1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Природно породување - со или без епидурална анестезија?

Дискусија во 'Бременост' започната од kleopatra11, 3 декември 2009.

1. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.567
    Допаѓања:
    27.021
    Тука е покриено, но реално ни царски ни епидурална не даваат по избор на родилка.. за тоа право мислам дека Мк имате привилегии. Мојот коментар повеќе беше за тоа ако не фати или од Х причини не ја ставаат, жената не треба од сега да се стресира и да размислува како ќе биде, туку да се припрема и физички и психички за се.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.250
    Допаѓања:
    7.511
    во Систина се пораѓав јас, на двата пораѓаи мислам дека веќе бев 5-6 прста отворена кога ми ја ставаа епидуралната, немав исто никакви последици ни болки во кичма ни ништо, првиот, вториот ден само ме болеше местото

3. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.982
    Допаѓања:
    4.105
    Ама царскиот не е безболен...
    Дури вака ко ќе размислам сечењето и се тоа дури помислувам полошо дека е
    * јас сум 2 природни ама сесрта ми е е со царски и многу се жалеше од болка при станувањето ,болки во кичма итн

4. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.322
    Допаѓања:
    5.657
    Тогаш, на кои случаи им даваат епидурал?
    Епидурал ако фати добро е царска работа.

5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.567
    Допаѓања:
    27.021
    Не даваат, прам муабет за странство. Како опција ќе ти кажат дека има ама тераат на природно. Реално до крај се тера на скроз природно и жени се мачат по 2-3 дена низ ходници, золва ми 3 саати беше примена Чаир и и дадоја провокации, овде провокации следат само ако си ептен над термин, а не фатиле болки.. условите во болниците се топ да ама дека некој нешто те гледа и добиваш избор не. Се додека не добив напони јас со мм бев во соба мислев он ќе ме пораѓа со првото е до толку бев препуштена на него :rofl:

6. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    18.249
    Реално болките од провокацијата се многу поинтензивни од оние со природен тек на пораѓај, исто и напоните потешко се контролираат. Јас ја имав таа комбинација и за мене беше спас. Да бев без епидурал не знам како би прошла.

Зависи за кое странство станува збор. Јас добив без проблем. Тоа ме прашаа уште кога бев да се пријавам за пораѓај и право ми ги дадоа и документите да ги потполнам и потпиштам уште од дома, да се спремни за денот на пораѓај.