Приватни градинки

Дискусија во 'Дете' започната од Lady*Bug, 14 јануари 2018.

1. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.400
    Допаѓања:
    2.906
    Која цена е во Црвенката и дали може да е на пола време таму? За група од 2-3 прашувам.

2. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    6.693
    Малку покасно ти враќам, инаку имам искуство и со Колорес и со Црвенкапа во Аеродром. Моментално и двете деца ми одат во Црвенкапа, едното во јасли, другото во средна група и многу многу сум задоволна. За јасли и тетка Светле што ги чува, немам зборови, сите деца ја обожаваат. Исто и другите се многу фини. Малото едвај чека да влезе во градинка:)
    За Колорес морам да кажам дека воопшто не бев задовола. Првото дете почна таму од 11 месеци па се до скоро две години одеше. Најголем проблем беше тоа што персоналот цело време им се менуваше и детето не можеше да се навикне. Цело време имаше нови воспитувачки, а и од самиот однос таму не бев задоволна.

На emits и lady1987 им се допаѓа ова.
  3. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    4.377
    Се мислам помеѓу градинка или едукативен центар во Битола, за градинка сум за Мали Чекори или Мали Генијалци, одеше во друга од која сум задоволна но ми е далеку. Па ме интересира каква е програмата или која е подобра доколку има мајка да сподели искуство.

4. Mamy.

Mamy. Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    97
    Моите две деца одат во мали чекори од самото отварање на градинката, јас сум презадоволна, секој ден имаат различни активности, кога е времето во ред обавезно се во двор па и сега во снегот, не можам да кажам за другите градинки ни да споредам бидејќи само овде сме од сам почеток.

На Kaja991 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Azalea Bonsai

Azalea Bonsai Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    35
    На прв поглед се супер, ама се е за сликање за на инстаграм, мое мислење дека не се баш темелни и посветени како што се претставуваат.

6. TamaraR

TamaraR Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    149
    Почнав да го носам син ми и се е супер. Најубаво да не претпоставувате без да имате искуство.

7. Azalea Bonsai

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    35
    И моето одеше ама го отпишавме, те не оди повеќе. Лично искуство не вреди за парите.

8. TamaraR

TamaraR Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    149
    Ама не знаеш зашто го носам во приватна, секој со своја причина нели? До сега се е супер и задоволна сум од негователките и од се, син ми го земам насмеан и среќен, слики кога и да посакам. И мене не ми се даваат 300 евра верувај, ама кога ќе се изгориш еднаш друго е.. пак ќе речам секој со свое искуство

9. Azalea Bonsai

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    35
    Се сложувам, ние исто имавме обид од мало да го дадеме за да одвојувањето помине полесно. Но за жал нас ни беше разочарување. Како и да е, среќно.

10. TamaraR

TamaraR Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    149
    Кај мене не е за полесно да помине, јас морам да се вратам на работа со оглед на тоа што сум самохран родител и нема кој да го чува. Во државна нити нема место нити се замараат со 8 месечно бебе. Буквално го ставаат у креветче само да заспие да плаче да рика. За јадење да не праам муабет. Разочарана сум тотално од се што е државно

На marrisa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Azalea Bonsai

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    35
    Секој родител го сака најдоброто за своето дете. И ние бевме испаничени од разделбата без помош од баби и се одлучивме на 9 месеци да почне во Амичи. Она што не ни се допадна во старт ама дадовме шанса беше не потпишување на никаков договор, сепак нели дете им оставаш, треба да има правна процедура пред отпочнување на соработката. Ама ајде рековме нели се супер ајде ќе им текне ќе не викнат и сл. А да не зборам за согласност за сликање тоа па не се ни спомнува. Второ, немање континуирана комуникација те. апдејт од нивна страна што прави бебе. На мое инсистирање ќе ми пратеа по некоја слика. А во другите градинки си имаат група родителите на вибер и сл и на едно место се праќаат сликите.
    И трето, не се користеше наша козметика која им беше дадена, нити измиени шишенцата. Сепак да нагласам многу малце бебиња имаа нели 4-5 се и на крајот на денот плаќаме 300 еур и ова што го барав не е луксуз туку согласно закон за првото а за другите две работи мора да се овозможи таков третман.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TamaraR

TamaraR Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    149
    Незнам зошто така.. до сега кога и да побарам имам апдејт дали спиело јадело и слично.. и тоа што сум ставила козметика, гледам дека го користат, шишенцето исто беше измиено. Исто имаат апликација на која родителите можат да видат што правело детето во текот на денот.
    Со оглед на тоа што имам роднини што работат во државна градинка. 25 -30 деца со две негователки, каде попрво, не се замараат со ништо, онака тоа што се мора, никаква активност,"морало се да јаде" на 8 месеци ако не да му дадам ребро со коска да јаде, нема смисла...за спиење у креветче само ќе пишти ќе вришти дур не се измори па да заспие, а госпоѓите надвор цигара ќе пушат и кафе ќе кулираат.
    Моето уште пие адаптирано не сум му дала кравјо, ми викаат ааа па мора кравјо, не дозволуваат ни да си донесам мое, јас не барав они да ми купуваат адаптирано. Друго, барам контакт за да прашам како е што прави, неможело контакт пошто сме досаѓале, епа со 25 деца богами и во право се. Од многу работи сум изреволтирана што незнам што е најпаметно, јас би го носела у приватна барем дур прооди, прозбори па после у државна. Барем да ми каже ако има некој проблем и нема да е беспомошно како сега. Значи од блиски луѓе што работат у државни знам какво е однесување со бебе од 8 месеци.

На TammiB5 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Azalea Bonsai

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    35
    Мило ми е стварно ако се подобриле, ние бевме се на се 4 дена но доволно ни беше да пресечеме. Не се ни понудија да прашаат пари да вратат да се потрудат да го "испеглаат" односот. Ама тоа е секој со своето искуство.

14. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    788
    Јас го запишав моево, ќе почне за два месеца. Ми дадоа документ каде треба да одберам дали се согласувам да го сликаат или не.
    Причина зошто го запишав е дека одиме на физикална и е исклучително напоменато од физиотерапевтот дека бебето мора е да е на под. Исто сме на хипоалергено млеко кое ми рекоа дека не е проблем да го однесам и да му даваат од тоа.
    Јас планирав во државна да го пратам дека ми е премногу блиску и за другарчиња да си најде од населба. Сепак не можам поради овие работи.

Другарка моја го носи рече следела преку апликација се за детето.

15. TamaraR

TamaraR Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    149
    Исто... до сега све е коректно немам замерки, и негователките се супер

16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.081
    Допаѓања:
    40.442
    На другарка малиот со неброени алергии успешно одеше во државна градинка каде и специјална храна примаа за него и внимаваа што му даваат. Ене го во школо толкав дечко. Не ги правете државните кланици.

На Antebellum, Mumoftwo30, Tea SK и 3 други им се допаѓа ова.
  17. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    788
    Не сметам дека се кланица, напротив штом завршиме со физикална и прооди планирам да го префрлам во државна. До тогаш се надевам ќе го надмине и рефлуксот, а и недокажаната алергија на кравји протеин.
    Моменталните услови во јасли за моето дете на кое му треба друго внимание се тие во државните.

18. TamaraR

TamaraR Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    149
    Исто и јас... реално незнам зашто таков впечаток добила кога не е така. Во државниве како што реков 8 месечно бебе не го фермаат а и со 30 деца 2 негователки може да замислиш што е, за разлика што тука во приватна се 5 деца со 2 негователки и му посветуваат внимание. Секој со свое мислење

19. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    2.744
    Zdravo
    Dali znae nekoj green house koja cena e?

20. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    307
    Има ли некој информација за цена и искуство со јасли во ИПС во Карпош? Веќе еднаш не вратија од државната до нив, па ако не најдеме место нигде за месец дена бар да соберам информации. Читав ама се се постари мислења назад..