Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Принудно чување дете на другарка

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Annora, 12 ноември 2019.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.983
    Допаѓања:
    179.897
    Недечар не оди по гости кај деца8)

На Feminka192 и mariz им се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Пa не јa пoкaнилo дететo, мaјкaтa јa викнaлa нa кaфе.

На Harper, smooch, slobodka и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.071
    Допаѓања:
    21.730
    Има, ако ќути и не кажува што и пречи.
    Како и за се останато, нека не е дете.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.251
    Допаѓања:
    125.726
    Оди кога е поканет/а.

5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.983
    Допаѓања:
    179.897
    Креативен ум ќе најде изговор, нема да глуми жртва и да праи драма;)

На Цвет88, Yowannty, An-na и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    11.636
    Браво за тебе што си способна на сето тоа, но пак ќе кажам, воопшто не е во ред да мислиш дека другарката секогаш кога ќе ти треба мора да биде способна за помош.
    Си знаела во што се впушташ, а она само зошто нема дете е значи и е супер животот и должна да помага?

И да, децата зависат од тебе, тие се поголема обврска и треба да посветуваш многу повеќе внимание но тоа не оди баш пропорционално со умората.
    Всушност нема потреба од споредби кој е поизморен и на кого му е потешко бидејќи е сосема различно, битно е само да се разбере дека другарката не е должна на ништо. @supergirlmb

Последна измена: 16 ноември 2019
    На Harper, candy.cane, Purplelilac и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Се слoжувaм. И зa другaркa и зa мaјкaтa вaжи.

На Harper и Purplelilac им се допаѓа ова.
  8. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Извини незнам каде виде дека нападнав немајки, неа и е смешно како неможам да отидам до тоалет, мене не ми е, си направив проблем од тоа ама тоа не е за муабет.
    Еве да ти одговорам за мојот маж. Оди на работа во 7ч и понекогаш се враќа во 1,2 часот навечер и утре пак јово на ново. Е 2 пати во недела е слободен цел ден и тогаш тој ден е за нас, шетаме, ја чува малата, ја успива, ја храни.
    Ете сега сме во фаза каде што сака да спие во прегратка и тој ја држи.
    Има мажи што возат камион и не се дома по цел месец.
    Јас пишав и преходно дека ако другарка моја не сака нешто да прави директно ми кажува, исто и јас. Сме си помагале до бескрај и никогаш не сме помислиле дека некој е должен. За мене тоа е другарство, што не значи и за друг така да ваквиот муабет нема крај.

На poppie, Lolipop23 и kukla21 им се допаѓа ова.
  9. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    7.820
    Ок, нема поента. Џабе ќе се расправаме.

10. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Јас се извинувам не сакав да те цитирам тебе .
    Инаку со муабетот јас би причувала само дете на моја најдобра другарка а за другите другарки нивен проблем нека си де снаоѓаат како знаат кога знаеле да направат дете нека си го чуваат. Имав колешка на факултет која имаше бебе и секогаш кога ќе искочевме пробуваше да ми го тупне ама јас и кажав директно не сакам деца и не сакам да го држам и си разбрал иако после тоа прекинавме да збориме немавме муабети затоа што не ме интересираше какви му биле каките на бебето или што сака да јаде а што не сака. Единствено дете кое сум го чувала ми е 3 годишното брстучедче но на моја добра воља ,никој не е должен да чува туѓи деца па макар и на пет минути.

На poppie, Mrs. Lovett, Spidy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.005
    Допаѓања:
    133.949
    Мене другарки од прво одд ми помогнаа. И кога бебе не сакаше кај никој во раце, садови ми миеја. Овие на форумов свилени.

На TeddyGrey и mariz им се допаѓа ова.
  12. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Сум раскажувала и за каки и ми раскажувале како поминале на факс, на излевање, итн, затоа пишав не секој го сваќа другарството на ист начин. Секој нека праве како што мисли дека е исправно.

13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.251
    Допаѓања:
    125.726
    Не сме свилени,туку ни пречи на сила да ни тупнат.
    Своеволното чување е ОК,исто и ако другарката мајка ја замоли другарката немајка да ѝ помогне е ОК,но не е она сосила да ѝ се тупне дете во раце.Тоа го збориме ние недечарките.

На sj *O*, poppie и Mrs. Lovett им се допаѓа ова.
  14. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Јас имам позитивно искуство со моите најблиски другарки три се, едната е мажена со 5месечно бебе, втората мажена без дете дечарка најголема на свет и третата слободна исто така дечарка. Првата пред да има дете никогаш не пројавуваше желба да држи дете, едноставно не сакаше, ниту знаеше како и никогаш не и замерив, секогаш кога ја викав на кафе или излегувавме гледав да е дете намирено за да можам да и се посветам. Втората кога доаѓа дома се заборава дека е дојдена да се видиме зошто уште од врата ми зема бебе од раце и седнува на под да игра со синко па секое доаѓање и викам добро дојде ние да се видиме или со децава да седиш па ми вели цел живот те гледам тебе нормално за децава дека дојдов и ми се јавува секој втор ден да намине пред или по работа зависи како и одговара доаѓа, мене ми е од голема помош тој сат или два зошто пуштам мозок на пасење, другарка ми е буквално од пелени секогаш може да се потпре за се на мене и јас на неа и секој ден се молам господ да и даде дечиња, да си се израдува и на свои. Разликата меѓу вторава и третава другарка е само во тоа што еднава е мажена па да не се повторувам. На останатите подалечни пријателки не им тупнувам деца на држење, не им зборувам за нашите секојдневни подвизи и воопшто не сум навредена и повредена ако било кој не изрази желба за држење или анимирање на моите деца, со тоа што со овие пријателки гледам да ги нагодам излегувањата да се или без деца или кога децата ми се намирени па можам да им посветам внимание.

На Spidy, BabyT* и Maremama им се допаѓа ова.
  15. Maremama

Maremama Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    320
    Моите другарки немаа деца кога се породив,но доаѓаа редовно да го гледаат моето...јас неможев да излегувам првите месеци по кафиња зошто често на цицка беше..па ми беше незгодно иако они нонстоп ми велеа ајде дојди ние ќе го чуваме...затоа доаѓаа кај мене кога бев сама дури и кафе ставаа сами и ме прашуваа дали ми треба помош нешто...јас секако им велев дека не треба ништо зошто имав стварно мирно бебе цицаше и спиеше само. Сега брзо се породи мојата најдобра другарка од деца сме заедно...и кога можам одам сама без детето кога е мм дома и и помагам колку можам дури и пелена му менувам и го држам она да се искапе или и помагам садови да измијам ако на пример има..зошто е сама и тешко и е.Така да мене мие мило да помигнам и задоволство инаку и таа другарка доаѓаше и го капевме заедно моето на 3/4 месеци...нирмално е сите бебе од 40 дена им е страв да држат и тоа е нормално јас уживам со бебиња и пред да имам дете сум чувала бебиња ми ги оставаја золвите по неколку сата и не ми беше проблем вооошто..сепак во тежок период се гледаат пријателите,за кафе само не е работата.Разбирам дека некој несака мало бебе од 40 дена да држи и нормално е се плашат...ама попркнато бебе неколку месеца незнам јас неможам да гледам бебче а да не го фатам во раце...а камоли од другарка...од мерак посебно зборам за ептен блиска

На mariz, BabyT* и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  16. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Да се чува дете е тешко и да спиењето е на рати, јадењето, одењето во вц, бањањето и тн. Но сметам дека кога 2 зрели личности се решаваат да имаат дете (поготово ако им е второ), веројатно седнале и направиле муабет дали можат или не можат. Никој не е должен мене да ми чува дете или да ми мие дома садови или пак јас на нив. Туку ем им иска ем им стиска па ајде сега другите се должни деца да ми чуваат. И тоа не ги прави моите другарки помалку другарки ниту мене ќе ме прави помалку другарка. Секој си ги знае своите проблеми и секој/а ако сакаат да си чуваат дете ќе си го родат. Мајка е мајка и е потребно своето внимание да го посвети на детето. Тие што сакам,што си се мои и ми се блиски им го посветувам моето внимание и не ми е тешко да ги чувам, но да приметам дека некој тоа го прави само за да ме искористи да чувам некого нема да му пројде, зошто кога тие решавале мене не ме прашале, така да нека си го решаваат проблемот. Ако имаат пари за по кафиња и диска нека си платат дадилка па нека им го чува. Сите сакат да живеат американ дрим или да „исполнат редот“ да се оствареле како родители, а друг ќе им чува деца. Кога гледаат по амерички филмови дека мајките шетаат и искачаат нека го запазат и делот дека кога тие ќе заминат дадилката останува дома па нека си ја плаќаат. И не, не ме интересира дали имале пари или не, кога ќе створиш човечко битие за тоа човечко битие и ќе се откажеш од некои работи за да му обезбедиш безбедно детство. Лесно е да го родиш тешко е да го исчуваш и однесеш на прав пат. И немојте многу со муабети од типот ти посакувам да имаш твое и да родиш и нз што, затоа што ако почнат сите на форум со такви као закани од типот ти посакувам да ја осетш маката што ја имам со други зборови ќе отиде во неповрат темава.

Последна измена: 17 ноември 2019
    На Someonespecial, sj *O*, nextredstyle и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.071
    Допаѓања:
    21.730
    Темава секако отиде во неповрат. Од тема кај што една зрела девојка и пречи шо го држи детето на другарката во раце, а неќе и и е незгодно да каже, излага дека ние сме немајки и бараме да ни ги чуваат другарките децата.
    Ај да се пожали мајката, не ми го чува детето, ама се можали она, дека неќе ама со сила јантераат....
    Абе готово... и дадоа пиштол и рекоа пукај, ама она сорота, не можеше да каже не...
    И вие сега мене ме ни кажувајте вака или така..
    Мајка е мајка ќе чува како сака и нормално како треба, ама другаркава морала да каже дека и смета. МОРАЛА ако таа мајка е несовесна не сме сите.
    Ќе и кажела извини ама не сакам, не можам... а сега се дискутира како сме не мајки, таа пак ќе отиде кај таа другарка, пак ќе држи бебе па после ќе ја оговара како и го тупнала.
    Не ми треба бе... никој... не ми треба ни маж да исчувам дете. Можам сама многу подобро отколку некој да ми се плетка.
    И секој си ги бира другарките, така да џабе политики.

На jacqueline.s, supergirlmb, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. nightingale

nightingale Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    2.774
    Темата натаму отиде со коментари "Бог да чува свилена, ќе и паднеле раце од 20 минути, еб*те другарката и не е тоа чување дете и точка". Може не ти конкретно, но голем дел од мислењата се реплицирање на секој можен пост со некоја варијанта на реченицата горе.

На Harper, Annora, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.071
    Допаѓања:
    21.730
    Ама тоа кажува за нив како луѓе, не како мајки...
    Сеедно, сите бевме нападнати, некои и безпотребно

Последна измена: 17 ноември 2019
  20. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Како е закана на некој да му посакаш дете?