Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Принудно чување дете на другарка

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Annora, 12 ноември 2019.

1. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Нападнаа мамицки со срцепарателни постови и епопеи пак :worried:
    Смешно е,приземјете се, сте се изгубиле у сентименталноста, себе се имате загубено по пат.
    Бар од татковците нема да прочита човек вакви емоционални трескања од земја.
    Циркус.

На Harper, Alisa22, sj *O* и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.814
    Допаѓања:
    176.340
    @Purplelilac пред да го имаш првиот бакнеж, знаеше како е само од кажување на другарките? Пред да го имаш првиот секс знаеше како ќе биде само од муабет од другарките? Првиот испит? Епа исто е и кога ќе се роди дете. Се ве стигнало и се ќе ве стигне во свое време.
    Каде тоа значи дека сум пишала не знаете што е тешко и не сте исполнети?
    Многу работи се тешки и секоја типична за своето време и својот избор.
    Ама сега од оваа перспектива тврдам дека потешко нема од мало човече да одржиш во живот.

Јас во +/-40 немам такво нешто прочитано, а уште помалку сум прочитала за баба Рада школа. За некој што се бори против етикетирање, многу лесно ми закачи цел сертификат од некаква ни повеќе ни помалку туку форумска школа. Ама нека ти биде. :)

На ocicka2014, thinkerbell, Lolipop23 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.238
    Допаѓања:
    125.676
    Родителството не е најубаво нешто за секого.
    За некого само кариерата е битна.
    Некој е исполнет со 1 или повеќе деца,а некој со добар факултет,предобра работа и слатки миленичиња.
    Не можете да очекувате од строг кариерист/кариеристка да ви држи или чува дете иако има луѓе кои сакале и добиле и деца и кариера.
    Еве,имаше коментари и од мајки дека туѓо дете не би држеле/чувале или барем не многу.
    Не може туку така да му се тупне дете на човек.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    88.192
    Секако.
    Секој за себе ке си знае или ке си дознае што му е најголем успех во животот.

На danichap, Annora и Biljarkata им се допаѓа ова.
  5. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    „Се' ќе ве стигне“ повеќе звучи како некаква закана отколку како забелешка на место.

Моето е етикетирање, ама твоето „не ве боли патката за другарките“ не е осуда.
    Океј. Баш убаво.
    Поздрав од мене и тука завршувам. :)

На Harper, Alisa22, theowndemon и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.972
    Допаѓања:
    179.788
    Зошто сте толку како расипана плоча?:?: Барем повеќето од вас.
    Во секоја тема, истото па истото.

Секоја актуелна мајка го пишува своето гледиште и искуство, секоја (моментална) не-мајка кажува дека не било најбитно мајчинството. Па нормално дека не е најбитно, и мене ме болело уво за мајчинството додека сум студирала, на крај на памет не ми биле такви амбиции. Ама да ставам на вага дека некому му е полесно со две деца, а мене ми е потешко оти спремам магистерска и работам- на крај на памет. Вас мајките така ве воспитале или општеството? Не правам муабет за држењето дете, општо за мерењето зборам.
    Понекогаш кога ве читам на разни теми, добивам чувство дека сите од Оксфорд, Наса и Церн пишувате, демек тоа е во игра, а останатите се безвредни кутри мали хрчки

И ако правиме муабет за феминизам, да, не секоја жена мора да е мајка, ама секоја мајка е жена. Или помалку е жена ако е мајка?:^)
    Дискусијава одамна е замината оф-топик, не дека беше некој топик, ама ајде...

И на толку енергија и време потрошени во темава, до кај сте со реалниот протестот за Охис, а? Или не е битно тоа што дишете и јадете, побитно е надмудрување на тотално небитни теми?

На Ava.84, Annath, LivingGlam и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Всушност дали мајчинството е тешко зависи од мајката. Оти едни ќе родат и не се ни замараат после со детето додека други се сосем спротивно.

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    88.192
    Одличен пост ! @Biljarkata
    Имам ист впечаток.

9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.814
    Допаѓања:
    176.340
    Ете сега во недостиг на аргументи се фаќаме за формалност. Ма дај боже да ве стигне се што си посакувате на себе си и дупло. :)

Не е осуда. Мене ич не ми е гајле што таму некоја не ја боли патка за другарката, секој си бира со кого се дружи. Јас како недечар и самата, и како некој што не би сакал да чува туѓи деца, нема нешто што не би напраила за моја другарка. За мене тоа е болење патка. Оти другарството не е селективно, ќе и готвам ама не и чистам. Ќе и помогнам ама мене кога ми одговара. Ќе ова, ама не тоа. За другарка се!

И од мене толку на темава. Гушки и бацки и ве чекам сите во другата тема, да ви кажам “ви реков”. :lol:

На ocicka2014, christinnn, Lolipop23 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Колку пати да ви каже човек дека не е само да сакаш да го држиш и чуваш детето туку и да знаеш да го чуваш...
    Оти другарка може да побара и колата да ѝ ја поправиш, а благи везе немаш од коли, па и тогаш ли ќе важи истово дека сѐ за другарка? Буквално сѐ не може да биде.

На sj *O*, Sejfullai, nextredstyle и 4 други им се допаѓа ова.
  11. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.621
    Допаѓања:
    35.194
    Леле фала ти... да не го пишеше постов немаше да знам дека сум изгубена. Еве сега веднаш ќе се приземјам, ветувам :|

|(

На ocicka2014, thinkerbell, Peppermint и 4 други им се допаѓа ова.
  12. nightingale

nightingale Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    2.774
    Штом за Охис, воздухот, мажи во домот, феминизам и девалвација на улогата мајка продискутуравме во темава, предлагам сега да споделите рецепти од денешниот ручек, а после тоа и македонските јавни фаци да ги муабетиме. За крај секој по едно СДК и таман форумот во мало ќе е една тема ;)

На Alisa22, theowndemon, sj *O* и 5 други им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.242
    Допаѓања:
    76.255
    Многу сте чудни, па и уште сакале да бидат како некои мамички тука, а тие мамички поима немаат какви се. Едно е форум, друго е реално... Таа мамичка што тука ви изгледа совршена, во живо може и не е, може да е тотално различна од што се претставува (освен ако не ја знаете и лично и неа и децата). Може децата друг и ги чува, може децата и се тотално невоспитани, се однесува никако со нив. Пазете што посакувате :) Неможете за никој кој е форумски лик да кажете дека е совршен во се, а да немате поима за истиот кој е што е. Затоа што еве од лично искуство познав мајка тука која си измислуваше и патувања, изненадувања од сопругот, совршени баба и дедо, совршено дете, во нејзиниот мозок можеби така, ама познавајки ја, не баш :) Дадов до знаење дека ја знам, ја снема :bandit:

И исто така неможе ни лошо за зборите за некој кој не го познавате. Од еден став поразличен од вашиот некоја не ја прави најлошата мајка на светот, зашто прочитав стварно лоши зборови низ темава...

И доста со тој збор мамички, еден ден и вие ке сте тие мамички со поразличен став и мислење за многу работи кои сега ви изгледаат смешно и чудно :)

На fana, TutiFuti, ocicka2014 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.238
    Допаѓања:
    125.676
    Доста,бре!
    Ти не можеш да знаеш дали некоја членка ќе стане мајка и дали ќе има поинакви мислења.
    Еве,имам спомнато во друга тема,познавам луѓе кои одамна решиле дека нејќат деца и ете немаат.

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.242
    Допаѓања:
    76.255
    Море тешко него, да знае да збори којзнае што се ке ми кажеше :D Јас со се мене во релаксатор пред мене, зашто мирен беше ама ептен често бљуцкаше и знаеше да се засркне. И на туширање со мене идел. Секако ова ако бев сама. Ако не мм, свекрва ми го чуваа.

На VDT2906 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.242
    Допаѓања:
    76.255
    Девојче многу тресеш глупости, еден ден има да се газиш од смеење на мислењава твои. Неможам веќе да те читам од што не ми се верува дека толку си упорна со ист глуп муабет. Не ми е гајле мене, кој што сака нека прави. Ама престанете да се навредувате и да се величите. Форум е ова, анонимен.

И не ме цитирај веќе ако не сум те тагнала јас.

На fana, TutiFuti и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  17. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Да и тие што оправдуваат ќотек во други теми сигурно си се супер, на форум само онака без врска пишуваат дека е океј шамари на дете.

На Alisa22, sj *O*, СуперДевојка и 3 други им се допаѓа ова.
  18. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.238
    Допаѓања:
    125.676
    Твоето тврдење е глупост.Не ме познаваш за да знаеш дали би ми се смениле мислења или не.

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.242
    Допаѓања:
    76.255
    А онаа која пишува дека не е океј и дека не го пипнала детето, 200% сигурно е дека е така. Ајде бе. Додека некој не запознаам убаво неможам да кажам каков е.

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.242
    Допаѓања:
    76.255
    Па ни ти не ги познаваш МАМИЧКИТЕ од тука, па да збориш поради еден став за држење во раце дека се немајки.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.