Искрено немам пробано со свежа, свежата повеќе ја практикувам за во супа на пример кога си готвам, јас со замрзната ги имам правено и јадено, мислам дека разликата е тоа што со замрзната кога ке се одмрзне е по мека и подобро се готвои во понатамошниот процес , мада не би требало да има некоја разлика.
Брокулата обично ја ставам во супа. Супата со брокула и моркови ми е превкусна. Е знам и дека не е добро да се јаде пржена храна, ама неможам да одолеам на похована брокула(исто и карфиол) .
Ставете ја во тавче, одозгора изрендајте кашкавал и на печење. Во последно време интересно ми е на секое јадење да ставам сусам одозгора, немам пробано на ова. Како и да е, пресупер е вака.
Moze sveža, ubava e so peperoni sos. Ili malku obarena na parea 2 min. izmesano si pavlaka, luk I sol. Mnjam moite kerki se "davat" vo ova jadenje [mod-kirilica:22ipzl9h][/mod-kirilica:22ipzl9h]
Не сум пробала свежа, но најчесто ја јадам во домашна супа заедно со целер, компир и други видови зеленчуци.
Ја јадам и свежа во салата, а многу често ја ставам и ситно сецкана во манџи, а за во домашна супа ми е задожителна
Брокулата најчесто ја јадам во супа. Со морков, фиде, кромид, брокула и зачин. Ја обожавам супава. Понекогаш ја јадам и само варена...иако поретко во последно време.
Јас прво ја обарвам со морков и карфиол, па после малце подпржена со путер и многу е вкусна за јадење.
jas ja jadam malku svarena. i nekogash vo supa. ima mnogu ubava supa stilton brokuli ili chedar cheese brokuli. omilena mi e.
Јас ја јадам во супи, или многу често ја печам во рерна, ама прво ги варам малце зеленчуците, брокули, морков, финокио , се што ќе најдам па после ги ставам на плех, матам 1 јајце со многу нарендан кашкавал и малце млеко , ги заливам и ги ставам во рерна. Од вкусно, повкусно
Обично ја јадам свежа во салата. Ќе ја исечкам на парчиња и ќе изрендам морков, цвекло, пашканат, дајкон, зелка, што има од зеленчук, така не се осеќа вкусот. Во супа многу поретко.
Макарони со брокула Потребно е: (за 4 лица) 500 гр макарони спирални 1 цвет брокула 300 гр печурка буковка 1 помал модар патлиџан 250 мл солена хопла сол, бибер, масло, лажица путер Макароните сварете ги во засолена вода со капка масло. Исцедете ги и оставете ги под ладна вода. Во сад за готвење на пареа, измиениот зеленчук исечкан на парчиња гответе го околу 20 минути да омекне, но и да испари течноста од него. Буковката очекувајте да пушти доста вода. Ставете малку масло и сол. Во тава загрејте лажица путер. Додајте го парениот зеленчук и пропржете кратко. Додајте бибер и хоплата. Смесата налејте ја во исцедените оладени макарони и промешајте. Се служи веднаш потоа, наросено со свеж магдонос.