Има голема врска што си имала приватно осигирање тука во Австралија. Нема опција да одлучиш за царски или природен во државните. Сите жени одат на природен па ако има компликации или имаш болки повеќе од 18 саати тогаш те носат во сала. Барем така беше во мојата болница лани
Pa a pa ako imas opcija za epidural ne ti treba carski.jas se molev da ne dojde do carski I Fala Boga nemase potreba, epidural I uzivaj si.
Не сакав со царски да се пораѓам само споделував искуство со членката за државните болници. Среќа имав за 4 саати се породив природно. Имав јаки болки ама одбив епидурал.
Si bila hrabra, jas Koga otidov na bolnica veke bev 9 cm otvorena a nemav jaki bolki no sepak zedov epidural od strav
може да ми кажетр каква е таа епидурална анестезија? За целосна и за спинална знам ама оваа каде ја боцкаат?
Мислам дека правилно од 4 прста е. Кажаа на часеви за подготовка. Причината беше побрзо отварање до 4 прсти е без ништо.
Баш познаничка пред 6 дена се породи, отишла со 8 прста и побарала анестезија, ама и рекле неможе, во Систина. Среќа без болки поминала и многу брзо се породила Епидуралот се става за болките да се издржат за отварање, на 9 прсти јас да сум, не давам да ме боцкаат И до 4 не се ставаат, еве до 3 да речеме. Јас вториов пат 3+ часа бев со опасни болки, не ми даваа дека не бев ни 3 прста отворена...
Zavisi od doktorot zatoa sto Koga Stavaat epidural se zabavuva poroduvanjeto. Jas imav golema srekja so mi stavija prvo sestrata mi rece mislam nema da mozi ama anesteziologot dojde odma I mi rece samo ne mrdaj I odma mi stavi. Da znajte cim vodenjakot ne e puknat mozi da se stava
Јас без анестезија топ се породив. Дај Боже и за второ природњача да родам. Не е страшно. Се издржвит
Вајлдке, да не постои опција царски, може никад да не ни пробам бременост. Среќа па не мораме сите свесни и природни да бидеме. Јас ни дете не планирам, ама тееееешко ќе ме убедат за епидурал, а за 100% природно ич па муабет не правам. Да можам и на забар нешто за спиење да добијам, со две раце ќе потпишам.
Готово... Повеќе не крекам за ова... Во право си. Успеа да ме натераш да го видам 'проблемот', скроз од другата страна