Приватни градинки

Дискусија во 'Дете' започната од Lady*Bug, 14 јануари 2018.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.090
    Допаѓања:
    40.458
    Никој не ти брани ако ти си задоволна да го носиш твоето дете. Ама мора да разберете дека некој може има различно искуство и да го прифатите.

На kukla21, Mnik, LiquidLuna и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Janicka2020

Janicka2020 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    40
    Еве вака.. моето дете доцни со развојот, нема развиен говор. И кога сите градинки ќе го слушнеа ова од старт се откажуваа бидејќи се плашат од обврски за дополнителна работа на воспитниот кадар бидејќи е потешко да комуницираш со дете кое не зборува. Немаме дијагноза, не е агресивна, само говор изостанува, но не ја прифаќаа.
    Е сега само на таа Жане не е беше важно дали детето зборува или не, завзема став и ме охрабри, со став дека се ќе биде добро и дека ќе надокнадиме се и ќе прозбори. Работа и само работа и треба и беа зборовите, мајка не се откажуваме сите заедно! Детево ми тргна во градинка, од прв ден спиеше и се вклопи одлично. Тимот посебно се спремал за моето дете, како да постапат, како да и се приближат..
    Сите се заложија максимално и ме поддржуваа мене и моето семејсво кога најмногу ми требаше.
    Ден по ден моето дете се повеќе и повеќе напредува, работи се, разбира се, веќе почна и говор, ангажираа и дефектолог што работи со неа. Значи има огромен напредок.
    Лесно е да работиш со дете со нормален развој, ама не е лесно со дете кое заостанува!
    Морав да ви објаснам на сите зошто имам таков став, бидејќи во моите очи и срце го заслужуваат тоа!
    И да каде треба не само со две раце и со нозе ќе потпишам за нив, за тоа колку се професионални.
    Поздрав до сите

На PoisonGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.090
    Допаѓања:
    40.458
    Во ред и драго ми е што сте нашле соодветна средина и тим за работа со вашето дете. Само не си сфаќајте толку лично туѓи коментари кои нема да го намалат ефектот на тоа што вие и вашето дете го добиваат таму. Секој има право на сбое мислење.

На merry.blues и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  4. Janicka2020

Janicka2020 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    40
    Душо моја, ништо и никакво мислење не можат да влијае на мојот став.
    Впрочем пишав за сите да знаат, не сакам извртувања и невистини, бидејќи верувајте после толку талкања човек на своја кожа кога ќе осети најмногу пече.
    Професионалноста тука најмногу се гледа, кога етешко да допреш до детето, да најдеш начин да те прифати, да се вклопи со децата, да почне комуникација.
    Да потенцирам од прв ден ги прифати.
    Она е сега најсреќна со песна оди во градинка, мене тоа ми е најбитно.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.843
    Допаѓања:
    12.563
    А пробавте прво во државна или само во приватните проба да го запишеш детето?
    Инаку, мило ми е за детето и за вас, само како што вика Ано не си ги сфаќајте лично другите коментари, секаде има и задоволни и незадоволни.

На Mnik, LiquidLuna, Mari-Li и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Janicka2020

Janicka2020 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    40
    Во државна имаше долга листа на чекање.

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Апла е :rofl:
    На форумов имам поминато секакви моменти, споделено убаво и лошо и имам многу пријателки, виртуелни од тука што ги обожавам. Затоа чилл грл, тоа е моето мислење, а Жане фала богу ниту сакам повеќе да ја знам. Ок сум вака:D И друго, каква е таа етикета дека моето искажување е лажење, а твоето вистина? Ова е лично искуство, без никаков бенефит. Штом му е убаво на твоето дете, терајте.

Последна измена: 6 октомври 2023
    На Mnik, LiquidLuna, Калатеа и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    7.633
    За малку и би поверувала дека секој ден се надвор. Цело лето три пати излегоа и тоа точно, за некој роденден.
    На кој начин те информираат за дневните активности?

Знам во Кулкидс имаа апликација преку која информираа и прикачуваа слики за секое дете посебно. Воедно можеше и да искомуницираш и директно со учителките.
    И секако на врата при земање си кажуваа.

9. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Профил со 5 мислења само за тоа колку е прекрасна Литл ме градинката(facepalm):smirk: У реду е ајде сите ќе го имаме сега тоа мислење, не убедивте скроз:D

На merry.blues, Mnik и joy1 им се допаѓа ова.
  10. Janicka2020

Janicka2020 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    40
    Тераме ич не не мисли! Поздрав

11. Janicka2020

Janicka2020 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    40
    Секојдневно те информираат мене пример на вибер за активностите во кои учествувала, што јадела, колку спиела.. итн, совети и задачи за дома, ако треба на наредниот ден. Секој ден е поткрепено со фотографии за тековниот ден.
    Ова исто и на врата ви го кажуваат.
    Мило ми е доколку ви помогнав ❤️

12. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.783
    Допаѓања:
    18.530
    Уште една во низата која брани приватни установи.
    Никогаш нема да ми се разјасни тој феномен.
    Исто како во темата за породување во приватна болница. Ако кажеш дека и таму не е сјајни, одма на клада. Не е вистина дека и приватните грешат. Никако.

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.899
    Допаѓања:
    326.384
    Работата ке искочи…Жане ти ли си :D

На goldenjanuary, Kaja991, Mnik и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Се превртев од смеење :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На goldenjanuary, ivani30, Mnik и 2 други им се допаѓа ова.
  15. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.628
    Допаѓања:
    2.473
    Колку се цените сега во приватните градинки?

16. Janicka2020

Janicka2020 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    40
    Ве читам и не ми се верува, секоја чест за дрскоста и безобразлукот. Е да драги дами затоа не не бидува бидејќи злоба се сее на секој чекор, секој секому сака да наштети. Па зарем не знаете да се изрдувате на нечија радост? Или само завист и злоба ви врие во срцето? Јас сум поминала многу во животот. Во моите 42 години половина од него ми е исполнет со тага, го загубив синот на 12 год, мајка ми.. со керќата еве имавме проблеми, фала богу подобра е сега, (затоа и го напишав моето искуство, може ќе помогне на некоја мајка ако и затреба ама и тоа не ви чини), и знаете што сеуште сум позитивна и со позитивен став и позитивна желба гледам кон животот, се радувам на успесите на другите, сакам да комуницирам, да помогнам каде можам, сите деца да се здрави и среќни!
    Слезете на земја и скролнете назад по страниве, видете какви зајадливи коментари пишувате, зарем имате толкава злоба??? Не знаеш утре што ти носи животот, имај доблест и биди човек и не сеј злоба и не се сити на маките на другиот!

На merry.blues му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.783
    Допаѓања:
    18.530
    На сите нам ни е жал што си имала загуба. Никој никому не посакува да изгуби дете.
    Твојот влез во тема да пофалиш една приватна градинка, и една конкретна личност од која има повеќе незадоволни е неповрзано со твојата загуба.
    Не е фер да напаѓаш жени кои кажале дека не се задоволни од дотична личност која во државна градинка била сосема непрофесионална.

На merry.blues, Mnik, LiquidLuna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Е така де, и членката ги нападна Колорес вакви се или онакви па никој не ја фати за гуша. Моето мислење за дотичната сопственичка на приватна градинка не ме прави лоша, злобна, фрустрирана и што ли таму друго имаше.
    ај доста време и посветивме на Жане:D добра ноќ

На Mnik, TarantulaA и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  19. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.783
    Допаѓања:
    18.530
    Ти си имала лошо искуство. Крај. Немаш причина да лажеш.
    Од 100 искуства, едно да е лошо, се брои. Приватни се и не смеат да дозволат таков кадар.

На Mnik и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.656
    Ти имаш искуство со Жане од приватна градинка и си презадоволна ок
    Јас имам искуство со Жанче од државна градинка.
    И моето дете доцнеше со говорот ама Жане не седна со него 5 мин да поработи да му посвети внимание,цело време мани му наоѓаше.
    Јас заради нејзе детето го однесов на 3 дефектолошки проценки,детето здраво право она пак ми збореше глупости.
    Прелоша комуникација со родители,децата немаа никаква активност.
    Мајките славеа кога Жане ја напушти градинката.
    Добра ноќ:f:

На merry.blues, Mnik, TarantulaA и 2 други им се допаѓа ова.