Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Принудно чување дете на другарка

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Annora, 12 ноември 2019.

1. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Знам дека е шала. Туку ме замисли дека дури 3 кредити даваат :)
    Апсолутно се сложувам дека треба да си финансиски стабилен за бебе.

2. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.026
    @Tan4ence Абе 3 имам. Бебе ми е едното од 2 месеци. Како тргнало, детска градинка ќе отварам. :D

Ма се е тоа така, ама темава замина во правец "како е можно некој да не сака бебе да држи". Страшно се стори истово. Разбирање нула, ама се бара разбирање за мајките. Па уште испадна дека за да си мајка ти треба бешика што збира урина од 24 часа. Ај да не претерам, ама добри 8, 9 часа сигурно. Се претера веќе.

На kalinaka, Harper, Someonespecial и 12 други им се допаѓа ова.
  3. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.256
    Допаѓања:
    125.738
    Знам дека немаат време за некои работи,но дека немаат време за мочање е претеризам.

На sj *O* и Amellie13 им се допаѓа ова.
  4. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Значи тие што се самохрани воопшто не ни мочаат.

На kalinaka, Harper, sj *O* и 5 други им се допаѓа ова.
  5. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Муабетот беше, седиш со другарка и ти се премочува и нема да и го дадеш туку ќе си го земеш со тебе во тоалет.
    Јас ја зимам со мене бидејќи еднаш кажав секаде се качува и може да се повреди, кога имам другарка, она ја држи додека сум во тоалет.

6. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.071
    Допаѓања:
    21.734
    И ако има тт 40ќе титекне дека ти се моча.

7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Абе ај не не дупчете у здрав мозок. На мочање не ти текнува, ами телото само ти кажува дека бешиката ке ти експлодира.

И ако не ви е секој ден таков (а не ви е), зашо драма? И ние имаме хаос денови, па не паѓаме у несвест.

По не знам кој пат мајчинството е ставено на пиедестал, и треба да е, ама не од аспект на обврски и 'не си мајка, не знаеш'.

Ако вие немате разбирање за другарка која не сака да држи туѓо дете, како она да има за вас?

На Harper, Lostinparadise, candy.cane и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.026
    Шо бешика ќе беше тоа, еве не знам. Ќерки мои кога беа под целосна анестезија јас од стрес често у вц одев. Па дури и повраќав. Требаше по болнички ходници ломови да правам. Срамота за мене, која немајка.

Ај ако не и ние со памперс и да се откажеме од се комплетно па дури и од физиолошки потреби оти сме родиле. Решение за се.

И свесно сме родиле и влегле во ова. Барем јас. И никој не ми е виновен што не можам секогаш во моментот да идам во вц или да јадам. Најмалку ми е другарката. Ама дека ич у вц не одам, па направете ме најнемајка, ама 8 часа да трпам, у гаќи ќе се измочам жими се. Башка на тој притисок, збогум бешико! Дај бе не претерувајте. Та дури и да е така, не е постојано.

Не знам што ви е? Орден за мајки оти нам ни е најтешко нема. Не ми ни треба. Доволно ми е децата да ми се задоволни. А уште помалку ми треба некој да ме жали колку ми е мене тешко, најтешко.

Да, ќе се пожалам дека ми е вака или онака. Ќе си ја кажам "маката". Ама нема да го тупам на тема со над 400 мислења дека ми е најтешко на свет и како не и е срам на другарката шо не ми помага. Аман, опрајте се!

Ќе пораснат, па знам дека ќе ми фали времето кога ми било тешко и не сум можела да правам она или ова.

На Ruzica00, Harper, darcy и 24 други им се допаѓа ова.
  9. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.788
    :bow::bow::bow:

На Harper, sj *O*, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.
  10. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Пообјективна особа од тебе ни нема на форумов.
    Секогаш се е срочено толку реално, до коска, без пренамагање и филување со цел себе издигање.

МАЈКИ > МАМИЦКИ

На Harper, candy.cane, VoodooGirl и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.071
    Допаѓања:
    21.734
    Детето ти паѓа, дупнува глава шика крв, тебе ти се примочува баш во тој момент.
    Не се правдам, само прашувам? Што во тој момент, а си сама дома.
    Мајка ми имаше инфркт пре мене и малата, ја реанимирав, дали ако ми се мочаше требше да ја оставам.
    Дали е ок доктор кој има пациент и врши тешка операција а некои траат и по многу саати ќе излезе од сала оти му се моча?
    Мозокот едноставно другачие работи во некои такви стреснии напнати ситуации.
    Како што кажав, имам разбирање само за онаа што ми кажува се искрено.
    За онаа на која ќе и кажам, можеш ли, а не ми рекла не, па после ме оговара, немам разбирање.
    Мене само ми боде очи што за 20 минути држење се вика дека е чување.
    Не дека под дифолт кога ќе дојде мора да ми го чува или држи.
    Не дека се жалам дека ми е тешко, не дека осудувам.
    100 пати кажав дека другарките мора да си знаат која што сака, па така мајката мора да знае дека другарка и не сака да држи деца.
    Не битно зошто не сака.
    Ама ако освен за дечковци нишо не збореле друго, другарката мора да и каже, извини, не сакам.
    Акои покрај тоа, мајката нема разбирање и и тупнува дете со сила, тогаш не е ни она права другарка и вината е во неа.
    Ништо од ова нема врска со мајчинство, чување, тешкотии жалење или било што, ова има врска исклучиво во релацијата другарки. Колку тие две меѓу себе имаат уствари проблем.

12. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Абе не зезај никој не вика дека нема да земе дете во раце ако на некој му се оди до тоалет. Муабетот е за принудно чување деца и да ти го дава да го шеташ и да го думкаш во раце додека таа кафе пие или слично, а јас, ти, тој, таа и тн. не сакаат или од свои причини не можат да го држат бебето. Или мајката седнала да пие кафе у кафич детево буквално трча како во игротека да е и другарките да трчаат по него. Башка има и релаксатори и чуда денес што идење во тоалет е најмал проблем и не е проблем на некоја трета личност која седи на маса.

ЕДИТ: А и нема потреба да тупнуваме или да ни тупнуваат деца во раце, ако некоја моја другарка или јас сакаме да држиме дете во раце сами си го бараме.

На candy.cane, nextredstyle, prominent и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.071
    Допаѓања:
    21.734
    Како и предходно, не не е во ред. Ништо што е со сила не е во ред. Не знам зошто тој дел од моите постови го прескокнувате.

14. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.788
    Вие живеете у константа кај што цело време сте под нивото на стрес и сте потребни како во ситуациите кога човек ќе падне на глава и ќе му тече крв, или сте доктор кој прави тешка операција, или сте потребни да извршите реанимација? Зошто вакви екстреми?

На Harper, candy.cane, sj *O* и 13 други им се допаѓа ова.
  15. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.680
    Допаѓања:
    168.092
    Не туку седете тука ој мочнете дур можите.
    Едит. Пред да пишам коментар ја прашав мајка ми дали мочаше ко бев бебе. Ми рече потреба е, нормално мочав. Дур беше бебе те ставав на земја на ќебе и те барикадирав или во количка со мене. Битно мочаше. На момент стравот од деца ми се зголеми дур мајка не ме смири.

На Harper, candy.cane, sj *O* и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.071
    Допаѓања:
    21.734
    И што ако сум?
    Што ви мења тоа вас?

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.247
    Допаѓања:
    76.275
    Не сте тогаш една за друга створени за другарки :)

Само што не е можно да се вистински толку ладни, па и за сестра да се работи да мора да ги праша. А да се работи за придржување 20 30мин.

@theowndemon
    Не споредувај ја сегашноста со пред 20,30год.

18. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.788
    Тоа што го претставуваш мајчинството на таков начин. Не сите мајки живеат на тој начин и тоа е факт. Освен тоа, физички и психички е невозможно да преживееш ако константно си под таков стрес.

На Harper, candy.cane, sj *O* и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.071
    Допаѓања:
    21.734
    Батали бе, они бараат да ги разбереш, ама не разбираат што им збориш.
    Не дека не те разбираат како ти е, туку дека држење у раце 20 мин еднаш у 3 месеци не е чување.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Да дремат на форумов имаат време, да мочаат не. Ама можда им читаат мислења на бебуФчињата ко приказни и тие се мирнички ко бајчиња.

На Harper, candy.cane, sj *O* и 6 други им се допаѓа ова.