тешко кога ме префрлија во 5то во населба, но и после создадов пријателства со тие деца..

Не ме сфаќај погрешно и сопругот истото го мисли, само јас мислам на таа возраст дека не се врзуваат... ама не знам што да мислам.

6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.090
    Допаѓања:
    40.458
    Таман работа да те сфатам погрешно. Јас само ти споделувам. Може не е за секое дете проблем, ама тоа зависи и од карактерот на детето. Секако убаво е да има бар некое познато детенце што не е пресудно за да се снајде.

На Мишел* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.404
    Допаѓања:
    2.915
    Ќе споделам за внука ми. На училиште тргна во нова средина, се преселија во новиот дом една недела пред почеток на учебната година. Од одделението од 25 дечиња, 18 имаа одено во градинка. Немаше проблем никаков. Се вклопи уште од првиот ден.

На училиште се паднав во група со двајца што одевме во градинка. Ништо не ми значеше тоа, 8г. се дружев со други деца од одделението, никогаш со нив.

Од друштвото во маало, тие со поголеми дечиња ги местеа да бидат заедно во одделение, едната мајка ја тргна ќерка и за да смени средина. Вика најдобра одлука. Си има различно друштво за на училиште и за надвор.

И други примери. Секој со својата перцепција.

Деца се, ќе се прилагодат.

На daniangel и Мишел* им се допаѓа ова.
  8. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Која е цената и колку време траеше адаптацијата?

9. Мишел*

Мишел* Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    536
    Да се надоврзам на муабетот со патување до градинка, што мислите и за префрлање од градинка во градинка? Дали пак долго ќе трае адаптацијата?

10. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.951
    Допаѓања:
    4.762
    Немам искуство за да споделам, ама исти прашања ме мачеа. Имав на мисла да ја запишам во подалечна градинка ама да не го поминувам тој шпиц Карпош-Аеродром. После се мислев меѓу 2 кои ми се малтене на иста далечина, се одлучив за поблиската иако помалку ми се допаѓа. И воопшто не се мислам дали би било проблем префрлање. Баш со таа мисла ја запишав, ако не ми се свиѓа ќе ја префрлам.
    За школите исто, оваа градинка кај што е не ми се свиѓа школото, на другата ми се свиѓа. И дефинитивно мислам дека ќе и биде полесно ако си го има истото "друштво", јас имав од забавиште другарки, други деца имаа од градинка и многу повеќе другаруваа. Ама за тоа доволно ќе и биде и 1 година да оди во таа градинка, па затоа и не ми е толку важно во моментов. Ако за 2год решам дека сакам да оди во тоа училиште мислам дека би ја префрлила. Можеби па ќе ни се погоди тука.
    Ако Карпош никако не ви е по пат и ако сте двајцата на работа и ако нема таму дедо баба да го земат детето, пола саат до градинка и уште толку до работа, тоа се 2 саати во пат, ептен ако морам би се нафатила.
    Во аеродром зошто не ви се допаѓаат градинкиве, литтле ме мислам ја фалеа.

На Мишел* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. unearthlysarah

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    5.452
    17,500 е месечно.
    Прв ден беше 1 саат, втор ден два саати и веќе од третиот ден почна со спиење таму. Пресреќен е, а тоа ми е најважно. Пиши ако те интересира уште нешто, ќе споделам.

На brm_brm и tessi им се допаѓа ова.
  12. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.522
    Допаѓања:
    8.053
    Колку деца се во група и по колку воспитувачки ги чуваат?

На tessi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Истово ќе те прашував и јас, ќе се надоврзам само да те прашам и од колку часот почнуваат со работа?

14. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    има двор?
    едит: Видов нема
    Како запишувате деца во градинка без двор?

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Мишел*

Мишел* Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    536
    Супер изгледа литл ми, ја разгледавме, немам коментар, навистина е беспрекорна внатре, но мнооооогу ми смета што нема каде да излезат, односно најавено е тие жардињерчињата до улицата дека ќе и ги отстапеле, па ќе ги среди ама како тоа ќе функционира, ем на улица, ем мали и жардињери? Каде што почнавме се нервирам дека е само муабет дека ги изнесуваат надвор, воопшто не одат и детево после 2 месеца со вриштење влага.. секако е до детето ќе си рече секој (иако вака е социјално, весело, не знам што да кажам..), па ми е во мисла да не е до градинката. Ептееен ми значи да е надвор што повеќе може, а такви се градинките во карпош.. прегоревме од мисла веќе

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    па озбилно надвор да се е најважно, убаво било внатре голема работа. Како даваат лиценци на градинки без двор во објект на трговски центар. Нема ли некои правила, страшно

17. unearthlysarah

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    5.452
    Во неговата група (прва мала) се 6 деца, 3 воспитачки ги чуваат. Мислам дека од 7 работат, до 18ч ама не сум сигурна, би ви рекла да се јавите слободно и се што ве интересира да прашате, директорката е супер и ќе ви каже се.
    Ете така, фино лепо. Си имаме свои причини зошто го запишавме таму. Не ми е најважно да е надвор, секако попладне сме цело време излезени и шетаме, не се секирај.

На tessi и Калатеа им се допаѓа ова.
  18. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Не, не се секирам уживај:) цел ден дете внатре, без можност за трчкање е градинка од соништата, верувам:D

19. unearthlysarah

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    5.452
    Не сфаќам која ти е потребата од ваквите саркастични и дрски коментари, ама ако, нека ти е. ;)

На Mari-Li, LiquidLuna, fashion-addict и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Мишел*

Мишел* Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    536
    Те молам сподели, гледам организираат излети, ги шетаат некаде, дали еднаш, два пати неделно, како е за помаливе, ги носат некаде? И колку често? Фала