1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Приказната на робинката (The Handmaid's Tale) [2017]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од DzingrlakaDzikica, 9 мај 2017.

1. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288
    @Versace Btch 24 кај ја симна, ја нема на замунда уште.

2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Поразлична ми беше од претходните. И мене не ме фасцинира нешто нарочито. Ама, пак, имаше интересни работи. Смешно и чудно ми беше сето она со бричењето на нозете.. со шминката, фустанот, сандалите. И... очекував да видам некое место ала бордел. :) Како пустите да се откажат од тоа, како? :)
    Мило ми е што се најдоа со другарка и'. Кујзнае што ќе се случува со нив двете. (книгата ја имате ли?)
    Ник.. ох, Ник. Око едно :) А Веѓа... повеќе му одговара, уствари. :D Шала на страна. Осеќам дека истото ова што го прави со Оффред, го правел и со претходната Оффред. Осеќам и дека тоа што таа Оффред 1 се самоубила, можеби има повеќе врска со Ник. Повеќе е ради истово ова, топло-ладно што го прави и со Џун(Оффред). Пошто, во ваква состојба во каква се... суштествово им се појавува ко некаква светла точка. Дури и кога луѓе не се во таква позиција во каква се они - заробени, се осеќаат ко цел свет да им се руши (губат надеж за живот) кога некој кон кого имаат чувства им го прави тоа, не пак во оваа ситуација. Ама, ај..ќе видиме. И... повеќето од жените таму,во борделот, испаѓа се образовани - докторки, професорки, адвокатки... :) Чудесии. Тажното во целава оваа приказна е што.. сево е горе-долу реално во некои делови од светот. И, гледајќи го и западов па и нашава земја, каков потенцијал има во оние радикални групички (и леви и десни и какви сака нека се, слепи се секако) кога се обединуваат... колку само ги има, колку само забораваат на другите луѓе, дека се воопшто луѓе,дури и нивни пријатели. Си газат они. ц Ме ежи серијалов.

@mimiiiii , оти не ја гледаш онлајн? На оној истиот линк што е постиран на првата страна? Снимката е супер.

На x.Daisy.x, Someonespecial, mimiiiii и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Versace Btch 24

Versace Btch 24 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    1.233
    http://www.watchfree.to/tv-2a9e76-T...online-free-putlocker.html/season-1-episode-8
    На оваа страна ги гледам сите серии, скролај подоле на страната од десно ќе ти искочат 20 линкови, обично ги бирам на estream или vidtodo најмалку popups има и најквалитетна снимка :)

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Versace Btch 24

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    1.233
    Хаха нема откажување дури и главите да им отидат за тоа. Иначе за Ник сфатив дека не залажуваа и нас долго време дека е добар и сеа му ја открија лошата страна, истото и за Фред беше и за жена му. Како секоја епизода да им е за различен лик и ни ги откриваат и добрите и лошите страни. За претходната Оффред и јас мислам дека го правел истото пошто во ептен добар тајминг кога епизодата се одвиваше за него и неговото минато тогаш ја вметнаа и сцената кога ја наоѓаат обесена. Веројатно се чувствува крив бидејќи долго време седел со скрстени раце и гледал што и се случува на претходната Оффред и сега сака малце да се поправи со Оффред ама успат мислам дека и се заљуби. Инаку следната епизода се вика The Bridge, имам чувство дека некој ќе проба да избега :D:D

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Јас пак мислам дека Ник (окото/веѓата) :D бил во љубовна (Секс де) врска и со таа, првата Оффред и дека можеби на сличен начин ко со оваа Oффред - Џун, сакал да прекине. И дека можеби и затоа таа се обесила. Немала веќе излез, на кого да се потпре...кујзнае. Ќе видиме.
    Ајде да видиме што ќе биде со мостот. Еднаш неделно ли ќе има епизода?

На Versace Btch 24 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Versace Btch 24

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    1.233
    Ќе видиме, интересното е што немаш појма што ќе се случи следно, не држат ептен во неизвесност. Иначе да неделно е, следна епизода за 5 дена. Јас користам една апликација ја има и за телефон и за на компјутер. На Chrome ја имам инсталирано, оваа е страната https://www.tvtime.com/en Предобра е,ти дава кога ќе ја има секоја епизода, на телефон ти стига нотификација дека е искочена новата епизода и најдоброто е што некако се поврзани со странава watchfree и кога гледаш серии на странава директно ги маркира како watched на tvshow. :)

7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Tnx за апликацијата. Интересна е серијава, да. Немав претстава дека ќе е ваква.
    Баш гледав и некоја опера направиле по книгата :) Ептем е ин.:D И ние со неа:D

8. Versace Btch 24

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    1.233
    Јас се спремам деновиве да идам до American Corner да ја барам дали ја имаат книгата пошо на македонски не верувам дека ја има негде плус со нашиве преводи катастрофа е. Хаха in trend сме да. :D:D

9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Пиши ако ја најдеш :D:D

10. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Ако сакате да ја читате на македонски ја има од Бегемот за 300ден. :)

Ник колку и да се обидува да сокрие, се гледа од километар дека не му е сеедно. Мислам дека тој не е поврзан со самоубиството на претходната Оффред ама од тоа досега што видов мислам дека ќе се придружи на Mayday (сепак, гледа како сите главни околу него се хипокрити).

Јао Фред (facepalm) , толку одвратен карактер одамна немам сретнато во серија. Ми се чини ужива да ја става Џун во незгодни, страшни ситуации. Социопат!

Имам mixed feelings кога ќе ја видам Серена. :D

Последна измена: 1 јуни 2017
    На Someonespecial, Versace Btch 24 и zhap4e им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ми се појави по сабајлево група некоја за дискусија на серијава - на фб. И кликнав join, нормално :D и се појавува: Blessed be the fruit :rofl: и нели.. треба соодветно да одговориш на поздравов:rofl::rofl: Ко у секта да сум со серијава.:rofl:

Нешто друго што нон-стоп се појавуваше низ епизодиве и никако не го разбирав, во сексот каде жената стои од другата страна и мирно седи со раширени нозе, се гледаат во очи небаре имаат секс со мажот... глумењето после породувањето, робинката се пораѓа,оваа седи на столче и глуми предпородилни болки па во трансови паѓање па... и баш последнава епизода ете, муабетот во колата меѓу оној кој го вработи Ник и командиров - Фред... како морале да ги придобијат жените на нивна страна, дека без нив не би можеле да го создадат она што го создадоа. И ете, им направиле игри на женчињата и овие ко папети си играат и сето тоа им е.... ок. :| Да не збориме за газдарицава, Фредовица:| која била феминистка пред...

Последна измена: 2 јуни 2017
    На Someonespecial, Flower27, mimiiiii и 3 други им се допаѓа ова.
  12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.226
    Допаѓања:
    67.731
    Леле @zhap4e ќе го разбудев детево до мене кога те прочитав за веѓата.:rofl: Веѓата бе леле, ама не да му стои.:D пола фаца веѓи му е.^_^

И јас не мислам дека имал нешто со самоубиството на претходната
    Башка докажа дека не му е сеедно за Џун кога и кажа како се презива и од каде е. Покажа волја од негова страна. Можно е да се преобрати.

Ах бе луѓе, се што направија беше да ја искоренат блудноста, нели жениве ороспии, ама до мажите ќе е. Си наместиле и такво местенце да си имаат. Одвратно и гадно. Не можам wives да ги разберам, како на ова се нафатиле, која жена би одобрила, поттикнала и помогнала вакво нешто. Сериозно.

Интересно е како се навраќаат на почетоците и ја измислуваат целава работа. Еј, простачки е вака да се вика чинот, некое пофенси име треба, ајде Церемонијата супер звучи.
    Грозно.
    Инаку, солзи на очи ми дојдоа со Моира кога се видоа.
    Бегаа од центар за чистотнички, да се сретнат во бордел.

На JuLleE, Someonespecial, mimiiiii и 3 други им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Само јас му се нас'скав на Ник, изгледа.:doh: Почнувам неубаво дури да се осеќам:D Ама, болка ми остана, она што и се случуваше на Офглен, следното утро, откако Ник-ов и рече на Оффред да стои понастрана од неа.:( Можда е ок, или бар има во него потенцијал to snap out of it. Кујзнае. Ама,ете, јас му го памтам и го држам под Око, окото:D Убав си е инаку и со веѓана:rofl:

14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.226
    Допаѓања:
    67.731
    Што не си пишала веѓа како име на спојлерот:D Еве јас сега ќе го ставам:lol:
    Ама тоа беше со Офглен пред да почне да биде во љубав со Офред (Кај нас не треба нафред, туку фредица, по старински:D ) Сега знаеш како е, срце ова-она, се менува човек.:inlove:

На teressa и zhap4e им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    :rofl::rofl:Да, да. Љубовта ко омекнува човека:D
    Јас па, Фредоица ја нареков The wife:D Оффред..и понизок статус и од нашите Фредици има:D

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Серијава заслужува подлабока анализа. Книгата, всушност.

The use of the line by Aunt Lydia is also an example of the way Gilead – a theocracy – likes to identify itself with the Kingdom of God, which Milton is writing about.

19 ‘“Blessed be the fruit”’ – The Handmaid’s ritual greeting derives from Luke 1:42, but is probably more familiar as a phrase from the ‘Hail Mary’: Hail Mary, full of grace, the Lord is with thee; Blessed art thou among women, and blessed is the fruit of the thy womb, Jesus…

19 ‘May the Lord open’ – Based on a number of typical priestly blessings that begin: May the Lord bless… The Gilead regime is not interested in the Handmaids being blessed, however: it merely prays that their wombs be ‘opened’.

А јас тука за веѓата ќе пишувам. Срам да ми е.:rofl: Плитко едно жабиште:D:D:D:D

http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/handmaids-tale-jezebels-scene-explained-1008306

Последна измена: 4 јуни 2017
    На Someonespecial и Versace Btch 24 им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ју-ху-ху! :clap: Леле епизодава :clap:
    I love that bitch, Моира :inlove::clap: Крајот, еј! типично:D за Мојра!
    А, само што почнав да се с'клетосувам за пакетот,. Што бидна, го заборавија ли :envy: И ....:clap:
    Џенин, душа. :) Толку ми е жал и толку не ми е, истовремено (што се самоуби).
    Не ми се верува која суровост,безчувствителност од таа жената на Ворен. Ни куче не би и' дала да чува. Баш да видам некаква казна за неа и тоа нејзиното маже,ко што спомна Серена.
    Серена почнувам да ја засакувам:) жал ми е дури за неа. Се' повеќе и повеќе.
    За веѓата... во право сте биле. :)
    Чекам да видам Командирот, каков се гнасотилук ќе излезе од него.:)
    We all know what happened to.... Man don't change.
    Многу ми се допаѓа како е снимена серијава. Ги обожавам моментите кога почнува музиката,како успорува движењето и се фокусира на ликот.. преубаво сработено. Ми ги растргнаа емоциите.
    Теткана Лидија би ја задавила. :envy:

На Someonespecial, 1209, Versace Btch 24 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Лично, една од подобрите епизоди според мене.

Сцената со Џанин ме скрши. Јесте дека беше забегана, живееше во свој свет бидејќи очигледно не можеше да се справи со реалноста. Не знам кој ќе можеше да ја издржи нејзината ситуација. Баш ми беше мило кога му се сврте на оној нејзиниот командер.. И мислам дека тетка Лида има soft spot за неа.

Инаку ме интересира што се случува со вдовиците во тоа општество. Нели не можат да поседуваат земјиште? Што прават и каде одат тие жени?
    Друго, ме интересира од каде Алма знаеше дека Фредоица била во борделот? Веѓа, is it you? Зарем игра двојна улога The Eye/Mayday?

Писнав на глас кога Џун го доби пакетчето од месарот! Што ли ќе најде внатре... ^_^

На teressa, Someonespecial, 1209 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
  20. Versace Btch 24

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    1.233
    Јас неколку дена бев на пауза од форумот ама сега да искоментирам малце за последната епизод. Сега сфатив зашто се викаше епизодата The Bridge. Ептен ми беше жал за Џанин скроз ја скршија и не можеше веќе кутрата. Церемонијата со предавањето на бебето ме згрози, и нели нормално жената мора да се и поклони на робинката мажот никако. :@:@ Се израдував што Моира пак ја имаше епизодава и што и го прати пакетчето на Оффред бар ќе има некоја акција или обид за да ги избркаат лудациве. Do not let them grind you down, you fight. - најјака реченица до сега од Оффред (y)(y)

На Someonespecial, 1209 и zhap4e им се допаѓа ова.