Извини за кого е подобро да се работи со договор на дело, без стаж, без осигурување? За тебе? Не знам до кога со вакви размислувања.
Па и наставничките имаат деца, и душа, и потреба од здравствена и социјална заштита за себе и своите деца. Ако не ти одговараат условите, седи дома и чувај си ги децата.
Ај те молам објасни се ? Не те сфаќам навистина. Ниту сум рекла дека не ми одговараат условите нити кои има деца и душа и слично Нешто се пронајде па исфрустрира или? Да ти дообјаснам: Со две наставнички сакале нејќеле толку можат Е сега ангажирале плус со договор на дело за 4 саати и самите наставнички рекоа дека им е полесно вака со помош . Па така констатирав дека ако им следува три наставнички наместо две во секоја група ќе биде идеално . И дека еве владата може да размисли да промени нешто во тоа. Од каква во каква крајност отиде , те молам препрочитај се а пак не ми ставај ни зборови во уста.
Еве ќе се објаснам, многу си наивна и ништо не ти е јасно. Тој што работи, треба да добие регуларен договор за вработување, да има стаж, социјално и здравствено осигурување. Како што бараш услови за твоите деца, така и јас барам услови за вработените во образовниот систем. Не се исфрустрирав воопшто, само се зачудив колку егоисти има на светов.
Тоа воопшто не е тема, незнам како си измисли нешто такво . Нека си мислат тие што така прифатиле да работат јас нема да им мислам. Нити знам , нити ме интересира ни плата ни ни стаж ни здравствено ок. Ако не ти е јасно , гледам не ти е, прочитај уште еднаш за што е е дискусијата . Не ми се објаснувај за нешто што не сум го начнала како тема туку ти при кој памет измисли приказна па уште ми паметуваш . Немој ти наивна на мене , ниту егоиста.. Како си измислувате , најдете нешто да се занимавате.
Ако сметаш дека не е коментар соодветен на темата, еве ако не ти одговараат условите во градинка, седи си дома непријавена и чувај си децата. За сѐ има решение, само треба да се сака.
Јас имам преубаво искуство со Црвенкапа во Аеродром.и двете деца ми се таму. Едното од 9 месеци, а другото од 3 години.Слободно можеш да ми пишеш се што те интерисира.
Се во суперлатив за градинката. Презадоволна од персонал, грижа, услуга. Бебе среќно оди, среќно го земам. Нешто плус ако те интересира пиши ми лп.
Pa ima sto bas sakaat da rabotat taka zasto gi primila partija i podobro kje rabotat drzavno, pa makar i neprijaven.