Јас од каде што имав полиса, брокерското друштво се затвори (СН) па се префрлив на Кроација (пакет Crocare+). Ги мислев Триглав, ама многу лоши коментари на твитер прочитав па се премислив. Плус со Кроација немав каренца бидејќи и претходно сум имала полиса (иако не беше од кај нив). Знам дека многу фирми ги користат за да ги осигураат вработените, па ме интересира нечие лично искуство со Кроација, било позитивно или негативно, дали враќаат или знаат да направат проблеми од типот "тоа не го покриваме" и слично?
Ја прочитав, вклучува превентивни специјалистички прегледи. Е сега, еве хипотетичка ситуација, пример ме боли позади половина и мислам дека се бубрези и одам на интернист/нефролог да ме прегледа, ама испадне не се бубрезите, туку нешто друго ме боли (мислам скраја било, хипотетичка ситуација). Дали ако во извештајот немам дијагноза туку чист е наодот, би ме одбиле во таков случај (патем интернист како таков никаде не е спомнат во полисата, ама дека специјалист, нели се подразбира дека спаѓа под тоа што го покриваат)?
Да ве прашам вие шо имате со триглав за колку дена вракаат одговор или средства? Веќе 12 дена немам никаков одговор во статус пишува во решавање.
Само негативно ми враќаат катастрофа се , дп година дефинитивни ќе ги сменам па зашто им плаќаме нив за да ни вратат.
Јас до каде што се обратив никаде не помагаат за трудници.... И ништо ме покриваат и бегаат од муабет кога ќе слушнат бремена... Катастрофа држава од преваранти чесните трпат... Ради превари укинале секаква помош ради што правеле малверзации.. Резил од народ сме
Јас лично имав од Уника каде ја водев цела бременост и се ми беше покриено. Нормално дека ниедна осигурителна компанија нема да се согласи да ти покрие приватно пораѓај ако си веќе трудна не се исплати едноставно. Подобро земи кредит и рати плаќај исто е. сегде има каренца од 10 месеци.
Не барам пораѓај во никој случај... И не барам стриктно осигурување дека бремена. И тоа бебе кога ќе е роди бара нега секако иди мора на приватно дс се однеси некогаш ( не дај боже поголем проблем), не ми треба Каренца од 10месеци (извинете ама не сме животни кои имаат Каренца доколку имаат маститис па млекото не треба да де конзумира додека трае терапијата) не ми треба на две три години ми треба на 10 и нагоре мене ми е битно после се што поминав да направам тестови што неможам да ги платам во кеш веднаш за да бидам смирена и да не се плашам дали е се во ред..... И не ја гледам причината да правиш осигурување само за да се испуфкаш во приватна болница дека се породи ... Секој со маката и проблемот но и Државно е за пораѓај а не кога ќе згусти на приватно кога ќе видат проблем оди на државно (лично од примери знам) ... Така не ми е да користам пораѓање мене ми е битно се да биде во најдобар ред и детето да ми биде ОК. И да ќе си плаќам Господе не барам Гратис од никој ништо
Не сакам да ме сфатиш погрешно, не те напаѓам само споделувам тоа што го знам. Инаку како препорака обрати се до Уника можеби ќе најдете некое решение. Мене до сега сум немала никаков проблем со нив, а и детето ми е осигурано сега преку нив.
За животно осигурување дали има некој искуство преку која компанија да земам сакам ама да биде поврзано со кредит
Здраво, имам 2 месечно бебе и сакам да го пријавам некаде приватно, некој со искуства и колкави се месечните рати? Јас сум осигурана преку Еуролинк од работа, но системот на рефундација не ми се допаѓа. Дали некаде покриваат дирекно?