Природна органска козметика

Дискусија во 'Лице' започната од crazylady, 19 октомври 2012.

1. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Пудрава ќе биде супер за мрсна кожа,ја сум со комбинирана и мн ми се познаваа суви делови околу устата па ја оставив.Иначе ко пенеста е,мус и мислам дека е по покривна за разлика од течните природни.

2. Classy Flare

Classy Flare Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    63
    Здраво и од мене
    Ми треба мислење, искуства со производите на Логона
    Дерматолог ми ги препорача:
    -Гелот со органско алое за длабинско чистење и
    -Дневна крема со органско алое за интензивна хидратација
    Проблем на лице лечев со терапија за хеликобактер зш ја имав и неа, па се смири до одреден степен но не е целосно исчистено, црвенило и еден вид на ситни акни хмм

На Лејди Гага му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.084
    Здраво драга од Логона имам пробано еден серум од линијата со нане кој беше многу убав. Овие со алое за жал ги немам пробано. Имаш проблем со акни, флеки пост акни или? Доколку сакаш може да то препорачам нешто што веќе имам пробано и знам дека функционира. Дали имаш потреба од хидратантен производ, смирувачки итн? Доколку сакаш прати ми слика во приватна порака за да ја видам кожата.

На Classy Flare му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ivonasss

ivonasss Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    23
    Препорака природна козметика некој сет за лице во бременост

5. mermaid8989

mermaid8989 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2019
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    30
    @Biodevojka ни фалиш на темиве ;( сакаме рецензии за новите производи од Алверде, Хаушка и др.. како порано на твојот блог

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  6. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    2.930
    Допаѓања:
    38.544
    Можеби не сум баш за во оваа тема, ама ве молам за искуство со поприродна козметика (без силикони). Првично тргнав од бб и цц креми, ама сфатив дека сакам и дневна, ноќна и нешто за чистење лице.
    Споделете ве молам и дали подобро е се' што се користи да е истата линија или не?

Ги гледав на Белина на сајтот некои производи, ама не можам да се одлучам.
    Имам над 40г, комбинирана кожа, склона кон црнки и себацијални филаменти (вишок себум и видливи пори)

@Annath тебе мислам те прочитав негде, ако имаш некој совет

Tnx :)

Фала и на модераторот, не успеав да ја лоцирам темава претходно :)

Последна измена: 14 мај 2025
  7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.930
    Допаѓања:
    108.233

И јас поддржувам органска козметика , моментално користам од една грчка фирма и сум презадоволна, повеќето производи се природни и поради тоа се чуваат само во фрижидер *стрикно за серуми и креми зборувам.

Други омилени ми се на Др.Хаушка и Алверде.
    Од Др.Хаушка нема ноќна крема, само ноќен серум , имаат дневна крема (Мелиса кремата би ти ја пречорачала) , крема со спф фактор, тоник и производ за миење лице.
    Лично не претпочитам да користам милион производи , средство за миење крема серум ми е доволно.

На _Vera_ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.862
    Допаѓања:
    202.990
    Ако најдеш добри бб и цц креми со поприродни состојки, кажи ми. Само една знаев и користев, и таа веќе не ми одговара, а други тешко наоѓам оти сакам и фактор да имаат.
    Нејсе, не мора од Белина, иако има солидна козметика што не е скапа, на Балеа се баш ок некои производи, не екстра природни, ама без штетни состојки.
    За комбинирана кожа битна е хидратација, како и за секој друг тип кожа.
    Јас лично користам пена за миење лице на Лавера за осетлива кожа (комбинирана имам, ама од гелови ми се пресушува) или на Алверде. Слики ќе ставам подолу, во спојлер.

Тоник за лице последно го зедов на Балеа со алое за нормална и комбинирана кожа, има супер состав, ама и ми легна на лице. Користам серум со хијалурон, исто на Балеа, малку леплив е, ама врши работа, макар што не е толку добар како тој на Новексперт, ама реално, за цената е сосема солиден. Дневен крем користам на Натура Сиберика со витамин Ц и спф 20, не е баш природен, има хемиски филтри, и сакам да го сменам, ама прилично ми одговара. За боја го мешам со крем пудрата на Алверде што дава ретинол ефект, оти не ми се допаѓа (пудрата) самостојно како ми лежи на лице. Како ноќен крем го користам маслото на Оливал од смиљ во зима, а сега хидратантниот крем на Оливал, со масло од смиљ. Мрсничок е малку ама ми е ок со него.
    Тоа ми е рутината, за себацеозни филаменти не би знаела да кажам, немам искуство.
    Ако сакаш од Белина, Новексперт, Мадара, Лавера и Конопка ми се најиспробани и супер ми легнаа. Ама Мадара и Новексперт се прилично скапи, иако поголемите пакувања траат подолго време. Конопка се со пристапни цени, ама немаат голем асортиман производи, а Лавера се некоја средна класа. Жонзак и СоБио Етик се исто добри, ама немам пробано многу производи од нив.

Lavera пена за лице

Alverde пена за лице

Тоникот за лице

Серумот за лице

Крем со спф 20 и витамин Ц

Со овој серум го мешам кремот.

Маслото од смиљ - на влажна кожа го ставам

Ноќно време ова ставам сега.

Ова ми е најубав ЦЦ крем, ама има спф 15, малку е за сега. Многу убаво легнува на кожата, бар на мојата.

На Selest и _Vera_ им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.172
    Допаѓања:
    189.032
    Не знам дали е ова право место да прашам- некоја природна маска за коса, ама купечка? Да не се шлакам со масло , мед и јајца на секое:tmi: За корен можам да се шљакам, ама за суви врвови ми треба на секое миење. Или регенератор, појма немам, со години сум само на природни шампони ама нешто фали.

10. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    2.930
    Допаѓања:
    38.544
    Фала ти многу на исцрпниот одговор:l:

Фалаа:l:
    Јас користам моментално на фрезидерм гел за миење лице, цикапласт на ла рош дневна, ноќна крема пак на фрезидерм..
    Цц ретко ставам , ама имам на биотен, само што ми оксидирала веројатно и многу е на розево.
    Ќе разгледам пак и освен серум, не би додала ништо плус од ова што кажав, само може да пробам други линии.
    Не сум баш по козметика и шминка, затоа ми треба помош :$

11. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.280
    Допаѓања:
    35.335
    @_Vera_ добра природна козметика за серуми а македонска е Игнеа. Серумот со вит Ц мене ми е супер. Исто така ако не ти се чека достава Оливал е супер козметика. Во последно време мене ми легна и една крема од Алверде. Добри се и Конопка кремите иако делуваат помрсни.

На Лејди Гага и _Vera_ им се допаѓа ова.
  12. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    600
    Јас користам Алое Вера како маска за лице:)супер е ја препорачувам.
    Јас само природна козметика користам и тоа многу ми помага

На _Vera_ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.308
    Допаѓања:
    12.218
    Досега имам користено многу маски ама најмногу досега ми се допадна и се задржав на неа Натура Сиберика, од Белина ја нарачувам. Затоа што последните две години косата ми е третирана и посува, оваа маска најмногу ми дава хидратација, плус и не ми ја мрси косата дополнително. При крај ми е, сега пак ќе ја нарачам.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.172
    Допаѓања:
    189.032
    Може слика или линк? :)

15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.308
    Допаѓања:
    12.218
    IMG_20250521_013517.jpg

На Tropical Heat и Biljarkata им се допаѓа ова.
  16. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    1.740
    Здраво. Сакам да преминам на органска козметика. Ми требаат препораки за дневен, ноќен крем, крем за околу очи и серум(антиејџ) за сензитивна комбинирана, повеќе накај сува кожа. И ако може да ми препорачате повеќе производи затоа што последните препораки од Биодевојка не можев да ги најдам во Германија.

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.930
    Допаѓања:
    108.233

Моја препорака Dr.Hauschka
    Ги има и во Германија и Биодевојка ги има препорачувано пред околу 7-8 години на форумов

На Katie90 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    1.740
    @koritsaki мои две пријателки имаат ужасно искуство со производите од др.Хаушка. Им се исфрлија лицата со акни години им требаа да се смири ситуацијата. А пред тоа никаков проблем немаа со акни. Од кожен доктор им беше кажано дека е заради таа козметика.
    Затоа би сакала и препорака за друга марка на органска козметика.

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.192
    Допаѓања:
    81.719
    Разгледај нешто од Natura Siberica или Dr.Konopka

20. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.280
    Допаѓања:
    35.335
    На оваа страница означени се сите производи како потенцијални иританти односно комедогени (предизвикуваат акни). All products - WIMJ. Побарај низ страницата брендови и види кој ти одговара според состав.

На Katie90 и rainbowec им се допаѓа ова.