Приватни градинки

Дискусија во 'Дете' започната од Lady*Bug, 14 јануари 2018.

1. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    7.633
    Секој ден ли ги вадат надвор од сите градинки?
    Литл ми во Кисела Вода имаат дворче ама премногу ретко ги носат надвор, да не речам ич.
    Државната градинка карши нив секогаш се надвор а оваа до нас што е никогаш не сум ги видела.

2. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.354
    Допаѓања:
    5.242
    Јас живеам до градинка државна па не ги вадат децата секој ден.
    Летно време само поголемите групи по пола саат.

Башка колку што знам @unearthlysarah има мало дете во јасли.
    И мојата е во јасли државна и е на спрат и никогаш не била изнесена надвор.
    @unearthlysarah баш ми е мило што сте задоволни . Знам дека баравте каде да тргне дечкото во градинка.

На unearthlysarah и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  3. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    2.516
    Мајка извини грешка си за литтле ми. Синко беше таму во јасли секој ден ги вадеа надвор. Цело време има слики од дворот види на страната нивна на фб ќе видиш. Овој период и сите родендени надвор ги славеа од поголемите деца.

4. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    1.094
    Ако ви е важно да ги изнесуваат надвор, Никулец секој ден ги шетаат во парк или на Водно, по неколку часа.

На Mumoftwo30, Мишел* и Mari-Li им се допаѓа ова.
  5. Мишел*

Мишел* Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    536
    Фала ти на инфо, супер изгледа да, се јавив одма да ги прашам ама имале само една група од 3 до 6 годинки е.. здравје во иднина, ние сме мали сега.. :)

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  6. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    5.452
    Дури сега го гледам ова :(
    Фала ти ептен, стварно сме задоволни. Одеше неколку месеци во државна градинка инаку и ниеднаш не беа изнесени надвор. Од болести глава не кренавме и никако не можеше да се адаптира, само по еден час-два остануваше. Тука еве 4та недела оди, не се има разболено ниеднаш и многу е среќен.
    :hug:

На baby bug и brm_brm им се допаѓа ова.
  7. TheGirl76

TheGirl76 Нов член

Се зачлени на:
    22 јуни 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Здраво, Ве молам искуства и цена за приватни и државни градинки што навистина вредат. Фала:inlove:

8. pineapple93

pineapple93 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    179
    Ве молам фа сподели некој искуство за Колорес Аеродром ( бевме денес ама не ме нешто воодушеви) и Литил Ми Аеродром? Неможам да одлучам..

9. Milena_Ristov

Milena_Ristov Нов член

Се зачлени на:
    4 октомври 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    5
    @pineapple93 моето синче оди во Литил ми во Аеродром од септември. Искрено незнам дали би можела да издовојам коментар со кој можам да ја опишам нивната грижа и професионалност. Со голема љубов секое утро насмеано влагаме и градинка , што искрено да ви кажам со тажно лице си одиме :). Пред една година имавме обид да го запишеме во Колорес во аеродром, но дрскоста на незнам што беше по функција жената со која требаше да имаме краток состанок не пречена на жардинеријата со зборовите ,, немам време може ли по на кратко,, ... Марко е 3 години и верувајте кога би бирала пак не би се мислела во изборот.
    Топла препорака за нив.

На pineapple93 и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  10. Milena_Ristov

Milena_Ristov Нов член

Се зачлени на:
    4 октомври 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    5
    @TheGirl76 ние одиме во Литтле ме во аеродром. Топла препорака во секоја смисла. Вакво нешто требаше во оваа населба. Прочитав некои коментари во поглед на тоа дека немаат дворче и дека не ги вадат надвор, на состанок со службите ве запознаваат со целата програма на детето и верувајте вклучени се секаков вид на прошетики. На крајот од денот сепак септември е уште период на адаптација на децата што и тие сами ги учат, така да не сумљам дека децата нема да искачаат надвод. Слободно закажете состанок кај Снежана , верувајте жената е јас би рекла , ангел ! Ќе ве пречека со топлина и до детал се ќе ви објасни. После толку гуглања и барање градинка привата тврдам дека го направивме најдобиот избор , а Марко секое утро едвај чека да оди у градинка. Плачки 0! Адаптација веќе од 2 ден ни рекоа можете да го оставите цел ден. Посветени се 10000000000000000% на децата. :) не се двоумете :)

На pineapple93 и Janicka2020 им се допаѓа ова.
  11. Janicka2020

Janicka2020 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    40
    Мојата ќерка оди во Литл Ме во Кисела Вода. Значи јас сум презадоволна во секоја смисла на зборот. Топла препорака за градинкава бидејќи навистина се професионални максимално, толку се грижливи, посветени, во секое време достапни и секојдневно ме информираат за активностите во денот. Програмата им е преубава, секој ден имаат различни активности, максимално се насочени кон едукација и развивање на психомоторните вештини преку игра.
    Градинката во Кисела вода е навистина убава, ама новата во Аеродром е преубава, мислам нема поубава ☺️
    јас да сум на твое место воопшто не би се двоумела бидејќи детето ќе го оставиш кај професионалци и навистина верувај ќе бидеш презадоволна.
    Те поздравувам

Нињ сме во Кисела Вода, Жане е душа жена, толку смирена, тивка и таква поддршка ми даде кога најмногу ми требаше, буквално како мајка ( која ја немам) така ја осекам. Мојата се адаптираше исто одма, таму од прв ден спие, како дома се осеќаме и она и јас.
    Навистина ни требаа во Скопје, ваква градинка со ваков персонал злато вредат!

И мене по телефон дрско ме откачија со изговор да се јавам подоцна, дека сега немаат време. Побарав средба да ја видам градинката ми рекоа може ама на кратко бидејќи имаме и др.родители, ќе може да ви одвојам максимум 10 мин, после други ме чекаат!!
    Не ни отидов! Фала богу што дознав за Литл Ме

На pineapple93 и Milena_Ristov им се допаѓа ова.
  12. Milena_Ristov

Milena_Ristov Нов член

Се зачлени на:
    4 октомври 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    5
    Не е во прашање да имаш само име , бренд изградено ајде така да речеме, професионалност НУЛА!!! Ние не ни стигавме да видеме :))) а фала на бога и секако посе таква дрскост немаше ни да интересира интериерот :)

На Janicka2020 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Janicka2020

Janicka2020 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    40
    Баш така, ако во Колорес вака се однесуваат со потенцијални клиенти, родители што дете сакаат да запишат, што да очекувам јас како родител како ли ќе се однесуваат со детето???!!!
    Ароганција до плафон, фала многу пријатно!

14. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Колорес секако. Жане што ја зборат погоре беше учителка на внука ми во државна. Жената не ни блиску од ова што читам, лош педагог, посветеност 0. Па беше нешто директорка и уште бетер исфрустрирана се врати со децата. Е сега за бизнисот може е мед и млеко, ама дека е нешто да паднеш у транс, далеку од тоа.

15. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    22.530
    а колку е цената во литл ми? тнх

16. Janicka2020

Janicka2020 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    40
    Баш фино од ваша страна да зборувате негативности за некој што очигледно доволно не го познавате! Напротив Жане е се спротивно на ова што го напишавте!!!
    Тоа доволно кажува за вас!
    Нема да навлегувам во дискусија со вас понатаму, сметам дека не ми доликува!!!
    Фрустрации имало и секогаш ќе има, многу ми е жал навистина што вака ширите негативности по форумов...

Мојот став го кажав и стојам цврсто на истиот, а сите вие коишто било што ве интересира било што за градинка Литл Ме ви стојам на раполагање, и да уште еднаш ќе кажам навистина сум презадоволна од се таму!!! Нема да згрешите!

17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.090
    Допаѓања:
    40.458
    Малку пресгресивно настапуваш како твоја да е градинката. Секој има право на свое мислење и секој има различни очекувања. Намали малку си извичниците во дискусија.

На AniSk, Mnik, Филотеа и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.846
    Допаѓања:
    12.569
    Повеќе од очигледен е обидот за реклама погоре :D

На KuklickaSk, Mnik, Филотеа и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Janicka2020

Janicka2020 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    40
    Градинката не е моја, детето ми оди таму, ама ми сметаат невистини. Јас сум секогаш праведна и не сакам пласирани невистини посебно кога се зборува за некоја личност што ја познавам во друго светло, а се зборува сосем спротивно со цел да се наштети!

20. Janicka2020

Janicka2020 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    40
    Да, ми плаќаат за реклама
    Бидејќи го запишав детето таму и си плаќам секој месец како и сите други.