@Biodevojka , купив хидратантен серум, но во упатството пишува дека по него треба да се нанесе и крема. Што мислиш, дали серумот сам по себе е доволен или навистина има потреба од додатна крема? Имам дехидрирана комбинирана кожа со масна т-зона и нормални образи и мислам дека серум+крема е претешка комбинација која е повеќе за сува кожа. Еве го составот: Спојлер: серум INCI INGREDIENTS- Aqua (Water), Aloe Barbadensis Leaf Juice **, Propanediol, Glycerin, Zinc Sulfate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil **, Beta Vulgaris (Beet) Root Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil **, Hydrolyzed Corn Starch, Polyglyceryl-10 Laurate, Porphyridium Crude Culture Conditioned Media, Sodium PCA, Xanthan Gum, Lactic Acid, Sodium Lactate, Citric Acid, Phenethyl Alcohol, p-Anisic Acid, Sodium Hydroxide, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Perfume (Fragrance) ** *, Limonene ***, linalool ***
Здраво драга, серумов е на водена база и има многу мал процент на масла. Убава е формулата, за тоа нема збор. За масна кожа би ти рекла ок е само серумов. За твојот тип на коа ти препорачувам да пробаш па самата види. Пробај недела дена нанесувај го само серумот без никаков крем и види каков ефект има. Доколку на делови кожата ја чувствуваш позатегната нанеси крем само таму избегнувајќи ја Т зоната која ти се масти. Поздрав.
Дечки, користи ли некој органски антиперспирант, кој навистина помага? И да е спреј, а не ролонче. Користев спреј од зелен лимон на Alverde ама мене не ми помага. Моментално, и со години го користам Dove од краставица и секогаш се навраќам на него затоа што не сум нашла негова замена а со ефект кој го дава и самиот.
Пробај го на Lush Aromaco, во тврда состојба е , 5 месеца го користам секојдневно , и супер штити од н.миризба. Составот е природен. Во вид на спреј се што имам пробано досега- не ми помогнало
Пред 5 месеца го земав - а имам уште малку секојдневно го користам , споро се троши. Го земаа и @Sexybaby86 и @Annath имаа исто така позитивно мислење
Очекував да речеш, за помалку од месец. Па не ми се исплаќаше. Во мк сигурно го има, па да го земам. Фала
Трае прилично. Еве јас во ноември го зедов, нешто помалку од пола имам. Ама моето парче беше поголемо, околу 700 го платив. Ама вреди за парите, барем јас сум задоволна.
Се исплаќа. Поефтино дури ќе поминам отколку со овој сега што го користам. Башка бенефитот не се мери.
@Ginger^ ништо ако го земеш пиши ни баш тебе како ќе ти се допадне. Во Сити мол го има на нивниот штанд. @Annath незнаев дека има и поголеми парчиња Јас имав земено помало парче , околу 100 гр беше, дефинитивно нареден пат ќе земам поголемо
@Ginger^ потврдувам и јас, предобар е. И јас некаде ноември чинам го купив, имам уште малку, така да се исплаќа дефинитивно. И мајка ми ја навлеков, како што е фрик за природно, и се бендиса и нејзе многу. Нема да згрешиш
Здраво драга, до таа цена евентуално на Алверде (не знам дали е за комбинирана кожа ама мене ми одговараше). Прави малку бело ама ако убаво го размачкаш не се гледа. Друга е онаа на Еко Козметикс, ако не се лажам спф 15 беше околу 500 или 600 мкд (можеби спф 20 беше). Оваа не остава бела трага. Сепак провери ја цената на Еко Козметикс. Поздрав.
Devojki,dali nekoja ima iskustvo so pudrata na Sante? Cenata i e 1115 den.pa...ili predlog za nekoja nekomedogena pudra?
Јас ја имам користено многу е убава. Нема голема покривност многу природно делува и го изедначува тенот. Декларацијата е многу убава и станува збор за природна и органска козметика секако. Поздрав.
^^ Пудрата е многу убава, убаво легнува на лицето и не светнуваш после тоа. Но, нема функција ни како на ББ крема, а не на пудра. Не покрива флеки, нерамнини, не дава сјај на лицето.... Има други органски пудри, со поголема покривност