1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Приказната на робинката (The Handmaid's Tale) [2017]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од DzingrlakaDzikica, 9 мај 2017.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.235
    Допаѓања:
    67.743
    Јас па без с ги барав. Фала ти :)
    Приказнава ме ежи, ми ги крева најкратките влакнеца, прави да осетам како утробава ми се корне.
    Страшно е колку лесно се изгледа да се направи. Страшно и одвратно.
    Само малку да се замижи...

На Versace Btch 24 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Versace Btch 24

Versace Btch 24 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    1.233
    Во Америка ја нарекуваат оваа серија како приказ на ерата на Трамп и неговата идеологија. Баш тоа што го кажа само малку да се замижи се може да се промени. Мене од овие зборови ми поминаа морници, коа им збореа во кампот
    Girls, I know this must feel very strange. But ordinary is just what you're used to, this might not seem ordinary to you right now. But, after a time, it will. This will become ordinary.
    Страшно е тоа што навистина може ова да стане новото утре и новото нормално.

На smooch, Someonespecial и RainBow им се допаѓа ова.
  3. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.235
    Допаѓања:
    67.743
    Моментално ја гледам 6тата епизода. Толку се заразив, само на серијава мислам и само барам момент да ја гледам.
    Добро бе мајку му, оваа амбасадоркава, жена, толку ли не гледа што се случува? Како може да помисли дека жена сака така да живее кога она самата е амбасадорка?
    Ликот на Командантот ме фасцинира. Како ја залажува, демек е добар, скрабл, пијалок, муабет, а он е злото. Не дека Офред се залажа, ама пак.
    И само што мислев дека серијава ги има најчудните секс сцени ете една асална.:lol:
    Едит, ааа доброоо, појасно ми е.
    Продолжувам понатаму. Утре таман нова епизода.

На Versace Btch 24 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.271
    Заш кај мене не отвара ништо од линкот :( Error Error...Не е фер :))

5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Две епизоди изгледав од сабајлево. :$ :clap: Некако и не ми се сопира тука:wasntme:*затоаинејќамсерииубестрагадаидат*
    Чукнат свет. Чекав на Пират беј демек да излезе. Немаше потреба де да чекам. Се наежив од приказнава. Ама, дистопијава за некого е реалност. Можеби најгрдиот момент од првата епизода ми беше кога Алфред (OfFred бе) се размава по оној што го осудија, за наводно силување на Handmaiden. Претпоставив дека ќе се размава, оти и изгледаше како сите бродови да и потонаа и сите жички да и се споија во ист момент. Вторава епизода пак, џизес:) Командиров ја повика за да играат скраб'л? За момент ќе си речеш, ете ти, копукот се осеќа осамено во чукнатиот свет на папети што сам си го создал... нема со кого да игра. Па песнана уште кога почна - Don't you forget about me:$ i'll be damned си реков. Не е можно чак толку да е тоа лесно... играше игра, дозна каде ќе оди во Вашингтон и оп, излегува пред капија и аш,ја нема другарка и' бунтовничка. Тину-нину-нину. Зона на самракот. Ќе се гледа и следната епизода. Актеркава ми е интересна. Обично-необична..интересна. Не ми текнува да некаде сум ја заприметила нешто посебно... пред прв пат да прочитав во Њујорк тајмс за серијава па ја гуглав...нај во оној, сега скоро што го гледавме во Феминското филмско фоаје - The One I love.
    :clap:(y)

Последна измена: 28 мај 2017
    На Someonespecial, Versace Btch 24, RainBow и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.235
    Допаѓања:
    67.743
    Јас ја изгледав. Морав, немаше друго.
    Последнава малку така, послаба од другите. Знаевме веќе дека е жив, знаевме дека ги фатија, па мислам немаше потреба од цела епизода пак за истото.
    А зошто он мислеше дека не преживеала? Па слушна дека ги собираат плодните жени, јас баш мислев дека би ја барал.

Серена Џој... Аххх жена такво нешто да направи, ужас, е тоа е џендер трејтор во права смисла на зборот. Одвратна. И она и Фред.
    Кога ќе објаснат што точно се случило со светот?

@zhap4e
    ем се и се собра, ем овој маж, па некако и дојде изгледа во моментот бесот од сите мажи да го истури врз него. Па и она силувана, тој прогласен за силувач. Колку животински беше некако моментот, бррр, баш беше језиво.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Versace Btch 24

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    1.233
    Мислам дека женава си пати од тоа дека немало деца што се раѓале и се тоа што изнакажа пошто кога беа во салата и ги пуштија децата се испорадува и заборави на се што и кажа Оффред.А командантот тотално го сменив мислењето за него и мислам дека има поголемо зло од него во таа куќа. Ајде продолжи и догледај ги сите епизоди па ќе коментираме вака спојлер некој да не ти пуштам. Биди спремна на шок за последната епизода. :D:D

Оф не знам зашто баш сега влегов да пробам ми работат мене. На кои страни линковите ги отвараш?

Сега приметив од кога ти вратив на тоа погоре дека си ги изгледала сите (facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Јас мислам дека не верувал дека е жива пошто и го знаел карактерот и не верувал дека ќе успее да им се потчини и затоа ќе ја убијат. За Серена ми се гади поише од фред најискрено, едно е машко на женско да праи ама бе жена на жена да ти пукне филмот. Не знам и јас чекам некоја епизода кај што ќе се вратат на тоа да видиме како почнале лудациве да владеат. Сега за сега имаше само таа епизодата нели она кога се пораѓаше и кога ја избркаа од работа, ама сакам почетоците да ги видам.

Последна измена од модератор: 31 мај 2017
  8. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.271
    Od Google Chrome gi otvaram linkovite pogore postirani

9. Versace Btch 24

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    1.233
    Од страна што се линковите ако не работат тие на estream i vidtodo probaj na thevideo.me. Мене тие на estream најдобри ми се не знам зашто тебе не ти отвара

На Leo-nora му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    Еве ја серијата овде ја има со превод
    https://www.gledalica.com/The-Handmaids-Tale-S01E01

јас ја почнав ама мислам дека нема да ја гледам понатаму..
    Не можам да поднесам сцени со силување, на крајот на првата епизода решив да не ја догледам

11. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.900
    Допаѓања:
    45.257
    Kaко симнуваш од Пиратот?Мене ми покажува ерор одамна.

12. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    https://thepiratebay.org

Можеби пребарувачот не ти дозволува. Јас пред една недела пробав преку мозила, не можев без да го сокријам vpn-от. Само преку google chrome.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Утре излегува 8 ма епизода? Цела недела ја мислам ^_^

14. Versace Btch 24

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    1.233
    Да утре е, поточно за 5 саати официјално, уште сабајле со утринско кафе ќе може да се гледа :D

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Оној, Ник не можам органски да го поднесам, а оваа се испозаљуби во него:envy:
    Амбасадорката феминистка :D и во реалноста има доста такви феминистки. Гракала за пред камера:D
    Не добро склопен ми се виде моментот со оној, помошникот на амбасадорката кој знаеше која е Оффред, мажот и'. Ама, ок..мило ми е што бар ги поврза. :)
    Оффред ми е доста чудна во глумењето на некои сцени, неприродно изгледа. :) Улогата на мајка и е неприродна во серијава. Претерано.:D силувањето.. јас во нити еден момент не го осетив од нејзе како нешто гнасно:) Повеќе емоција видов кога Командирон ја пипкаше по ногата и ја гледаше во очи..и беше во стил: да не ме види оваа па да ме испрати да ринам нуклеарен отпад во колониите:)
    Не е баш типичен приказ на жртва на силување, и тоа ми е баш интересното. Оти ,повеќе е ко некој кој се губи во мислите дур трае сето тоа. Си збори сама со себе. Си бара логичности, приметува глупости:) си прави приказни. Слично на сториите за невестите на Изис:) или оние кои биле држани предолго во подруми и силувани со години и години. :)
    Фин детаљ беше натписот во шкафот и тоа што и стана омилено место во куќата. Да видиме сега 8та што ќе покаже:)

На 1209 и Versace Btch 24 им се допаѓа ова.
  16. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.235
    Допаѓања:
    67.743
    Ме излажа распоредот на сајтот как што си пратам серии, во недела пишуваше.|( Џабе чекав.

За силувањето се сложувам, воопшто не се такви морничави сцени, напротив, досадни, спори, како на неа што и е.
    Ама тука мислам пали оној момент: But ordinary is just what you're used to, this might not seem ordinary to you right now. But, after a time, it will. This will become ordinary. Тренирани беа, знаат дека нема избор, едноставно силувањето е веќе прифатено како дел од заробеништвото, дури и како дел од секојдневието и е станато ordinary.

17. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Прашање до модераторите.

Гледам дека постот од претходната страница ми е едитиран. Зарем има потреба да ставаме во спојлери за веќе емитувани епизоди? Реално, безвезе ми е. Темата си е за слободна дискусија околу она што досега сме го виделе (без да откриваме дополнителни информации од книга).

Последна измена: 31 мај 2017
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Можеби од причина што, луѓето допрва ја откриваат/-ме серијава па, да не им го расипеме доживувањето. Затоа :)

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  19. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.235
    Допаѓања:
    67.743
    Па, нова серија е. Сега на пример јас сакав да ја почнам, ама и да прочитам како ви се свиѓа, а не да се спојлерисам уште непочната. На старата платформа стоеше горе во категоријата дека информации за содржината одат во спојлер. И тоа уште важи. :)

20. Versace Btch 24

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    1.233
    Најискрено се разочарав од епизодава некако ми беше како расфрлена и недоволно добро склопена. Едино нешто што ме израдува ептен беше Моира што ја имаше и конечно дознавме што и како се случило. И дефинитивно до крај на живот ќе ја памтам сцената коа Оффред во лифт го начека типот што и ја лижеше ампутираната рака на девојката. :puke::puke: