А баш мислев дека серијава ќе заврши во стил Ромео и Јулија. Spoiler Ако веќе напраиле вака, требало и Бехлул да напраат да се самоубие после неа, да биде подраматично, а не вака ќе заминел од земјата ми буди фантазии дека ќе си продолжи со расипничкиот живот, а оваа си отиде на оној век. Остана и остана кукавица до крај еј, не можел да ја повреди Нихал и ради тоа дозволи да се самоубие Бихтер. Абе ептен „мажиште“ како што изгледа. Кукавица! Од Цеца!
Во некоја рака може да се каже дека Белул Spoiler ја доби поголемата казна. Доживеа до срж да го разочара Аднан, човекот кој го изгледа како син од една страна и во самоубиството на Бихтер да ја види неговата немоќ да се избори за жената која ја сака. Бирајќи и размислувајќи кого е подобро (помалку погрешно) да разочара, ги разочара сите. И со оној товар со којшто живееше претходно не му беше многу лесно, а камо ли пак со овој... Смрт и толку беден живот не ми се мнооогу различни. И тој “умре“ на одреден начин. Колку луѓе само знам кои се како Белул (значи не личат на Киванч туку имаат карактер како Белул) тоа е чудо нешто. Толку е реален ликов за денешново време тоа е чудо нешто. Не за џабе велат серијава дека е инспирирана од вистински настан.
Tessie серијава не е инспирирана од вистински настан туку е работена по роман. Spoiler Фатмаѓул е по вистински настан, односно по многу слични судбини како нејзината кои биле напишани во роман од писателот додека бил и самиот во затвор и таму слушал приказни за девојки кои ја минале истата судбина.
Ааа сум ги смешала ... дека имаше работени по роман кои се инспирирани од вистински случки. Се корегирам. А Нихат на почетокот колку го сакав, колку ми беше жал за него и за Пејкер , си викав едниот со откачен татко, другата со откачена мајка, сега не ги варам, особено Нихат. Па добро мајку му, какви-такви, мајка и сестра на жена ти се. Личи ли да ја труеш жена ти која е btw бремена со такви ниски коментари? Го вара ли Пејкер? Го краде ли? Оди ли по памет на нив две? Не? Епа тогаш држи ја устата затворена. Нивните морални вредности тебе не те загрозуваат. Ауу кој одвратен створ. Дури ја осеќам и Пејкер како покрај него така малку посебична станува. Арни му беа Аднан и Бихтер кога како подарок решија да му го платат целото идно школување на синчето Дорук (Феридун), арен му беше Аднан кога го стави во фирмата откако роден татко го избрка (сега и гледам зошто). Кој искомплексиран и неблагодарен створ треба да си за да го направиш тоа, па сега и завери прави против фирмата која леб му даде откако роден татко го шутна. Шо праи балд`за ти, си праи, во твој кревет не праи, без рогови седи си, раат седи си ... цццц
серијава е врв многу ја сакам,Бехлул и Бихтер се срциња,веќе вторпат ја гледам,еднаш ја гледав на нет
Сирота Бихтер.А не знам зашто толку го мрзите Аднан па тој секад бил тука за нејзе ја сакал сите каприци им ги остварувал,поготово на Фирвдес....А тој си беше стар и кога ја запозна така да...Многу јасно дека му е чудно од каде таа промена кај Бихтер,јас не го кривам воопшто.Најодвратна ми е Нихал,размазено радрдено дериште богато,растено у стаклено звоно.Уште колку епизоди наши и ќе почнатврска ао Белул?
денешнава епизода (оваа од петоков) кога ја има реприза? Обино репризите се од 23 часот ама сега гледам на програмата ке нема вечер.
И јас вчера отворив на програмата и не пишуваше исто дека ќе ја даваат во 11 ама ја пуштија покасно мислам 12 и нешто беше, провери си пак тоа време може ќе ја даваат