Devojki tamu veke i nema doktori edna e i kaj majkite i bebinjata i dole za pregledi strasno e navistina.Do koj stepen e dojdeno zdravstvoto.
@yana147 страшно Болките се тие, но страшното е што ти се случило со докторката. Подобро било да дојдеш за Скопје. Знам веќе доста жени бегаат од болниците од помалите градови ради грозново здравство.
zeni mnogu mi strav po kolku saati traese vaseto poroduvanje vo privatna mozno li da me macat isko ko so prvoto dva dena kako se blizat denovite mr faka panika nednas kako sto sedam ke mi tekne i me oblivaat branovi pod izguben slucaj sum denovive neznam kako se vikam kako sto sum jas maler garnd i epiduralnata nema da mi fati ako pominam isto kako na drzavo so traumatizirabje dva dena ke mi bide mnogu krvo za parite
Ajde misli malku pozitivno sepak vtoro bebce e a kako sto imam slusano za vtoro bilo polesno. Moze nema voopsto ni epiduralna da ti treba. Ostani pozitivna i kako i da e najbitno e na krav i ti bebus da ste zdravi i zivi . I ti posakuvam da si pomines so lesno.
Devojki znaci citajte malku ne e poedinecen slucaj za da ne fati epiduralnata od loso apliciranje. Kaj onie slucaevi samo ednata noga so e po dejstvo drugata ne i kaj niv se loso aplicirani. Sekoj organizam e razlicen i ne site reagiraat isto.
se imali nekoj poragano so indukcija mi rekoa utre ili drugiden od vecerta da dojdam da me porodat so indukcija jas citam deka toa bilo mnogu po bolno od prirodno da te fatat bolki imal li nekoj takvo iskustvo kako odi toj proces?
Ќе имаш епидурал не се секирај. Јас отидов за така ама во меѓувреме природно ми почна процесот. Дај Боже да пројдеш како мене и полесно...
Jas se porodiv taka. Zavisi kaj ke se poroduvas, no mislam deka sekade e isto, so vaginaleti. Mene vednas posle vtorata mi pukna vodenjakot sam. Bolkata e ista. I jas mnogu se plasev, no sega mislam deka mnogu podobro sto ispadna taka. Si imav dogovoren termin, si stanav, se istusirav, si se spremav na raat i otidov. Naredniot den veke ja drzev kerka mi. So lesno. P.S se izvinuvam, nemam makedonska podrska
Bev primena vo petok 11h, vodenjakot mi pukna okolu 16-17h, a se porodiv sabota vo 13h. No, se e individualno.
Ili pak kako mene, 10 dena posle termin, nitu otvorena, nitu bolki. Bebe nemase aber za izleguvanje, pa morase so provokacija.