Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Природно породување - со или без епидурална анестезија?

Дискусија во 'Бременост' започната од kleopatra11, 3 декември 2009.

1. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    А колку е породување без анестезија?

2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    22.000 денари. Јас во декември се породив и епидуралот ги доплатив 12.000. Сега била поскапена на 18.000, се зачудив. Сепак од секаде најефтино доаѓа.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Да поскапена е не се нормални.јас пред 3месеци се породив платив 59.600 зборам си епидурална за скапо прескапо е ама така е кога не ни чини болницата

4. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Не е толку скапо во споредба со Систина и Ремедика. А врвна услуга има. Јас за парите сум задоволна. И повеќе.

На mikimaus123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Јас се породив пред скоро 2 години во Плодност,платив скоро 70.000 ден.62.500 беше царскиот,епидуралот ми ја напатија 6.000 (оти прво почнав со природен пораѓај,затоа имав епидурал). 1.300 за анестезиологот.
    Вкупно 69.800

6. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Да да и јас не да сум задоволна презадоволна сум.услуга на високо ниво.а да поскапо е во систина.и јас не жалам за парите.

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  7. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Normalno ke bide poskapo vo sistina i remedika.
    Vo skopje se, a toa sekogas znaci deka se e poskapo
    Plus najdobrite doktori se tuka

8. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    + Епидурална анелгезија вака се вика анестезијата за безболно породување? прочитав во плодност за природен пораѓај дека се доплаќа плус 12 000 ама дали е морална да ти ја стават или можи да си ги кркаш болките без нејзе т.е без да платиш :P

9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Зависи колку болки ќе имаш и колку трпиш. На ГАК повеќето се пораѓаат без :)

10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    Не е морална, сакаш ставаш сакаш не :)

На Snow white му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Marlana

Marlana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    418
    ne e moralna po tvoj izbor e

На Snow white му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Не е морална ,ама сепак ти се знаеш себеси до кој степен можеш да трпиш болка ,не е секоја жена иста ,ниту секој пораѓај исти :)
    Со првото на пораѓај имав ужасни болки во половината и опашката ,а уста не отворив ,плачев во себе и успеав без да викнам ,а со второто за малку дома ќе родев ,имав менструални болки напон имав одма штом стигнав во болница го родив ,исто без уста да отворам насмеана го родив ,како на шала ,амааа .. третово не е чудо маста да ми ја извади како што почнало уште од сам зачеток :D :inlove:
    Само да ни се живи и здрави ,болката е само неколку минути или часа :$ среќата и најголемата љубов према чедото ќе направат за секунда болката да ни биде како низ магла :l:

На Lexy10, ludoto19, Пчела и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Да секоја е различно ама ко ќе видиме дека порано бабите наши и мајки без анестезии поминале па енеги здрави прави си викам шо па јас да барам анестезија ко ни прва ни последна сум.. Како велат за лепота се се трпи ама ова е најголемата радост на секој чоек па вреди и болките и се мене прв пораѓај ќе ми биди рано е ама баш размислувам дали приватно или државно..

На ludoto19, Пчела, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Фала мила..<3

Ќе размислам :PP

Последна измена од модератор: 19 октомври 2017
  15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.343
    Допаѓања:
    113.067
    Јa знaјш пoгoвoркaтa кo ќе ти дaвaт земaј кo ќе те бркaт бегaј? Акo ти нудaт земи си :D сигурнo се издржувa и без неa aмa немa пoтребa 8)

На Пчела му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Кога си размислувам и јас државно или приватно си кажувам на глас па маж ми мѝ се смее ,кажувам државно -касапница да те страв дете да родиш ,а приватно -финансиски гледано нема шанси ни кредит да земам не можам ,па така да се смеам на своја сметка иако си кажувам само Господ да не чува и заштити од лошо :angel: каде и во која болница да идеме од пишаното не се бега ,како е пишано така ќе пројдеме :)(сепак зависи и во какви раце ќе бидеме во болницата) ..Ти која недела си ? Не се потресувај со мислења околу пораѓајот , тоа иде се спонтано ,подоцна кога ќе се сетиш ќе се смееш на што се си мислела ,а скроз различно било :hug:

На Пчела му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Јас првиот пораѓај 3ч бев со болки на 4м, после пукање на водењак бев 6ч со болки на 1мин/30сек и ги дишев без глас да пуштам, кога имав контракција си го стискав креветот од страните и си викав во себе помина помина помина :D 9ч ми требаа да се отворам... а мислам супер ги издржав, без урлање :D пораѓајот беше полесниот дел (боли и тогаш многу), ама поминува па за брзо. Два напона и искочи синко... :) Сега имам вклучено епидурална, но незнам дали би ја земала... искрено ми е страв од неа, незнам зашто... а дека втор пораѓај, се надевам на побрз процес на отварање :D мене ме копка дали само за контракциите да не се осеќаат е додека се отвориш, или и при раѓањето е намалена болката?

На ludoto19, Kitten, Пчела и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    I pri ragjanje, so toa sto vo sistina, za remedika ne znam, ostavaat malku da pusti anestezijata koga ke dojde vreme za ragjanje za da osekjas koga da butkas

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Да баш пријателка скоро породена таму ми кажа дека и исклучиле кога дошло време за раѓање, за да осеќа контракции.. е во Ремедика незнам како е, сите што ги познавам се царски породени, па немам искуство. Како биде така, ке видиме кога ке дојде време дали ке ми треба :D

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Напоните ги осеќаш и со епидурал
    Јас добив епидурална ама не се отварав па ме зезнаа со индукција и исто ми беше како да не сум ја земала
    Овој пат во болницата ме предупредија дека е подобро воопшто да не земам ако отварањето оди бавно :?:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.