Повеќето комшании што осигуруваат малолетни деца го прават тоа со услов да биде семејно осигурувањето, не индивидуално само за детето. Јас и маж ми имавме преку Кроација уште пред 2 години, кога се роди ќерка ми само ја додадовме кон полисата. Ама и нашето е со рефундација. Инаку плаќаме 950 месечно за неа, 950 за мене, на маж ми бесплатно му е од работа.
Да на мејл имаш на нивната страна да симнеш листови што треба да ги пополниш и ги сликаш и ги праќаш на мејл
Ние сме на Уника сите - јас, маж ми и бебето. Имаат листа со места каде директно покриваат, знам дека сега се во преговори и со Систина.
Да, само однапред да се најавиш, ако направат и со Систина супер ќе биде Колку плаќате годишно, акп сакаш да споделиш
Колку доплаќате за бебето? И дали се покрива? Ние сме преку Триглав од работа ама не ми се допаѓа ни за мене, не па за бебето.
Околу 1200 евра за нас тројцата излезе годишно, комфорт 30000 еу пакетот ни е. Има комфорт 10000 еу и комфорт 50000 еу, ние средниот го имаме. Цената зависи од кој пакет ќе одберете. Мене заради ендометриозата ми е пакетот поскап за околу 50-60 еу од на маж ми (тој нема никакви проблеми здравствени). За бебето конкретно беше 370 еу. Инаку покрива се'. Има и околу 2000 ден за како рутински преглед годишен, без индикации.