Слушај пеперутче, како тргнало нашево, јас мислам дека на бокс ќе се сретнеме, така да ќе се бодриме на лице место, и ќе ги давиме мажите ако толку ти е нели ќеиф за таа активност! Мојон ко што е 2 метра и кусур, ќе се намачам дур го уловам за врат, ама ќе бидам солидарна!
Моево маже е приступачно за давење,машала ми се погоди за тоа и какво вратче има да ти е мерак да го стиснеш ама се ќе помине ... Владо Јанески така ми кажа :geek:
^Во Систина убаво и ке ти наплатат него стварно би требало и по државниве болници да им се даде право на мајките на епидурална А не само оној кој е со врски да си добие
хаххааха ако можеш факај врски зошто стварно е полесно и јас како тебе уште одпочеток се мислев како ке биде ,што ке биде ако имаш време прочитај го постот во породилни приказни некаде на првте страни е да прочиташ за др. ,сестри и цел медицински персонал за во гак ,кога се порагав о.к беа али после за грижата за нас и бебеињата катастрофа тоа беше пред една година дај боже да се сменило
да во систина кога одиш да се порагаш само мобилка и полнач таму све имаш ништо не ти треба да носиш освен на крај сметката да ја платиш
Се сменило само кафето што го пијат ќе видиме секако ќе треба да се бркаат врски , битно е да не те искасапат, и после бебушот да е супер гледан. А да прашам , секоја прворотка најчесто ја сечат или ... ?
да ретки се тие што не ги сечат,поубаво е да те исечат отколку сама да распукаш па по бетер е и за тебе а и раната е по бетер сетра ми две рагаше не ја сечеа пошто она е експерт за рагање
Eпа и мајка ми вели подобро да те сечат ... абе сега се плашам а до тогаш можда ќе умирам од страв ама се ке бидее
и јас умирав од страв али пошто бев со епидурал не осекаш кога те сецат а и плус ми ставија локална анестезија кога ме шиеа и кога ме сечеа само слушаш крц,крц пошто е месо така се слуша и не се плаши кога ке го видиш бебушко одма солзи наочите од радост
Јас изгледа нешто не сум со сите што не се плашам воопшто... Барем не од самото пораѓање и се пред и по. Додека од шиењето, е тука е една друга лоша приказна, која ич не ми се спомнува, едно огромно трауматично искуство. Е тука ќе платам 500 евра само да ми стават анестезија!
Елена и без да платиш ќе ти стават анестезија.Не се осеќа шиењето, само како пецкање се осеќа, иче немај гајле. butterfly.mk и тебе да ти кажам да не се секираш.Местото таму доле е толку топло во тие моменти што ни сечење се осеќа ни ништо. Значи породувањето ти е 5 минути само, со огромен нагон само да го избуткаш малото, а све што е пропратно стварно не се осеќа. За секунда ти се чини дека завршува се. Со две-три буткања бебето излегува. Да знаев јас дека породувањето било гола вода, ќе си уживав во бременоста а не да мислам како ќе биде...УЖИВАЈТЕ
A во која болница ставаат анестезија за шиење без да молиш и платиш? Сигурно за приватните зборуваме..
така е тука кај нас затоа одат по приватниве и наплакаат дебело одкога се породив сконтав засто се порагаат во приватни болници јес да е скапо али брате мили имаш третман а што е најважно бебето го гледаат и ако треба по цел ден седат со тебе за да те научат како да доиш,преповиваш и др.работи а не у гак ги мрзи што живеат гледаат само смена да им помине и толку
Не бре луѓе и во државниве ставаат локална анестезија за шиење...Нас на сите што се пораѓавме (на ГАК) ни ставаа. Местото си утрнува и се осеќа само мало пецкање. Барем за шиењето нема потреба од молење