Форумџика на годината

Приватни градинки

Дискусија во 'Дете' започната од Lady*Bug, 14 јануари 2018.

1. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    181
    Дали некој има искуство со симба плејхаус во Охрид? Или можеби да препорача друга приватна установа во Охрид

2. IviIvana9

IviIvana9 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2023
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    107
    Здраво,

Ми треба препорака за приватна градинка. Милион информации слушнав на различни страни, и никако не знам која е точна. Ќеркичката има 15 месеци, и се чува со баба, и со мене. Планиравме до 3 години да седи дома, ама не е изводливо, бидејќи јас не постигнувам со работа.

Навидум бевме решени за Колорес, ама слушнав доста негативни коментари, посебно за таа во Аеродром, дека сите активности биле само за слика.
    Дали има некој што оди во Колорес (Партизанска или Педагошка, која е подобра), или евентуално да ми препорачате друга градинка реон Центар/Капиштец/? За GreenHouse исто слушнав дека е добра, ама некоја членка имаше споделено лошо искуство, па не знам веќе што е точно.
    Исто, ако некој знае, која е цената за Јасли во Колорес и Green House?

Кога веќе се распишував, опција ни е исто и државна градинка, Кочо Рацин (Бели Мугри) или Панорама на Водно. Слушнав дека 15 дечиња одат таму, така што не е многу

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.201
    Допаѓања:
    5.156
    Пиши и во другата тема за градинки мислам дека има членки кои ги носат децата во овие државни градинки и мислам дека се ок.

Лично јас бев преплашена од моментот државна градинка, мислев дека ќе ја пуштам на милост и немилост таму. Меѓутоа скоро сите деца од маало што и се генерација, па и поголемите се во државната градинка што ни е најблиску. Па во разговор со родителите се вразумив и ја пуштив во државната и не згрешив. Е сега неколку фактори што се за мене многу важни. Градинката ни е на 300 метри (приватната и да ми е по пат на работа сепак е релација плус, некогаш нема да одам право на работа, а во прашање се 3 години), скоро сите деца што и се генерација и со кои си игра и надвор и ќе продолжи школска година се во таа градинка, има околу 28 деца запишани но најчесто одат по 20 и помалку, задоволна сум од кадарот и стварно немам некоја замерка од државната градинка. Дека им викаат, дека ги караат сигурно, ама исто така имаат одлична програма, многу работи научи таму, отворени се за разговор, соработуваат со родителите, имаат отворени денови и тн. И нормално финансиите ги заштедуваш.
    Со 15 месеци мислам дека ќе биде во јасли, можда ако можете до септември да ја причувате па да тргне во прва мала, таму имаат побогата програма учат повеќе работи и сл. И секако сите деца се различни но очекувај каде и да е, јасли или градинка, приватна или државна, ако е болежливо дете ќе се разболува почесто и пак ќе мора да комбинирате и чување дома првата година дена.

На DaftyCrafty и Carolin. им се допаѓа ова.
  4. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    842
    Јас имав позитивно искуство со Green House, брзо се адаптираше и самиот се подаваше накај негователките за разлика од другата приватн градинка. Можеш да прочиташ една две страни наназад. Цената беше посоленка искрено меѓутоа менито беше супер и нивни памперс пелени користат. За жал го отпишавме и жена ми го чува поради многу хоспитализации и на плуќа почна да ми спушта. Ми рекоа од болница и матичен дека мораме да прекинеме градинка. Инаку бев многу позитвно и неочекувано скроз изненадена.

5. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.723
    Допаѓања:
    2.756

Pikolini
    Prezadovolna

На marrisa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    176
    Decata Nemaat naprotiv nemaat potreba za sociajalizacija se do 2.5/3 godini, Taka da ako imas opcija za zena I detenceto da moze da si ostane doma vo poznata okolina ke bide najdobro za nego

На Autumn Love и AlmaOculta им се допаѓа ова.
  7. IviIvana9

IviIvana9 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2023
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    107
    Која е цената за месец во Green House?

Знам дека немаат потреба, меѓутоа јас веќе нецела година балансирам со мојата работа. Малку ми е сулудо да барам жена за чување, а имам свекрва дома - ја чува во рамки на нејзини можности, не можам да барам повеќе. Мојата работа назадува на основ на пресоблекување, готвење и успивање дете. Затоа се решавам за градинка

8. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    842
    24 000 беше во декември.

9. maremarence

maremarence Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2024
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    75
    Moze li da mi kazete koj e uslovot za privatna a koj e uslovot za drzavna gradinka? Treba skoro da se porodam pa sakam da prasam kolku vreme se ceka, kako ide procedurata? i koja e cenata

10. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    176
    Jas koga upisyvav sekade imase mesto (zboram za privatnite vo opstina Karpos) cenata e okolu 20.000 sega, vakcini ne mi pobaral nikoj

На maremarence му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LadyInPainting

LadyInPainting Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2023
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    350
    За државна градинка услов е да бидат двајцата родители вработени и да има комплетен вакцинален картон до месеците во кои почнува да оди. Аплицираш во градинката, кажуваш од кога сакаш да почне со адаптација и ти се јавуваат од таму да те информираат дали е детето примено. Колку порано аплицираш тоа подобро. За државна биди спремна дека можно е и да требаат и врски но не мора да значи секогаш, зависи во која аплицираш и колку се пополнети капацитетите. Цената е 2000 ден месечно.

На maremarence му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Butterfly30

Butterfly30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2024
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    167
    Да не се сите деца исто , мојот иде од 8 месеци во градинка сега има 2 ипол да не го подречам вирус нема фатено . До сега прележа само корона но таа му ја пренесов јас .

13. Eger

Eger Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво, мене ми треба предлог за едукативен центар со локација во Општина Центар за неколку пати неделно по неколку часа ние сме 4 год. Големи. Фала.

14. 17.06.'15

17.06.'15 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    58
    Здраво, ми треба приватна градинка во реонот на маџари, ченто, инџиково, автокоманда или аеродром но блиску хотелот Hilton . Дали знаете дали има воопшто ? Доколку да , дали имате исуства со истите ?