Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Принудно чување дете на другарка

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Annora, 12 ноември 2019.

1. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Жените и да имаат работа од осум до осум мора да се договараат со газдите, да молат за скратено работно време, додека мажите се ,,главната" финансиска каса во семејствата. Бар во повеќе од половина
    семејства вака се етаблирани односите. Поентата е пак првичната - цела одговорност паѓа кај мајката и покрај законските регулативи каде на машките родители им се овозможува породилно отсуство кое секако интенционално одбираат да не го земат.

На sj *O* и nextredstyle им се допаѓа ова.
  2. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Аха, и сопругот твој и сите негови пријатели работат по 12 часа ?
    Не само во твојот случај, туку во сите поединечни?

На Harper, sj *O*, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.228
    Допаѓања:
    76.223
    Поглупа тема на фемина мислам немало (facepalm) Што другарки сте бе вие што ПОЛА СААТ дете неможете да подржите? Па ако толку не сакате да го подржите, земете ја другарката на кафе, сама, таман ке одмори убаво. Море мореее да ви се погоди едно што 24/7 ке сака во раце.

Јас сум одела кај другарка (моето беше 6м и беше многу мирно, кај го оставиш таму седеше). Ама она со бебе плачливо, сама без помош, хормони полудени, одев од сабајле и до 4 седев таму, бебето го држев кога сака и колку сака, го нишкав на нозе, сите смирени и среќни.. :) Таа мајка цел ден го држи и не смее да се пожали на никој.

@lovestoneddd татковците не дојат :) Бебе цица на 1ипол, 2, макс 3ч. А кога пораснаа, еве за моите ке кажам.. маж ми ги носи кај пријатели. Доаѓаат негови пријатели (дури повеќе од моите пријателки) и дури играат со децава. Во темава како што гледам чим таа го држела и ја болеле рацете и не го спуштила, се работи за бебе доенче кое не ни седи и тоа би било бебе помало од 6м.

На oblace1, Kitten, Bella* и 2 други им се допаѓа ова.
  4. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    :D
    А другарките на мајката дојат така? :D

На Harper, nightingale, sj *O* и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    13.417
    Значи моите две најдобри другарки работат до 5 часот попладне и треба да дојдат да ми думкаат дете, инаку не ми се вистински пријателки. Дај не претерувајте ви се молам.

На lovestoneddd, Harper, Annora и 12 други им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.228
    Допаѓања:
    76.223
    Аман што и е проблем да го подржи малку? Раце ке и паднат од пола час, бре.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.716
    Допаѓања:
    14.520
    Полека полека,скроз си ја утнала поентата,во ред е,не се работи за тешки ситуации,за одење на кафе е муабетот...chill

На Harper, Annora, Purplelilac и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Не мора да цица, има млека во прав и постојат современи алтернативни начини за прехрана кај бебиња.
    Не е тоа никаков изговор.

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    11.626
    Татковците се на работа, а после мора да одмараат, па затоа другарките се овде за помош.
    Тие немаат свој живот, своја фамилија, работа и обврски, 24/7 треба да бидат достапни инаку се е*бате другарките. Важи.

На Harper, Annora, slobodka и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Не е должна да држи. Она дошла да се види со другарката, не со бебето.

@lovestoneddd извини што одговорив во твое име, се изнервирав.

На Harper, Annora, sj *O* и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.716
    Допаѓања:
    14.520
    Вау,најтешко било во животот да си мајка,овие што не се уште мајки немаат никакви проблеми,се полно рамно,бравос.

На Harper, Purplelilac, sj *O* и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.716
    Допаѓања:
    14.520
    Па другарките нема да му даваат да цица исто така,ќе го нишкаат и забавуваат истото што и можат и другарите од таткото нели?

На Harper, sj *O*, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @Cka, не можам да кажам дали да си мајка е најтешкото нешто на светот. Здравје боже, ако станам мајка, ќе можам да направам споредба со другите предизвици. Дотогаш само ќе искоментирам- секоја планина со своја тежина :)

А околу помагањето. Јас сум од оние кои држат бебиња, лазат по нив, ги играат, им пеат, ги анимираат. Ич не ми е проблем, и нема потреба ни некој да ме замоли, со задоволство го правам тоа. Ама, ако за досегашниве другарки тоа е услов за продолжување на нашето другарство, во спротивно не им чинам, епа нека биде - адио :) Штом ништо друго што можам да понудам не се вреднува како изигравање дадилка за беспари, навистина немам потреба од такви „другарки“. Среќа па, досега имале здраворазумни, несебични критериуми за тоа што ценат кај другарките :)

На Harper, Annora, Purplelilac и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.164
    Темава одлично покажува зошто машките пријателства се многу поцврсти и
    подолготрајни.

На Harper, Purplelilac, sj *O* и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    13.417
    Леле, леле, адио за другарката ако не доаѓа да ми чува дете. Што не ќе прочитам :x

На Harper, sj *O*, Someonespecial и 7 други им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.228
    Допаѓања:
    76.223
    Во никој случај асално нема да се види бидејки тоа е бебе доенче и бара целосно внимание. Ако толку на таа и смета другарката која има новороденче нека оди кај неа после 6,7м кога бебето ке седи само и ке биде и во дубак. Ке си ги сфатите овие работи кога ке имате бебиња :) И вештачко млеко не пие секое бебе, има бебиња кои се само на доење.

@Stressed Out па и така било кај мене :) Освен другарките и другарите на мм ги зимале ги држеле. Мене не ми е јасно како може да ви смета да подржите бебче во раце? Абе еве 20,30мин, не ми е јасно стварно. И сме шетале и ги зимале и ги држеле.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.228
    Допаѓања:
    76.223
    Извини ама и ти ова го сфаќаш како чување? Жити се да подржиш бебе 3,4месечно во раце 20мин е чување бебе на другарка ти?

На oblace1 и Bella* им се допаѓа ова.
  18. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.716
    Допаѓања:
    14.520
    Цела поента е дека ќе држам ако сакам,а не да ми е наметнато. Всушност кога ќе ти наметнат повеќе нервоза би те фатило,не сме сите исти,не кажувам лично за себе,би држела ама скроз ги разбирам овие што не сакаат и НЕ разбирам како тоа не биле достојни другарки,дека тоа е реперот за другарство.

На Harper, sj *O*, Someonespecial и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    13.417
    Не го сфаќам тоа како чување. Ама да и кажам адио оти не дошла да ми помага, ми е нонсенс.

На nextredstyle и Spidy им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.228
    Допаѓања:
    76.223
    Па нека и каже ако толку и е страв, раце ја болеле или едноставно не сака. Ако толку си пријателка речи и мене не ми е згодно да го држам бебчево и веќе нема да и го дава. Може она мисли дека другарка и сака да го држи. Зашто постои тука и релаксатор и количка и кревет на кој може да си седи бебето.

Да барам да ми помага, да готви или да барам да ми раскрева не е во ред, ама да и давам бебче, а она да ќути и да го држи секако дека ке мислам дека сака да го држи и дека не и е проб.