Приватни градинки

Дискусија во 'Дете' започната од Lady*Bug, 14 јануари 2018.

1. Belinda Carlisle

Belinda Carlisle Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    Не не, апликацијата ни е поднесена пред 4 месеци, а треба да тргни во јануари некаде, сакав да знам што да очекувам, прв пат се соочуваме со градинка.

2. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    7.633
    Јави се таму и прашај чисто да си раат.
    Ама сигурно ќе ја примат

3. Heidi

Heidi Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    169
    Има ли некоја мајка со позитивно искуство за јасли во некоја градинка во реон Карпош?
    Пример, Пиколини, Малиот принц, Колорес, Ипс…

4. Krstanovska

Krstanovska Нов член

Се зачлени на:
    20 ноември 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Почитувани родители,

Неодамна забележавме голем проблем кај малата при носење во градинка. Адаптација, јадење и спиење немаше проблем, но почнува да плаче многу кога ја носам, а ништо не ни кажуваат во градинката... И сакаме да ја отпишеме и префрлиме.

Сакам да Ве прашам, какво искуство имате во Светот на Колорес во Карпош, се работи за 2год и 5 месечно детенце.

Благодарам однапред!

5. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Можеби има задоцнета реакција, зошто одма промени? Разговарајте со учителките и не и правете промени, децата повеќе реагираат на тоа.

6. Krstanovska

Krstanovska Нов член

Се зачлени на:
    20 ноември 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Благодарам, тоа што го кажувате го посочија, меѓутоа не ни` даваат одговор на прашања во однос на промената/ите во средината на која (најверојатно) реагира детето, и повеќе информации немаме... Бевме на разговор, истото ни го зборуваат, ништо повеќе од 3 реченици како е таа во градинка и што прави. Тие работи веќе ги знаеме.

Дали можеби да побараме одговири по писмен пат преку директорот? Дали можеби така ќе се ангажираат да пробаме да дознаеме што се случува?

Промени нагли секако дека нема да и направиме, само ме интересираше дали некој има (и какво) искуство со градинката Светот на Колорес во Карпош, слободно пишете, без детално размислување не би преземале никаква акција за промена.

7. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    немам искуство, само предлог да и дадете време, знаат децата за внимание да имаат разни реакции. Но сепак ти како мајка најубаво си ја познаваш па и интуицијата дека нешто се случува најверојатно ти е оправдана. Посакувам да донесете правилна одлука

На Krstanovska му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Marta43

Marta43 Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Jas da vi kazam za Little me posto gledam gore ste se skarale. Prvo i osnovno hranata vo gradinkata e UZAS mal zbor. Samo lazat nisto od toa sto kazuvaat decata ne primaat. Izmisluvaat deka jadele primer boranija so meso, a decata jadele samo supa. Nasabajle pojadok koga primaat koga ne primaat. Ovosje sto li bese toa, samo koga se slikaat im davaat. Haos neviden vnatre, od bebe do najgolemo se zaedno site na kup. Vraboteni nema kuburat edna cuva 30 deca, plati na vrabotenite sto li bese toa plata. Taka da tie sto komentirate vaka ili taka djabe vi se komentatite posto se katastrofa. Posebno vnimavajte jasli i deca koj se so nekakov problem i ne zboruvaat! Najgolema manipulacija

9. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    5.452
    За која литл ми збориш?

10. Marta43

Marta43 Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Mojot odese vo kisela voda litl mi, ama isto e i vo aerodrom. Drugarka mi bese tamu. I dvete gi otpisavme. Horor

11. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    5.452
    Како да не, исто било во аеродром :rofl:

12. Marta43

Marta43 Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Moze da se smeete do sabajle. Ama toa sto go vkusivme nie bese nevkusno. Najse sekoj so svoeto iskustvo

13. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    7.633
    Колкаво е твоето дете?
    Слики не ти праќаа?

На merry.blues му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Маки@@@

Маки@@@ Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Da ti kazam ti drzi muabetov, sum go slusnala od poveke majki, decata od golemite grupi se zalele na hranata. Sekako deka ne sakav da veruvam zosto se raboti za deca, ama na tolku muabeti sepak ima malku vistina, zatoa i se predomisliv da ja zapisam mojata. Ne moze tolku ne zadovolstva od site strani. A iskreno ako podkoza si go imas ona drzavnoto tesko deka ke napravis nesto podobro na privaten plan. A sekako site dvoime i odime vo privatna zaradi iks podobri pricini

15. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    304
    Допаѓања:
    399
    Здраво, препорака за приватна градинка што има и јасли? И како се движат цени вие што сте задоволни? Живееме во Центар

16. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    1.967
    Искуства со Пиколини? Дали има јасли, бебе е 11м?

17. BeautyGirl29

BeautyGirl29 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    34
    Ova definitivno od iskustvo mozam da go potvrdam. Si bese zapisan vo drzavna top gradinka ama razboluvanjeto me
    Natera da go otpisam za brzo. Ajde privatna demek pomalce deca, sekoj mesec bakterii faka. Uzas

18. BeautyGirl29

BeautyGirl29 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    34
    Zdravo, ako moze vase iskustvo od privatna gradinka Maliot Princ vo taftalidze ili nekoja druga privatna vo okolina na Karpos? I kako ste so razboluvanje, fakanje bakterii vo nose i slicno?

19. happy mommy

happy mommy Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    59
    Дали е ова вистина?
    Дали може да биде вистина?
    Зарем до толку би биле безкруполозни кога станува збор за деца особено бебиња во јасли?

20. happy mommy

happy mommy Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    59
    Има ли некој со позитивно искуство од Литл ме јасли?

Бев решена за таму, но коментариве ме предомислија и исплашија...