Приватно здравствено осигурување

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од majavel1, 26 август 2021.

1. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Зависи од тоа каков пакет имаш и за која осигурителна компанија станува збор.
    Доколку е на пример гинеколошки преглед мора да си платиш сам, потоа со фискалната и извештајот треба да ти рефундираат.
    Доколку е пораѓај или интервенција некоја тогаш плаќањето иде преку самата болница и осигурителната компанија.

2. nedelce

nedelce Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    40
    Тоа само пишува а колку покрива ни пола од тоа. Мене ми плаќаат од раб за новонастната болест призми кои ги платив 20300 по препорака на докторката и за место и се само 3000 ден пуштиле. Мое искуство катастрофа за др незнам...

На eliesaab и Tam4yy им се допаѓа ова.
  3. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Доби одговор на ова, и јас сакам да знам дали има осигурителна макар и поскапо што не врши тортура за ако те болеле крајници некогаш да не може пак да те здоболат.

4. derjus

derjus Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2018
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    470
    Сакав да ве прашам од триглав се осигуравме за децава ми пишува исклучок крајници? Што значи тоа дали ке покријат респираторни заболувања , вирус и слично не ми е јасно

5. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    1.584
    Утре ако одите за крајнјци тоа нема да ви влегува во исплата, ќе треба да барате извештај со друга дијагноза за ви вратат пари, да не биде напишано со крајнјци дијагнозата. Респираторни болести ама не со причина крајници.
    Претпоставувам дадовте историја на пацинет и имавте проблем пред тоа со крајнјци? На тој начин се заштитуваат дека веќе имате историја и не влегува тоа.

Сега го земав јас тоа осигурување, кај нас беше така.
    Прашај пак, ќе ти објаснат за секој случај.

На derjus му/ѝ се допаѓа ова.
  6. derjus

derjus Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2018
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    470
    Многу ми беше болен ко помал ама не од крајници грло никогаш све вирус или бактерии од градинка и баш ми падна чудно и за двајцата така ми пишале :)

7. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.094
    Дали некој има искуство со Еуролинк семејно здравствено осигурување?

8. LadyMMM

LadyMMM Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    Здраво, дали има некој искуство со Халк осигурување, после колку време рефундираат средства?

Пратив маил, сеуште немам одговор. Ќе почекам уште некој ден па ќе се јавам.
    Фала однапред 8)

9. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.732
    Допаѓања:
    8.947
    15 работни дена е законски за рефундација. Зависи мене ми исплаќале и многу порано.

10. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    514
    Од која компанија сте задоволни? Сакам децата да ги осигурам зошто често ни се погаѓа да се разболат за викенд или празник па ги носам на дежурен во Систина. Читам доста наоѓаат гачки за да не рефундираат и слично. Па не сакам да бидам во таква ситуација.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    2.783
    Во Уника. До сега сум презадоволна ни рефундирале се. Во систина прво плаќаме ние па за 15 дена најкасно рефундираат. Во останатите болници се најавувам ден претходно кај брокерот и не плаќаме ништо

На Снегулк@23 и rikimiki им се допаѓа ова.
  12. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.378
    Допаѓања:
    2.650
    Од кое приватно здравствено сте задоволни?
    Најмногу ме интересира во однос на пораѓај и сите прегледи што спаѓаат за бременост.
    Колку време треба да помине да останам бремена за да ми покрие осигурањето и сл?

13. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    2.783
    Јас го имам на Уника. Ми покри за пораѓај 98 илјади. Односно пораѓајот.
    За сите прегледи си одев кај матичната. Имаш опција да ти ги покријат и прегледите ако ги правиш приватно ама ќе биде помала сумата за пораѓај.
    Кај нас потребни беа да сме пријавени за приватно здравствено 10 месеци пред да забремениш

На ana-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  14. xo.xo.gossip.girl

xo.xo.gossip.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Имам приватно осигурување од работа во износ од околу 1000 евра што важи до мај 2025 год. Дали доколку го користам сега за трошоци во текот на бременоста, од јуни ќе имам нови 1000 евра кога пак ќе склучат нов договор?

15. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.310
    Допаѓања:
    3.231
    Тоа треба да провериш со осигурителната компанија. Во принцип да, со нова полиса, нови 1000е треба да добиеш

16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.820
    Допаѓања:
    21.515
    Да. Другарка вака користеше. До нова година и беше старото и си користеше за прегледи, после нг ново и за пораѓај го искористи.

На kelly.r и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  17. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.104
    Допаѓања:
    4.396
    Уника

18. xo.xo.gossip.girl

xo.xo.gossip.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Се јавив и ми викаат дека за една бременост само 1000 евра можеш да искористиш без разлика што договорот завршува во мај. Некако ми нема логика, штом е нов договор треба пак нови 1000 евра да имам. Освен намерно ако ми го кажале тоа за да не трошам повеќе.

19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    20.073
    @xo.xo.gossip.girl, доколку се сомневаш, побарај број за контакт од застапникот преку кого е склучена полисата, за и тој/таа да ти потврдат.

Меѓутоа имај во предвид некои осигурителни компании покритието за породување и здравствена заштита на трудница (доколку ја има во полисата) го гледаат како настан кој се врзува со бременост, не со полиса.

Односно, износот е тој и е во важност за време на целата бременост и автоматски не се обновува во наредната полиса, иако самата полиса е обновена.

20. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    1.584
    Некој искуство со Триглав Осигурување да лежел со дете во болница? Како му покриле? Колку?