Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Приватно здравствено осигурување

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од majavel1, 26 август 2021.

1. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    10.390
    Зависи од тоа каков пакет имаш и за која осигурителна компанија станува збор.
    Доколку е на пример гинеколошки преглед мора да си платиш сам, потоа со фискалната и извештајот треба да ти рефундираат.
    Доколку е пораѓај или интервенција некоја тогаш плаќањето иде преку самата болница и осигурителната компанија.

2. nedelce

nedelce Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    40
    Тоа само пишува а колку покрива ни пола од тоа. Мене ми плаќаат од раб за новонастната болест призми кои ги платив 20300 по препорака на докторката и за место и се само 3000 ден пуштиле. Мое искуство катастрофа за др незнам...

На eliesaab и Tam4yy им се допаѓа ова.
  3. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Доби одговор на ова, и јас сакам да знам дали има осигурителна макар и поскапо што не врши тортура за ако те болеле крајници некогаш да не може пак да те здоболат.

4. derjus

derjus Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2018
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    469
    Сакав да ве прашам од триглав се осигуравме за децава ми пишува исклучок крајници? Што значи тоа дали ке покријат респираторни заболувања , вирус и слично не ми е јасно

5. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    1.543
    Утре ако одите за крајнјци тоа нема да ви влегува во исплата, ќе треба да барате извештај со друга дијагноза за ви вратат пари, да не биде напишано со крајнјци дијагнозата. Респираторни болести ама не со причина крајници.
    Претпоставувам дадовте историја на пацинет и имавте проблем пред тоа со крајнјци? На тој начин се заштитуваат дека веќе имате историја и не влегува тоа.

Сега го земав јас тоа осигурување, кај нас беше така.
    Прашај пак, ќе ти објаснат за секој случај.

На derjus му/ѝ се допаѓа ова.
  6. derjus

derjus Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2018
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    469
    Многу ми беше болен ко помал ама не од крајници грло никогаш све вирус или бактерии од градинка и баш ми падна чудно и за двајцата така ми пишале :)