Студирав економија, само два предмета никако да ги положам друго се ми е положено. Да не знае некој какви се процедурите и како се плаќа на европски да се префрлам?
Ако збориме за квалитетот на образованието тоа (сеуште) за некој процент е позастапено кај државните универзитети,што истото не значи дека е мерило за вработување. Повеќе се здобиваш со знаење на држ.меѓутоа имам пример кадешто мој близок заврши на ФИНКИ (солиден студент),а работното место го доби бивши студент на ФОН. Резиме : Во оваа држава не е битно колку знаеш,туку кого знаеш,за жал.
Не знам дали прашањето е за тука Има ли некој што студира на American college? Доколку има, нека ми пише лп, ме интересираат некои работи и повеќе информации ми требаат.
Те молам ако може да ми кажеш за Мит универзитетот сакам да се запишам на втор циклус студии дали знаеш колку е школарина од семестар и дали има обемен или мал материјал за учење Фала многу
Подобро не се ни запишувај, јас жалам што дадов толку пари за ништо Знае некој колку се плаќа за испишување од Мит?
Јас имав колешка шо паралелно два студираше и од прилика во исто време дипломира на двата о.О Са трет запиша плус магистерски на друг. Е са како, зошто ... Beats me. @GirlRose @Kimberly11
Не, ти ги зимаат и документите, сведителствата и остануваат таму најчесто додека не дипломираш. Кога запишуваш факултет, потпишуваш и изјава дека ( Х време) нема да ги подигаш документите.
Да. Само на едниот вонредно мислам, не може да си редовен на двата. И тек наредна година можеш да се упишеш нели, не може во иста (добро логично нема ни уписи сега хD). Кај сакаш да се упишеш, дај заедно да се упишеме. Може да си ги земеш документите кога сакаш ако ти требаат за лични потреби и слично...
Да, не ми текнуваше на колку време е изјавата. Мене не ми ги даваа до 4та година на ФЗФ. Ги варав за нешто кога бев 2ра или 3та, не ми дозволија.