Зависи од тоа каков пакет имаш и за која осигурителна компанија станува збор. Доколку е на пример гинеколошки преглед мора да си платиш сам, потоа со фискалната и извештајот треба да ти рефундираат. Доколку е пораѓај или интервенција некоја тогаш плаќањето иде преку самата болница и осигурителната компанија.
Тоа само пишува а колку покрива ни пола од тоа. Мене ми плаќаат од раб за новонастната болест призми кои ги платив 20300 по препорака на докторката и за место и се само 3000 ден пуштиле. Мое искуство катастрофа за др незнам...
Доби одговор на ова, и јас сакам да знам дали има осигурителна макар и поскапо што не врши тортура за ако те болеле крајници некогаш да не може пак да те здоболат.
Сакав да ве прашам од триглав се осигуравме за децава ми пишува исклучок крајници? Што значи тоа дали ке покријат респираторни заболувања , вирус и слично не ми е јасно
Утре ако одите за крајнјци тоа нема да ви влегува во исплата, ќе треба да барате извештај со друга дијагноза за ви вратат пари, да не биде напишано со крајнјци дијагнозата. Респираторни болести ама не со причина крајници. Претпоставувам дадовте историја на пацинет и имавте проблем пред тоа со крајнјци? На тој начин се заштитуваат дека веќе имате историја и не влегува тоа. Сега го земав јас тоа осигурување, кај нас беше така. Прашај пак, ќе ти објаснат за секој случај.
Многу ми беше болен ко помал ама не од крајници грло никогаш све вирус или бактерии од градинка и баш ми падна чудно и за двајцата така ми пишале