Мм и би сакак да биде присутен. Прилично е смирен и би сакала поддршка да ми биде. Го носам и јас за брисеви и пап, ама обично завеса е повлечена, па и да сака не може да гледа деталји. Во Систина и му кажуваат кога да гледа, кога не.
Мажот ми има шанса да дојде со мене на породување, но ниту тој сака, ниту пак јас сакам. На сета таа болка, секоја личност плус освен медицинскиот персонал може само додатно да ме нервира и ништо друго.
А знаете дали смее сопругот да присуствува на самото породување? Има некакво правило или секоја приватна болница различно правило?
Еве да се самоцитирам и корегирам, испадна обратно од ова што сум го пишала Мм никако не сакаше да биде таму за породување, а и мене не ми беше многу гајле за тоа. Договорот беше да седи со мене цело време додека да дојде моментот за породување и после да си излезе ако сака, но на крајот самиот се предомисли и остана до крај и искрено мило ми е што остана, неговата поддршка ми значеше многу.
Мајки со скорашно искуство на присуство на партнерот на пораѓајот во Систина, споделете кога ќе имате време И дали е се' уште ова правило само за природен пораѓај или може и на царски да биде присутен барем преку прозор? Оф топик: дали на природен пораѓај исто има завеса пред вас како на царски?
Нема завеса за пораѓајот а за царски не даваат да е присутен, а прозори во операционите сали нема бар во тие две што бев јас немаше прозори.Што те интересира друго прашај
Фала претпоставувам дека стои до тебе до главата и кога ќе го извадат бебето ќе може да се сликнете? Не верувам дека тогаш ќе ми биде дојдено до сето ова, но сега мислам дека е убаво да се има една фотка од тој момент
Баш би сакала. Прво затоа што ќе знае да ме смири, второ затоа што е медицинско лице па ќе гледа што прават. А може и сама да го избркам, да не ми гледа "маки". Ваљда нема да ми се онесвестува како Тошо малерот. Ми текна на клипов, да се насмееме
Да, цело време е до тебе, кога го извадија бебето ми го ставија на гради и докторот не сликаше сите тројца после искочија сите ние бевме сами со бебуш