Јас од каде што имав полиса, брокерското друштво се затвори (СН) па се префрлив на Кроација (пакет Crocare+). Ги мислев Триглав, ама многу лоши коментари на твитер прочитав па се премислив. Плус со Кроација немав каренца бидејќи и претходно сум имала полиса (иако не беше од кај нив). Знам дека многу фирми ги користат за да ги осигураат вработените, па ме интересира нечие лично искуство со Кроација, било позитивно или негативно, дали враќаат или знаат да направат проблеми од типот "тоа не го покриваме" и слично?
Ја прочитав, вклучува превентивни специјалистички прегледи. Е сега, еве хипотетичка ситуација, пример ме боли позади половина и мислам дека се бубрези и одам на интернист/нефролог да ме прегледа, ама испадне не се бубрезите, туку нешто друго ме боли (мислам скраја било, хипотетичка ситуација). Дали ако во извештајот немам дијагноза туку чист е наодот, би ме одбиле во таков случај (патем интернист како таков никаде не е спомнат во полисата, ама дека специјалист, нели се подразбира дека спаѓа под тоа што го покриваат)?
Да ве прашам вие шо имате со триглав за колку дена вракаат одговор или средства? Веќе 12 дена немам никаков одговор во статус пишува во решавање.
Само негативно ми враќаат катастрофа се , дп година дефинитивни ќе ги сменам па зашто им плаќаме нив за да ни вратат.