Бихтер иако направи грешка, сепак до некаде ја оправдувам. Премногу е тешко саканиот да го гледаш со друга пред твои очи. А Бехлул сите ги сврте и ги искористи. Таквите мажи ко него, подобро да не почнам да зборам за нив ми се гади. Еден од најомилените турски глумци ми беше, ама сега во серијава ме разочара.
Spoiler Ке изнајми и детектив ама демек за од Хилми да го заштити семејството Бихтер ќе го примети дека ја следи,ке се искараат,има интересни делови натаму..
Можеби режисерот излезе од контрола да ама во куќата речиси сите знаеа дека има превара. Почнувајќи од Бешир нели тој веќе цел филм знае и дреми се до последно заради среќата на Нихал, Макмазел(веќе до последно не ќе може да издржи пред Аднан), Несрин (на јахтата кога ја виде ташната на Бихтер се посомнева), Нихат исто така, значи сите осеќаа но никој не сакаше да верува дека е тоа вистина. И во реалноста е така сите знаат и се сомневаат освен тој\таа што треба не знае. Spoiler Аднан не е толку глупав ќе осети во последните епизоди дека има во гласините нешто ќе излаже дека оди на патување во Кина и ќе појди во куќата на море и ќе им ѕвони од таму и на Бихтер и Бехлул од телефонот од куќата и ќе побара од Бихтер развод после тоа велејќи и дека долго размислувал дека не им оди. Значи човекот не е глуп само не сака да верува дека е така. Бехлул да е кукавица и си призна на крајот од тоа неможе да бега но зар ќе го оправдавте да избегаше со Бихтер? Како и да е тој до последно ја сакаше само што неможеше да му го стори тоа на човекот од чија рака се хранеше. Аднан му беше повеќе од чичко. Гревот секако се направи но зар да ги доповреди сите околу себе. Не го оправдувам да не ме сфатите погрешно се обидувам да ве потсетам дека не беше сам тој во сето тоа. Колку што е тој крив толку е и Бихтер. Откако го догледав филмот го сумирав тоа
Мене од сите,најжал ми е за Нихал,прва љубов и е Бехлул ,таков кретен .Бихтер исто така,гревче е по се што ризикуваше за него ,Махмазел исто така душичка,а Бихтер претера практично ја избрка.За Булент да не зборувам,толку се радуваше оти ќе има бебе од мајка му Бихтер Солзи ми потекоа кога го видов Аднан како ја гледа Бихтер со внучето ,а оваа па ќе шетала,па уште без срам вели попат ќе направиме дете.Срам да и е,не ја жалам по се што направи,а знае да се издере и да се одмазди само на послугата.Катја единствено не ми е за жалење,се стрсна од коментарчето на Бихтер,туку ме занима дали и неа ќе ја избркаат . Нихал има преубав фриз ,слатка како бонбонче
Да, ќе ја избркаат и ќе и направат проблем со полицијата, затоа што не била легално влезена во државата (нели потекнува од друга држава) и легално вработена така некако беше...
Махмазел најантипатична во цела серија ми е жими се јас ја викам шпион оти се само нешто наслушува од по зад врати.
.Катја единствено не ми е за жалење,се стрeсна од коментарчето на Бихтер,туку ме занима дали и неа ќе ја избркаат . Да, ќе ја избркаат и ќе и направат проблем со полицијата, затоа што не била легално влезена во државата (нели потекнува од друга држава) и легално вработена така некако беше...[/quote] Aкo,да види и она како е кога се потсемева на другите слуги .Aма Фирдевс ја сака,тоа да се чудиш и да гледаш
Не само Катја и Џемиле не се трпеше повеќе. Само прислушкуваше и трачареше и го пикаше носот кај што не треба. Можеби не беше погоден моментот ама си го однесе и таа. Жал мие само за мајка е и татко е посебно за татко е предобар човек е и тоа што ќе мора и тие да си одат заради Џемиле. А Катја итрица е ќе си се спаси не се остава таа така. А Макмазел мие типична патријархална жена така воспитана со високи принципи и морал. Така се трудеше и од Нихал да направи нешто. Па и таа поприми од Џемиле со кого си таков си, нормално да прислушкува тоа главна работа им е на послугата. Булент се израдува за бебето но подоцна ќе ја неќи Бихтер ќе видите зошто да не откривам не знам до каде се на канал 5.
Spoiler Бихтер за да се ослободи од Макмазел ќе сака да го испрати Булент да студира во странство тоа мислам го знаете. Е сега за да дојдам до тоа што треба малку да пообјаснам како дојде сето тоа за Булент да ја неќи Бихтер. Кога ќе одат кај сестра му на Андан на имотот Бехлул и Нихал ќе се скараат за бившата од Бехлул односно за она што Нихал ќе го виде во весниците. Претходно Бихтер и Фирдевс преку Катја од телефонот на Бехлул ќе ѕвонат кај неговата прва љубов т.е онаа поради која Пејкер ја оставил а Бихтер ќе ја спомне демек раскажува за сестра е поради што била оставена. Па така таа девојка ќе мисли дека Бехлул ја барал и ќе го побара таа и ќе го викне кај неа да му даде некои слики од него. Тој ќе појде и на излегување од кај неа ќе ги сликаат каде што се бакнуваат и се поздравуваат ама онака не дека нешто тој ќе има со неа и сето тоа ќе го објават во весниците. Нихал кога ќе виде ќе збесни. Настана една еуфорија околу тоа и додека сите беа наваму натаму растргнати околу тоа Фирдевс и Бихтер ќе разговараат и ќе се смеат за сето тоа и Булент ќе ги слушне и ќе и каже на Нихал дека тие не и посакуваат добро дека сакаат да се раздели Нихал од Бехлул. Па Нихал ќе го послуша и ќе си се смират со Бехлул ќе попушти да разговараат. Потоа дома Булент ќе ги слушне Бихтер и мајка и како велат дека Бихтер се ослободила од Џемиле дека сега е на ред Булент да замине во странство па така ќе се ослободат од него и од Макмазел. Булент за тоа ќе биде многу тажен и ќе сака на Аднан да му каже но на крајот тој испаѓа крив и ќе дојде и да се извини. И детето сети дека има нешто и почнува ладно да се понаша спрема Бихтер. На денот пак на свадбата на Нихал И Бехлул додека тие се подготвуваат и се облекуваат Фирдевс му праќа порака на Бехлул да ја спречи Бихтер дека ќе признае се и тогаш Булент ќе ја види пораката и откако Бехлул ќе замине на сестра му ќе и каже дека стигнала таква порака, нема да може да сокрие. Всушност ја откри работата. Така што Булент претходно колку ја сакаше Бихтер и ја нарекуваше мамо но од кога ќе слушне што таа му крои нема да ја сака така повеќе. Е тоа е тоа.
Нихал дали ќе се омажи? Што ќе се случува со неа?? За неа ми е најмногу жал, го сака Бехлул а така и прават
Нема да се омажи. на денот на свадбата Бихтер ќе се самоубие и ќе оди на психијатар греота за Бихтер......
Spoiler Нема да се омажи. Ќе ја подготват свадбата, се' ќе биде готово за да се земат. Но, пред тоа Фирдевс ќе му прати порака на Белул дека Бихтер ќе признае се, тој ќе отиде веднаш. Во тој момент Аднан ја дознава целата вистина (Матмазел му кажува, а Бешир потврдува) и веднаш оди кај Бихтер. Нихал, исто така дознава дека Бехлул си заминал од местото каде што треба да ја прават свадбата и таа оди во куќата. Белул и Бихтер се расправаат. Во моментот кога Андан почнува да вика по Бихтер, Белул го фаќа паника и кога Аднан ќе биде на вратата Бихтер ќе пука во себе. Нихал качувајќи се по скалите ќе сфати што се случува и ќе го слушне истрелот и ќе почне да плаче. Ќе ја однесат во болница каде што ќе се опоравува. Кога ќе излезе од болница Нихал, Булент, Аднан и Матмазел ќе ја напуштат куќата и ќе одат да живеат на друго место.