A taka? A ostanuva istiot iznos ili posle edna godina se zgolwmuva premijata? Znavi prvata godina eventualno pregledo za bebeto, ortoped i sl ne vleguvaat
Дали приватното осигурување покрива преглед од матичен гинеколог за трудница прашував, на секоја недела имам контрола се по 600 денари ми наплаќа само фискална ми дава извештај не, дали да поднесам за рефундација?
Знам, предходната не ми наплаќаше, оваа и е замена на мојата.Не можам да најдам некоја што не наплаќа не знам дали може да ја пријавам и да сменам нешто.Многу се нервирам ем плаќаме здравствено секој месец придонеси ем ајде приватно здравствено и на крај за 5 мин преглед на ехо 600 денари, некогаш и по два пати неделно
А дали приватното осигурување би покрило пап? Сега е бесплатен на 3г, ама јас го правам 1 годишно заради раничка на грлото. Со таков извештај би ми покрило?
Не знам дали тоа би го воделе како претходна болест, мислам да ама претходни и хронични болести не покрива.
Мислам дека да. Јави се прашај си директно во осигурувањето ама би требало да покријат доколку те упати матичен специјалист да направиш дополнителни испитувања
Нашето здравствено е од работа и покрива и за претходно настанати состојби, само баш пап дали ќе признаат..пошо нели, следува као од државата
Зависи до која сума ти е осигурувањето. Ако е пример максимум 2000 евра тогаш сите прегледи, пренатален и породување се за таа сума, нешто ќе мораш да доплатиш. Јас имам до оваа сума ама ако решам да одам на прегледи преку нив, нема да остане за пораѓај, па така планирам да ги чувам, а пренатален и прегледи сама да плаќам.
Преку фирма, и тоа највисокиот пакет, преку Уника сме. Истата понуда ја добив од Еуролинк и Триглав сама кога барав, се покриваше за бременост ама ДО 1800 и 2000 евра.
Е толку се и на еуролинк, 1800 даваат за пораѓај, ако надминеш нели доплаќаш (а секако ќе надминеш) А ми се допаѓа што за лекови си има посебен фонд, ако земаш утрогестан, дабрпстон, клексани итн ти одбиваат од делот за лекови а не од тој за следење бременост. Во уника како е за овој дел?
А ако договорот ми завршува на крајот на Јули, и пак ако го обновам пак ќе имам нови 2.000 евра за трошење така? А терминот ми е Јануари
Здраво девојки. Веќе сум 4 месец бремена а ме интересира дали имате искуство со некоја осигурителна компанија која покрива породување до одредена сума без каренца ?